icon

Čo robiť po konzumácii neprepečenej ryby v tehotenstve?

zzzzza
24. jan 2025

Ahojte, dali nám v reštaurácii lososa, v strede úplne surový, všimli sme si to neskoro. Som v 6 mesiaci tehotenstva. Co mam teraz robiť? Ďakujem.

sisska96
24. jan 2025

Už nič

januska12323
24. jan 2025

Ukludniť sa. Nič sa nestane.

janai1
24. jan 2025

Nejesť nedovarené jedlo.

anavixy
24. jan 2025

Nic, nestresovat a nabuduce najprv skontrolovat.

pribinak
24. jan 2025

Však losos sa jedáva aj surový, tak kľud

zzzzza
autor
24. jan 2025

Bojim sa listerie

michaelam2
24. jan 2025

@pribinak to ano, ale nie v tehotenstve

pribinak
24. jan 2025

@michaelam2 prečo? V mnohych krajinách sa mäso z lososa nijak tepelne neupravuje

sisska96
24. jan 2025

@pribinak a potom sa čudujú prečo sú choré a majú parazity, Pozri si dokumentárny serial Nestvory vo mne.

pribinak
24. jan 2025

@sisska96 jezisss zas nebuďme dramatické .. zjedla kúsok nedopečenými ryby … nie celého lososa

michaela329
24. jan 2025

Kľud...listeriu tu až tak často nemávame, v zime dupľom. Nakaziť sa môžeš aj zo zeleniny, ale nepredpokladám, že v reštaurácii robíš paniku kvôli paradajkam. Sleduj si príznaky, ale pochybujem, že tej rybe niečo bolo - to by už bol okolo tej restiky iný poprask.

sisska96
24. jan 2025

@pribinak Mne je jedno. Ja nezjem žiadne surové mäso, je to nechutné

pribinak
24. jan 2025

@sisska96 v niektorých krajinách je to úplný štandard

sisska96
24. jan 2025

@pribinak Ich problém nazdravie 😅

michaelam2
24. jan 2025

@pribinak tak je tam riziko listerie. Pre bezneho cloveka je to viac menej neskodne ale pre tehotnu a dieta to moze mat vazne nasledky takze by sa surove maso nemalo pocas tehotenstva. Riziko je male ale stale je.

pribinak
24. jan 2025

@sisska96 🤦🏻‍♀️ škoda niečo písať

thereisabear
24. jan 2025

Tak ale tá listéria moze byť aj v malom kúsku. Tu nejde o množstvo. Ale na 99,99999% ti nič nebude.

zzzzza
autor
24. jan 2025

A co teraz? Dr mi bude opakovať ešte testy na prekonané infekcie, môže urobiť aj listeriozu, ukázalo by sa niečo z krvi o 4 tyzdne, skôr nie...

kitycat
24. jan 2025

A to sa nepozeras na tanier ked si naberas jedlo?

Dnes uz je vsetko medium rare a tvari sa to ako high cuisine, no jedina surova ryba co zjem je sushi..

Odolavaˇ lebo som tiez tehotna, ale nestresovala by som sa.
Nic ti nebude

luliu
24. jan 2025

@zzzzza nič teraz. Pravdepodobnosť 0,00.... že ti niečo bude. Nestresuj a hlavne nebez k dr. Neumieras .....

sisska96
24. jan 2025

@zzzzza Radšej choď na odber, nikdy nevieš. Zbytočne ti tu múdrujú. Jedná sa o tvoje zdravie

luliu
24. jan 2025

@sisska96 ty aj máš šajnu čo je listerioza? Asi nie, však?

sisska96
24. jan 2025

@luliu može byť aj niečo iné.........

terezkaarthuramax
24. jan 2025

@janai1 odkial to mala vediet.dali jej to v reštaurácii.. ale ja by som to jedlo vratila a žiadala späť peniaze.. pretoze to malo byt riadne dopecene

luliu
24. jan 2025

@terezkaarthuramax čo odkiaľ mala vedieť? Veď dajú mi jedlo, zistim, že nie je dovarene, vrátim ho. Nerozumiem......

zzzzza
autor
24. jan 2025

@terezkaarthuramax súhlasim. My sme slušne zaplatili a ukázala som mu ze je surove (lebo ten vrch bol trochu upečený a zjedeny). Ale prevádzkar sa nezachoval slušne. Uz to nevrátim, mam ponaučenie.

zzzzza
autor
24. jan 2025

@luliu súhlasím s vami, moja chyba

terezkaarthuramax
24. jan 2025

@zzzzza to je smutne. Kamaratke navarili hnusne jedlo a vedela to vratit. Dobre je si aj pozriet recenzie na reštauráciu.

michaela329
24. jan 2025

@zzzzza ono losos sa nepodáva prepečený, ani tuniak napríklad. Ja si za tehotna zvyknem hneď pri objednávke povedať, že nech mi prepečú-že som tehotná. Ako je mi to ľúto, hlavne pri stejkoch, ale zatiaľ mi vždy vyhoveli. Nabudúce budeš vedieť.