icon

Bryndzová pizza v tehotenstve

19. aug 2023

Ahojte vcera sme boli na kolibe a vedla bol salaš.. dali sme si pizzu a kde bola aj bryndza a mne az potom doslo ze ta bryndza je isto zo salasa …myslite si ze sa mi moze nieco stat ? Som v 6 mesiaci tehotenstva dakujem

tehotna40
•
19. aug 2023

Keď je tepelne upravená podľa mňa je to v poriadku

thereisabear
•
19. aug 2023

To už by si vedela, ak by sa ti niečo málo stať...

autor
•
19. aug 2023

@tehotna40 dakujem 🙂

autor
•
19. aug 2023

@thereisabear po jednom dni ? Bojim sa boreliozy 🤦🏼‍♀️

dskjhfdlkdjhl
•
19. aug 2023

Boreliozy? To fakt?

klara351
•
19. aug 2023

Boreliozu z bryndze urcite nedostanes, takze sa mozes prestat bat.

petamich
•
19. aug 2023

@klara351 ale ano pokojne moze z nepasterizovanej bryndze a ovcieho syra, nejeden pripad je potvrdeny za posledne roky na Slovensku 🙂 takze az taka by som si nebola ista tvrdenim, ze nemoze

petamich
•
19. aug 2023

autorka: ta bryndza presla tepelnou upravou, takze snad to bude v poriadku a aj ta borelioza a pod. nie je bezny jav ale skor ojedinely ukaz, bude to urcite v poriadku

autor
•
19. aug 2023

@petamich dakujem mozno sa mylim alebo encefalitida ?neviem teraz je totho dost vela s ovcich syrov bryndze hlavne so salasov …ale tak verim ze to bude dobre

janai1
•
Odpoveď bola odstránená
•
gejb
•
19. aug 2023

Skor si myslela asi kliestovu encefalitídu.
Ak bola tepelné upravená bude to OK. Vyhybaj sa ale nepasterizovanej bryndze zo salasov...

dskjhfdlkdjhl
•
19. aug 2023

Ja tipujem, ze si myslela listeriozu.

klara351
•
19. aug 2023

@petamich To je encefalitida, nie borelioza. Z tej bryndze moze mat z toho viac, ale boreliozu nie. A na vsetko je mala pravdepodobnost, v pripade pizze, ktora sa piekla, ziadna.

petamich
•
19. aug 2023

@klara351 nie je to aj borelioza 🙂 staci si dat do googla - mozne je oboje aj encefalitidu aj boreliozu aj kadeco ine

luliu
•
19. aug 2023

@petamich určite nie boreliózu 🙏, asi myslíš encefalitidu

petamich
•
19. aug 2023

@luliu no schvalne som si to este dala do googla a naslo niekolko clankov o oboch 🤷‍♀️ aj encefalitida aj borelioza (kazdopadne necitala som kazdy z nich, takze nejdem davat ruku do ohna, takze aj som si ich ponylila, ospravedlnujem sa damy)

klara351
•
19. aug 2023

@petamich Nie borelioza sa prenasa vylucne kliestami. Momentalne sa uvazuje, ze by ju mohol prenasat aj iny krv sajuci hmyz, ale to nie je potvrdene.

petamich
•
19. aug 2023

@klara351 priznavam, ze som si evidentne aj ja tie dve pomylila - takze sa ospravedlnujem a dakujem