Čo robiť po konzumácii neprepečenej ryby v tehotenstve?
Ahojte, dali nám v reštaurácii lososa, v strede úplne surový, všimli sme si to neskoro. Som v 6 mesiaci tehotenstva. Co mam teraz robiť? Ďakujem.
Ukludniť sa. Nič sa nestane.
Nejesť nedovarené jedlo.
Nic, nestresovat a nabuduce najprv skontrolovat.
Však losos sa jedáva aj surový, tak kľud
Bojim sa listerie
@pribinak to ano, ale nie v tehotenstve
@michaelam2 prečo? V mnohych krajinách sa mäso z lososa nijak tepelne neupravuje
Kľud...listeriu tu až tak často nemávame, v zime dupľom. Nakaziť sa môžeš aj zo zeleniny, ale nepredpokladám, že v reštaurácii robíš paniku kvôli paradajkam. Sleduj si príznaky, ale pochybujem, že tej rybe niečo bolo - to by už bol okolo tej restiky iný poprask.
@pribinak tak je tam riziko listerie. Pre bezneho cloveka je to viac menej neskodne ale pre tehotnu a dieta to moze mat vazne nasledky takze by sa surove maso nemalo pocas tehotenstva. Riziko je male ale stale je.
Tak ale tá listéria moze byť aj v malom kúsku. Tu nejde o množstvo. Ale na 99,99999% ti nič nebude.
A co teraz? Dr mi bude opakovať ešte testy na prekonané infekcie, môže urobiť aj listeriozu, ukázalo by sa niečo z krvi o 4 tyzdne, skôr nie...
A to sa nepozeras na tanier ked si naberas jedlo?
Dnes uz je vsetko medium rare a tvari sa to ako high cuisine, no jedina surova ryba co zjem je sushi..
Odolavaˇ lebo som tiez tehotna, ale nestresovala by som sa.
Nic ti nebude
@janai1 odkial to mala vediet.dali jej to v reštaurácii.. ale ja by som to jedlo vratila a žiadala späť peniaze.. pretoze to malo byt riadne dopecene
@terezkaarthuramax čo odkiaľ mala vedieť? Veď dajú mi jedlo, zistim, že nie je dovarene, vrátim ho. Nerozumiem......
@terezkaarthuramax súhlasim. My sme slušne zaplatili a ukázala som mu ze je surove (lebo ten vrch bol trochu upečený a zjedeny). Ale prevádzkar sa nezachoval slušne. Uz to nevrátim, mam ponaučenie.
@zzzzza to je smutne. Kamaratke navarili hnusne jedlo a vedela to vratit. Dobre je si aj pozriet recenzie na reštauráciu.
@zzzzza ono losos sa nepodáva prepečený, ani tuniak napríklad. Ja si za tehotna zvyknem hneď pri objednávke povedať, že nech mi prepečú-že som tehotná. Ako je mi to ľúto, hlavne pri stejkoch, ale zatiaľ mi vždy vyhoveli. Nabudúce budeš vedieť.

Už nič