Je nivový syr bezpečný v tehotenstve?
Môžem jesť nivu pocas tehotenstva
Trochu ti neublizi. V zasade by sa plesne jest nemali.
@beata_k ďakujem za odpoveď a ked sa pouzije do varenia?
Ja som jedla.
Musi byt dobre teplne upraveny. U tychto syrov je problem, ze sa tam moze objavit listeria. A tu teda pocas tehotenstva nechces.
ja som jedla cestoviny s nivovou omáčku a nič sa mi nestalo. Aj syn je ok( má 21 rokov 🤣)
Plesnive syry by som neodporucala. Vydrzis aj bez nivy 🙂
ja by som urcite nejedla. mne v tehotenstve strasne chutil camembert, kolegyne v robote mi ho zakazovali jest... a syn, ked sa narodil mal E-coli, to by si zazit nechcela..
Ja jem. Pasterizované.
tepelne upravena by mala byt ok, inak radsej nie. kazdy to 9 mesiacov vydrzi aj bez plesnivych syrov snad... naco riskovat?
V princípe môže aj "trochu" ublížiť. Poriadne tepelne upravený by mal byť ok.
Nejedla by som. Aj moja gynekologicka povedala ze plesnive syry nie.
Mam rada syry s plesnou. Ale pocas tehotenstva som ich nejedla, ani surove vajcia.
Radsej nie, tak ako ostatne plesne, a tepelne neupravene syry radsej v tehotenstve nie.
ja by som urcite nejedla. mne v tehotenstve strasne chutil camembert, kolegyne v robote mi ho zakazovali jest... a syn, ked sa narodil mal E-coli, to by si zazit nechcela..
@cinky16 a podla teba to e.coli (bakteria typicky sa vyskytujuca v beznej mikroflore criev a stolici) mal z plesnivych syrov?
A preco sa nemoze
A preco sa nemoze
@terezkaarthuramax mozu obsahovat bakterie ktore su pre tehotnu zenu a pre dieta velmi nebezpecne
A preco sa nemoze
@terezkaarthuramax ja som dala link kde sa profesor zahumensky vyjadril, ze sa mozu jest
@terezkaarthuramax ja som dala link kde sa profesor zahumensky vyjadril, ze sa mozu jest
@moneequa ja som tiež nenašla relevantný dôvod, prečo by sa nemohli. Zaradila by som to do kategórie “pre istotu”, tak, ako X dalších vecí 😃
To bola irónia, narážala som na to, že na mnohých veciach je napísané “nevhodné pre tehotné a dojčiace” len preto, že napr.neboli robené testy na tehotných. Ako príklad uvediem proteín, ktorý je vyzivovo veľmi vhodný pre tehotné, kvôli obsahu bielkovín, ale aj tak sa ho niektoré boja ako čert kríža 😃

Trochu ti neublizi. V zasade by sa plesne jest nemali.