icon

Deci vína v tehotenstve: Je to bezpečné?

kristina2904
6. okt 2023

Ahojte neukrizujte ma tu som totálny abstinent ale neskutočnú chuť som dostala na deci vina neviem co ma to napadlo som v 40 tt niekde som čítala ze deci červeného aj pomôže no neviem každopádne viem ze alkohol a tehotenstvo dokopy nejdu ale od rána mam neskutočnú slinu. 🥲😃 Vedeli ste si niektorá dat takto raz za tehotenstvo ?

Strana
z2
simona20201309
6. okt 2023

@ketrint ta pani sa dá aj oznacit 😃

mikadooo
6. okt 2023

@kristina2904 nealko víno by nebolo riešenie? Máte s bábom tú istú krv, nie, nepila by som alkohol.

euka210
6. okt 2023
obleckodogymu
6. okt 2023

Tiež som x krát mala chuť počas tehotenstva a to naozaj nie som niekto kto by predtým píl😅celé tehotenstvo pijem len vodu tak skrátka občas sa mi žiada niečo výraznejšie...ale úprimne nikdy som si nedala viac ako 1 trápny minihlt, len na pripomenutie chuti a aj to dokopy možno 5x, nejako mi to hlava ani nedovoluje dať si viac/častejšie.
V 40tt by som si nedala tiež, ale opäť skôr kvôli mojej hlave, nemyslím že to reálne môže spôsobiť čokoľvek zle ak je to takto výnimočné raz 😊

bluka2
6. okt 2023

Normálne sú o tom aj štúdie, že 1 pohárik v tehotenstve nemá žiadne následky. Problém je, že niektori ľudia nevedia ostať pri jednom, preto sa neodporúča žiadny alkohol

sss777
6. okt 2023

@kristina2904
Alkohol nemá vplyv na silu krvácania pri pôrode, teda jedine, že by žena popíjala pravidelne a mala už takú odpálenú pečeň, že by bola narušená syntéza faktorov zrážania krvi. Ale to sa určite nestane po pohári vína.
Čo sa týka fetálneho alkoholového syndrómu, nevieme,.aké množstvo alkoholu je pre vyvíjajúci sa plod bezpečné a to z jednoduchého dôvodu - bolo by vrcholne neetické robiť štúdie tohto typu.
Ja by som si ten pohár vína dala- pri tvojom aktuálnom objeme krvi a rýchlosti metabolizmu si nemyslím, že sa môže niečo stať.

anickaaa6aaa
6. okt 2023

@simona20201309 ty zas nekonspiruj

huxy
6. okt 2023

@bluka2 tie štúdie by som teda chcela vidieť. Už sa vyvrátil aj mýtus o tom, že kardiatici odporúčajú denne pohár červeného. Vôbec to tak nie je.
Ako fakt vám stojí deci či pohár vína za to?

bluka2
8. okt 2023

@huxy Tak si ich nájdi na scholar.Google.com v normálnych vedeckých časopisoch - zaručujem ti úspech v hľadaní 😉

huxy
8. okt 2023

@bluka2 netreba mi hľadať. Ja neverím tomu, že pitie či bez tehotenstva, či v tehotenstve, akéhokoľvek množstva alkoholu, nema žiadne následky. Ale mne je úplne jedno, ak niekto bez toho vydržať nevie, nech si dá aj fľašu 😏

bluka2
8. okt 2023

@huxy nechce sa ti hľadať, ale rada by si tie štúdie videla 🤔 no ok…

huxy
8. okt 2023

@bluka2 rada videla, ale ja to hľadať nebudem. Lebo tomu tak či tak neverím. Lebo tieto "štúdie" už boli tiež vyvrátené.

cali2016
12. okt 2023

@kristina2904 ja som pocas mojho tehotenstva mala drink 3x. Pohar vina na vlastnej svadbe, pohar na Stedry den a pohar na Silvestra. Popijala som si ho dlho cely vecer 😀.Moj gynekolog vravel, ze je to uplne v poriadku.

cali2016
12. okt 2023

@cali2016 este dodam, ze to bolo ku koncu tehotenstva (8. a 9. mesiac).

princezna_bosorka
27. jan 2024

@kristina2904 mozes si dat, co uznas za vhodne. Ale dietatu tym skodis, aj ked je to len trosicka (spravy o tom, ze to neskodi, prip. ze je to prospesne, su bud 30 rokov prekonane alebo marketing predajcov alkoholu).

Strana
z2