icon

Je nebezpečné nebrať vitamíny počas tehotenstva?

15. mar 2026

Vsetky ste brali vitaminy pre tehotne? Je velmi nebezpecne nebrat vitaminy v tehotenstve? Ja som v 3 mesiaci. Mam vitaminy doma. Je mi stale na zvracanie, aj zvraciam vela. Som rada, ze do seba nejake jedlo dostanem. Ale neviem do seba dostat vitaminy ani v tabletkovej forme, hned mi treba zvracat. A ani v praskovej forme do seba neviem dostat. Aj, ked to dobre rozmiesam je mi zle.

anonym_7c2585
15. mar 2026

Pri prvom a pri druhom som brala iba kyselinu listovu, pri treťom nič .. čiže za mňa nemusiš a ak maš taketo nevolnosti nech ti dr predpíše xonveu, je to na predpis ale uhradiš si ju sama cca 38€ ale pomohla veľmi, zazvorovy čaj, cukriky žuvačky

ariannazara
15. mar 2026

Brala som len v 1trimesti kyselinu listovu, a teraz v 35tt beriem 1 tabletku magnezium bo mi tvrdne brucho mimo toho nic.

maris5
15. mar 2026

Vitaminy je potrebne brat s jedlom. Vela vitaminov a mineralov potrebuje na vstrebanie tuky. Na lacno ti z nich moze byt zle. Nemusis ich uzivat, ale dieta si z teba "potiahne" co potrebujes a po porode ti to bude chybat.

anonym_288dd3
15. mar 2026

Mne povedal gyn. že nemusí žena brať vôbec žiadne tabl. pre tehotné. Je to len marketing. Teraz máš ovocie v obchodoch po celý rok.
Nie , nebrala som.

vkatush
15. mar 2026

Pokial máš pestrú stravu, netreba ti nič (aj keď kys.listovú by som do toho 3-4m brala). O tom som sa bavila s viacerými odborníkmi.

Ak máš problém, že nevieš nič zjesť, veľa zvraciaš, neudržíš v sebe stravu, a teda ani potrebné látky, vitamíny a výživu, tak áno, mala by si brať nejaké doplňujúce vitamíny.

Pozor, ak máš problém so štítnou žľazou a berieš lieky. Vtedy väčšinou nie, pretože teh.vit. majú v sebe obsah jódu, ktorý by mohol prevyšovať pre teba potrebnú dávku.
Treba skonzultovať so svojimi lekármi.

weruska1311
15. mar 2026

Čakám štvrté bábätko a nebrala som ani pri jednom..

anonym_9e5379
15. mar 2026

Ja cakam piate dieta a veru beriem. Hlavne teda v prvych 3 mesiacoch kyselinu listovu. Lenze po 4 detoch som uz taka, ze citim nedostatok, snazim sa jest viac bielkovin ako predtym, vapnik, horcik, omega-3 (ank, z tych mi je zle), mam demineralizovane zuby, padaju mi vlasy, nechty ako papier.
To dieta si vezme z Teba, co to da, a Ty budes stradat. A neprejavi sa to hned.
To, ze v dnesnej strave mame toho dost, je podla mna tiez mytus. Uz len ked zacnes nahadzovat veci do KT, tak zistis, kolko balastu zjes a chybaju nam hlavne bielkoviny. A dieta ich na stavbu tela potrebuje. Ak ich nemas v strave dost, tak si to poriahne zo svalov, napriklad.

anonym_82e951
15. mar 2026

Ked som verila na tuto chemiu,potratila som.Ked som verila vitaminy zo stravy vsetko bolo ok.

euka210
15. mar 2026

@anonym_autor aj mna napinalo z tej vone. Pri druhom som brala len kys.listovu, uz tehu vit.nie...je to biznis na mamickach, stravu mame v nasich podmienkach dobru.

anonym_4e7549
15. mar 2026

Ja som brala pri oboch deťoch ale v mojom okolí ich nikto nebral . Myslím že ani naše mami niečo také nebrali a tu sme

maryetta
16. mar 2026

Pri prvom som zacala brst kyselinu listovu. Ale mi bolo zle a pri tomto este horsie. Tak som nebrala. Ani potom pri dalsich. Rovnako mi dr povedal ze ak mam vyvazenu stravu tak... snazila som sa napriek nevolnostiam.

3petka
16. mar 2026

@anonym_autor pri prvom som nebrala úplne nič. Bola som zdravá mladá.
Pri druhom som už pre istotu brala, mala som vyšší vek, nejaké zdravotné veci čo mali vplyv na tehotenstvo. Ale brala som ich len prvé tri mesiace a samozrejme aj pred.

anonym_362190
17. mar 2026

@anonym_autor Nič som nebrala. Vitamíny som čerpala zo zeleniny a ovocia, ktoré mi neskutočne chutili.