Sťahovanie sa z 3-izbového domu do 4-izbového
Ahojte pred pár rokmi sme si kúpili 3 izbový dom, všetko bolo super až pokial som nezistila že čakáme 2. dieťatko mám dilemu či nebude izba malá pre 2 deti keď tam budú (izba ma cca 13 m2) a rozmýšľam nad tým že by sme sa presťahovali do nejakého 4izboveho no netuším vôbec nič o predaji nehnuteľnosti mám z toho kus strach že kvôli takejto “blbosti” vymýšľať sťahovanie, ako by ste to riešili? Je tu niekto s podobným problémom? Nepíšte mi že ste 4 aj v 2izbivych bytoch jasneže viem že dá sa žiť aj takto
Skus realitku, pomôžu s predajom aj s kúpou, ked mas z toho strach . My sice žijeme v mini 3izb.,dve deti, 18r,12r chlapec, dievča, syn je na internáte a celkovo malo doma aj cez víkendy, ale dcera aj tak túži po vlastnej izbe. Maju najväčšiu izbu, syn tam ma naozaj uz len postel a veci v skrini ,vsetko okupuje ona, on sa nesťažuje, ved ani doma nie je poriadne, ale ona sa sťažuje, proste túži mat vlastnú izbu. Celkovo aj ked ma kamarátky nahodou ked je syn doma, tak je to take , ani jeden nema súkromie. Žijeme tak 10rokov, vyrastala som s viacerými surodencami kde sme boli aj traja v oveľa menšej izbe ako maju moji, pomohlo mi to v tom, ze som vedela, ze po skole hned odchadzam nech sa deje čokoľvek. Bohuzial nemame na väčšie teraz a vzdy si tak vravim, ze naco uz, syn tu bude menej a menej ,dcera o 3 roky tiez . Ja túžim po väčšej obývačke ,ked mame oslavy, sme tu jak sardinky . Keby boli prachy, hned padám.
Veď keď máte na to peniaze, neviem, nad čím váhaš. Väčší priestor je vždy lepší. Sťahovanie je to najmenej.
Tak ide hlavne o to, či máte peniaze na väčší dom. Zisti si, za koľko dokážete predať aktuálny a koľko stoja väčšie domy vo vašej lokalite, prípadne či pripadá do úvahy aj iná lokalita. Ak na to máte financie, tak prečo nie.
Len teda ak sa rozhodnete to meniť, tak nech má predaj aj kúpu pod palcom jeden realitak. Nie je nič horšie, ako reťazový obchod, kde hlava nevie, čo robí päta...
My riešime to isté. Máme dve deti, 3izbový byt a chceme 4izbový. Tiež máme dilemu.... či do toho ísť, alebo nechať tak, veď za pár rokov budeme sami. Máme komplet prerobený a tento 4i je v pôvodnom stave. Takže opäť prerábka, zmena adresy, papierovačky. Zvažujeme, že viac nie ako áno...
Neviete tam nieco pristavit a zmenit dispoziciu ? Stahovanie znamena stres a najma financnu stratu.
Píšem ti z pohľadu dieťaťa, ktoré vyrastalo v 3-izbovom dome s priechodnou obývačkou. Detskú izbu som mala spoločnú s bratom. Vždy som túžila po svojej detskej izbe, hoci aj malinkej. Obaja s bratom sme pri učení potrebovali svoj pokoj a priestor (a to aj počas štúdia na strednej a vysokej škole). Riešilo sa to tak, že ja som sa učila najčastejšie v detskej izbe a brat v spálni, kde bol písací stôl (do detskej izby sa druhý písací stôl ani nezmestil). Vodiť si domov kamarátov bolo problematické, nehovoriac o partneroch. Moji rodičia nemali peniaze na väčší dom. Ak máte viac peňazí, podľa mňa by bolo najlepšie, ak by ste šli do väčšieho. My s manželom sme aj z tohto dôvodu ešte ako bezdetní kúpili 4-izbovú nehnuteľnosť. Ak budeme mať neskôr druhé dieťa, využije sa aj štvrtá izba ako detská izba. Ak nie, bude mať iné využitie.
@anonym_autor Ja som tu dostala raz dobru radu, ale zavisi to asi aj od deti, veku a tak. Ze do urciteho veku je lepsie, ked zdielaju izbu spolu, a veru som to tak aj urobila. Az budes mat deti okolo 10 rokov, mozes zase prehodnotit.
Ahoj,pred 2.rokmi sme sa presťahovali z 3i bytu do 4i bytu,získali sme plus 35m² a teraz nedokážem pochopiť, ako sme sa mohli zmestiť v malom byte. Neľutujem,som rada,že sme to urobili. Ak máš chuť, smelo do toho. Viac priestoru je na nezaplatenie.

čo si sa . nevymýšľaj.
Brat takto vymýšľal. Postavil dom 300štvorcov - 6 izieb, 2 wc, 2 kúpeľky. Deti sú už pekných pár rokov vo svete a on sa s manž. naháňa po dome.
Vraj by mu stačila unimobunka.
@anonym_6969a0 a to ich tie deti nehodlajú navštevovať?? Ja "trpím" vždy u našich, kde keď sa dovalíme (5 ks), tak v dvojizbovom byte amen tma. Už to robíme tak, že deti spia u našich a my s manželom berieme hotel... A to majú ten byt výmerou väčší než nové byty s dispozíciu 3+1... My máme dom 5 + kk a nikdy by som nešla do menšieho, hoci najstaršia už ani doma poriadne nebýva. Keď príde aj návšteva a pod., môžeme ponúknuť slušné spanie a zázemie.