Deci vína v tehotenstve: Je to bezpečné?
Ahojte neukrizujte ma tu som totálny abstinent ale neskutočnú chuť som dostala na deci vina neviem co ma to napadlo som v 40 tt niekde som čítala ze deci červeného aj pomôže no neviem každopádne viem ze alkohol a tehotenstvo dokopy nejdu ale od rána mam neskutočnú slinu. 🥲😃 Vedeli ste si niektorá dat takto raz za tehotenstvo ?
@kristina2904 nealko víno by nebolo riešenie? Máte s bábom tú istú krv, nie, nepila by som alkohol.
@kristina2904 ano
Tiež som x krát mala chuť počas tehotenstva a to naozaj nie som niekto kto by predtým píl😅celé tehotenstvo pijem len vodu tak skrátka občas sa mi žiada niečo výraznejšie...ale úprimne nikdy som si nedala viac ako 1 trápny minihlt, len na pripomenutie chuti a aj to dokopy možno 5x, nejako mi to hlava ani nedovoluje dať si viac/častejšie.
V 40tt by som si nedala tiež, ale opäť skôr kvôli mojej hlave, nemyslím že to reálne môže spôsobiť čokoľvek zle ak je to takto výnimočné raz 😊
Normálne sú o tom aj štúdie, že 1 pohárik v tehotenstve nemá žiadne následky. Problém je, že niektori ľudia nevedia ostať pri jednom, preto sa neodporúča žiadny alkohol
@kristina2904
Alkohol nemá vplyv na silu krvácania pri pôrode, teda jedine, že by žena popíjala pravidelne a mala už takú odpálenú pečeň, že by bola narušená syntéza faktorov zrážania krvi. Ale to sa určite nestane po pohári vína.
Čo sa týka fetálneho alkoholového syndrómu, nevieme,.aké množstvo alkoholu je pre vyvíjajúci sa plod bezpečné a to z jednoduchého dôvodu - bolo by vrcholne neetické robiť štúdie tohto typu.
Ja by som si ten pohár vína dala- pri tvojom aktuálnom objeme krvi a rýchlosti metabolizmu si nemyslím, že sa môže niečo stať.
@simona20201309 ty zas nekonspiruj
@huxy Tak si ich nájdi na scholar.Google.com v normálnych vedeckých časopisoch - zaručujem ti úspech v hľadaní 😉
@kristina2904 ja som pocas mojho tehotenstva mala drink 3x. Pohar vina na vlastnej svadbe, pohar na Stedry den a pohar na Silvestra. Popijala som si ho dlho cely vecer 😀.Moj gynekolog vravel, ze je to uplne v poriadku.
@kristina2904 mozes si dat, co uznas za vhodne. Ale dietatu tym skodis, aj ked je to len trosicka (spravy o tom, ze to neskodi, prip. ze je to prospesne, su bud 30 rokov prekonane alebo marketing predajcov alkoholu).

@ketrint ta pani sa dá aj oznacit 😃