Akým jedlám sa vyhýbať počas tehotenstva?
Ahojte, všade len čítam čo sa môže a čo nie a už mi to príde prehnane. Čo sa týka jedla čo ste vyslovene nejedli?
Myslím tým - bryndza, plesnivé syry a surové mäso to mi je jasne že to sa neodporúča.
Ale napríklad čo sa týka syrov a mliečnych výrobkov jedli ste normálne to čo je dostupné v potravinách (lidl, Tesco) alebo ste napríklad preferovali značky ako Rajo atd. Kde je garantované že je to pasterizované.
Jedli ste šunky a salámy len balené alebo aj take ktoré sú na váhu? A čo tlačenka, a take tie údené výrobky jedli ste ich?
Niekde som dokonca čítala že šunky keď sú na váhu by som si ju doma mala prevariť a ja neviem príde mi to prehnane :/
Ďakujem.
Normálne zo supermarketu som jedla všetko. Aj bryndzu (Liptov).
Jedla som všetko ako pred tehotenstvom, neblázni, akurát huby,plesnivy syr, som nejedla nejem ani teraz lebo mi to nechuti
to nemyslíš vážne. takéto štrapácie pri tehotnosti.
Mala som rešpekt len pred hubami - zbierané v lese, ale inak všetko čo si vymenovala som jedla. dokonca domáce jadernice, tlačenky...
samozrejme alkohol , pivo , to v žiadnom prípade .
@deti95060810 ďakujem za odpoved toto som potrebovala si prečítať. Ja som si len kúsok o tom čítala ale taký strach som z toho dostala že vlastne nič nie je bezpečne jesť.. a práve preto sa pýtam ako ste to mali vy či ste to až tak prehnane riešili alebo nie.. lebo mne to príde už samej prehnane
Nepila som alkohol, ani ziadne energetaky, nefajcila som, nejedla som surove maso, ani surove vajicka, ani hriby pozbierane z lesa, ani nic z nepasterizovaneho mlieka.... inak som si dala aj sampiony, aj plesnivy syr, aj colu, aj zmrzlinu, aj kavu, aj steak... nepreferovala som ziadnu znacku. Vobec som si nepripadala, ze nic nemozem.
Kľud. Nejedla som nepasterizované mliečne výrobky - také tie korbaciky, ovčie syry, čo kúpiš pri ceste v stánkoch. Z obchodu som jedla všetko vrátane plesnivých syrov. Surové mäso nie, sushi len zeleninové. Šampiňóny normálne, huby len také čo sme my zbierali. Nie podarované.
Alkohol ani kvapku samozrejme. Tlačenka a tie sprostosti sa vyjadrit neviem, nejedla som to nikdy ani mimo tehotenstvo
Ako mimo suroveho masa, vajec a nejakych hub je to uplne ok jest vsetko, co Ti telo dovoli. Ano mliecne pasterizovane ( v obchode nedostanes nic nepasterizovane Podla mna), ja by som teda isla na to touto logikou.
Ďakujem vám za odpoved. Ukludnilo má to.
A čo sa týka jedla v reštaurácii, tak to ste nejako extra vyberali? Alebo klasika proste aby to nebol nejaký surový steak, sushi a bryndzové halušky ?
Ďakujem vám za odpoved. Ukludnilo má to.
A čo sa týka jedla v reštaurácii, tak to ste nejako extra vyberali? Alebo klasika proste aby to nebol nejaký surový steak, sushi a bryndzové halušky ?
@anonym_autor steaky som volila medium well a v hoteloch trvám na riadne prepečenom bielku (nenavidim tie polotekute omelety a volské oči)
vsetko som jedla aj hermelin, že krajanu sunku prevarat 😂 nesranduj
ahoj, ja som sa snažila jesť viac zdravo, nejesť moc "éčkových" vecí, plesnivé syry, bryndzu som jedla ale len Liptov, huby- nie, lososa a morské ryby- niem kvôli ťažkým kovom (brala som omega 3 olej), surové vajíčka nie (mám rada surové cesto na bábovku, aj kysnuté🙂) Bála som sa aj šalátov, kvôli listerióze, snažila som sa poriadne umývať. Alkohol samozejme vôbec a ani coca colu. Ale pár dní pred pôrodom som si neodpustila KFC stehienka a krídielká!

to nemyslíš vážne. takéto štrapácie pri tehotnosti.
Mala som rešpekt len pred hubami - zbierané v lese, ale inak všetko čo si vymenovala som jedla. dokonca domáce jadernice, tlačenky...
samozrejme alkohol , pivo , to v žiadnom prípade .