icon

Stačí na zatekajúci balkón náter?

Dnes o 15:48

Po daždi sa susedom pod nami objavil mokrý fľak na strope. Jedna firma tvrdí, že stačí pretrieť dlažbu hydroizolačným náterom, druhá by všetko vybúravala až po betón a robila nanovo. Rozdiel v cene je niekoľko tisíc. Má niekto skúsenosť, či náter naozaj pomohol, alebo sa problém po čase vrátil?

patrike
Dnes o 16:16

Rodinny dom alebo bytovka ?

autor
Dnes o 16:17
@patrike

Rodinny dom alebo bytovka ?

@patrike Bytovka.

patrike
Dnes o 16:19

V bytovke nie je balkon tvoj, ale spolocny a ty mas vylucne pravo uzivat ho. Spravca ma zabezpecit a zaplatit opravu, ty do toho nezasahuj.

autor
Dnes o 16:20
@patrike

V bytovke nie je balkon tvoj, ale spolocny a ty mas vylucne pravo uzivat ho. Spravca ma zabezpecit a zaplatit opravu, ty do toho nezasahuj.

@patrike Takže oslovím správcu/bytové družstvo a oni to vybavia. Super, ďakujem ❤

explorer666
Dnes o 17:20

Náter pomôže, ale určite to bude len dočasné riešenie. A aký je to veľký balkon, keď je rozdiel v oprave niekoľko tisíc? Proste osekajú dlaždice (aspoň predpokladám, že je tam dlažba), napenetrujú, vyrovnajú povrch klebrom/ poterom/ betonom podľa toho, čo sa viac bude hodiť, natrú hydroizoláciu do exteriéru, dajú balkonové odvakopové lišty a nalepia flexklebrom nové dlaždice. Materiál niekoľko 100€, robota niekoľko 100€, do litra sa bežný balkon musí zmestiť s veľkou rezervou. Ak je firma drahú, skús osloviť nejaké živnostníka.

anonym_a11150
Dnes o 18:41
@patrike

@patrike ale ak si dlazbu na balkon davali vo vlastnej rezii, tak budu musiet tak ci tak platit oni, nebude to hradene z fondu oprav bytoveho domu.