Stačí na zatekajúci balkón náter?
Po daždi sa susedom pod nami objavil mokrý fľak na strope. Jedna firma tvrdí, že stačí pretrieť dlažbu hydroizolačným náterom, druhá by všetko vybúravala až po betón a robila nanovo. Rozdiel v cene je niekoľko tisíc. Má niekto skúsenosť, či náter naozaj pomohol, alebo sa problém po čase vrátil?
V bytovke nie je balkon tvoj, ale spolocny a ty mas vylucne pravo uzivat ho. Spravca ma zabezpecit a zaplatit opravu, ty do toho nezasahuj.
V bytovke nie je balkon tvoj, ale spolocny a ty mas vylucne pravo uzivat ho. Spravca ma zabezpecit a zaplatit opravu, ty do toho nezasahuj.
@patrike Takže oslovím správcu/bytové družstvo a oni to vybavia. Super, ďakujem ❤
Náter pomôže, ale určite to bude len dočasné riešenie. A aký je to veľký balkon, keď je rozdiel v oprave niekoľko tisíc? Proste osekajú dlaždice (aspoň predpokladám, že je tam dlažba), napenetrujú, vyrovnajú povrch klebrom/ poterom/ betonom podľa toho, čo sa viac bude hodiť, natrú hydroizoláciu do exteriéru, dajú balkonové odvakopové lišty a nalepia flexklebrom nové dlaždice. Materiál niekoľko 100€, robota niekoľko 100€, do litra sa bežný balkon musí zmestiť s veľkou rezervou. Ak je firma drahú, skús osloviť nejaké živnostníka.
@patrike ale ak si dlazbu na balkon davali vo vlastnej rezii, tak budu musiet tak ci tak platit oni, nebude to hradene z fondu oprav bytoveho domu.

Rodinny dom alebo bytovka ?