Je pitie vína v tehotenstve bezpečné?
Ahojte, chcem sa spýtat, tie co ste tehotne - date si že raz za mesiac deci vinka viac nie? Ja mam niekedy taku chut si dat ozaj len deci vinka k dobremu jedlu a neviem ci je to spravne tak sa chcem spytat ako ste na tom vy. Dakujem a nehejtujte 🙂
Nie, tiež mám chuť keď je teplo na nejaký drink ako Hugo alebo aperol ale nedala som si 😊
Nie, nedavala som si v tehotenstve nic alkoholicke.
Zatiaľ som si nedala nič, ale viem, že deci pivka cez leto v horúčavách neodmietnem 😂😂🤭
Dala som si 2-3 krát deci šampusu za celé tehotenstvo.
Nie, vôbec žiaden alkohol.
Ja mam toto tehotenstvo taku neskutocnu chut na vino, ze az. Ale nedala som si ani raz, uz to vydrzim. Kupujem si hroznove mosty. Viem, ze existuju aj nealko vina, ale tie mi nechutia - to radsej ten most.
@julia_romeo fakt? Alebo irónia?
@nykkushka fakt.... po deci vina raz za mesiac sa nikomu nic nestane
Nie ani kvapku. Nič.
Čoraz viac sa skúma ako alkohol dokáže poškodiť embryo či plod. Rodi sa obrovské množstvo deti s rôznymi chorobami a poškodeniami. Naozaj tých pár týždňov nevydrzis?
@julia_romeo takže je podľa teba úplne v poriadku odobriť tehotnej žene alkohol? Je úplne jedno v akom týždni a množstve?
Pretože nie je v poriadku ak si žena dá víno, pivo, tvrdé, drink ak je tehotná 🤢🤮🤦🏼♀️. Je to nechutné a neverím, že tie ženy bez toho alkoholu nevydržia 9m 🤦🏼♀️
Nech sa zbytocne nerozpisujem, precitaj si tu nazory:
https://www.modrykonik.sk/forum/2-trimester/mozem-si-dat-pohar-vina-v-29-tyzdni-tehotenstva/?scrollto=first
@nykkushka mna tvoje nazory nezaujimaju, sorry... Najdi si rozne vedecke studie (naozaj vedecke) na tieto temy.. A ano, deci vina, male pivo atd., raz za cas, ako pise autorka, su uplne v poriadku... Maj pekny den
@julia_romeo presne tak, tebe môže byť úplne u prdele, že poradíš babe aby si dala deci vína každý mesiac a jej sa narodí choré, postihnuté dieťa 🤦🏼♀️
A prosím nájdi mi VEDECKÝ článok, keď už sa uz teda biješ do pŕs, že to neškodí a je to v poriadku 🤦🏼♀️
Tak spravne to urcite nie je.. ale ci to prave tvojmu dietatu nejako uskodi alebo nie, to ti nikto nepovie (ani odbornik, jedine mozno svoj nazor na to - a ano, mnohi povedia ze trochu “raz za cas” nevadi). Poznam viacero zien, co si dali raz za cas a aj take co si dali viac a deti su, zda sa, v poriadku, ale.. o tomto sa musis rozhodnut sama, nie na zaklade zien na mk, ja by som si nedala ani keby mi tu vsetky napisu, ze si dat mozem 🙂
Citacia zo stranky fascentrum.sk : Počas tehotenstva neexistuje bezpečné množstvo alkoholu. Odborníci nevedia, aké množstvo je škodlivé, a nevedia v ktorom mesiaci je bábätko citlivé a v ktorom menej.
Nie nedávam si nič alkoholické, nezjem ani bonboniéru s alkoholom
@julia_romeo Nie nie su take studie, pretoze v hre je viac faktorov a tiez ozaj vela - zdravie dietata
@autorka furt ked ti to napadne a budes mat chut, kukni tu
http://www.fascentrum.sk/stranka/co-je-fas/
Alebo tu
https://fascinujucedeti.sk/sk/fasd
Mas tu aj 111 stran v com v skole zlyhavaju
https://fascinujucedeti.sk/sites/default/files/...
Vyjadrenia vudpap-u
https://vudpap.sk/wp-content/uploads/2023/03/Ra...
A v neposlednom rade je pruser, ze nevies odolat, lebo to googli nielen detske poruchy ale aj zavislosti - dobre je zacat expertom a teraz to nemyslim vysmievacne, ale fakticky - pani si presla zavislostou - pamatam si jej výklad o tom ako lezi niekde pri schrankach a v kociariku place dieta. Nechcem ta vystrasit ani rozputat suboje o jednom🍷🥂. Skor ta nastavit na premyslanie, ake to s alkoholom mas, ked sa nim zaoberas az takto.
@atinkaa su studie kde sa skumal vplyv alkoholu na tehotenstvo...
@julia_romeo ano dnes su komentare uz aj k plochej zemi - ak boli a citala si, tak to postni, asi to nie je nic zlozite ked su články o zdravom alkohole🙈
Pár mesiacov to vydržíš.
Ty kokos🤦🏻♀️Kde to žijem?
Nie, v žiadnom prípade. Tam neexistuje bezpečné množstvo a robím s deťmi, všelijakými a vidím toľko porúch, že by som to neriskla. Existujú nealkoholické varianty a mne napríklad chýba pivo, dam si 0.0 alebo nealko prosecco.
Ale áno,treba si dať.Z roka na rok rastie počet malých detí s diagnózami.Vsak čo.Niektore matky dogabavaju zdravie dieťaťa ešte skôr,než sa narodí .Však co.Hlavne,že deci vínka pri jedle bola.
Čistý grc toto
Treba myslieť na dieta a nie na svoje chúťky. Niekomu neuškodí ako píšu ale niekomu áno tak radšej necelý rok nepit ako do konca života si vyčítať .
Ja som si dala na Vianoce na prípitok jeden vajcak, a keď som prenasala deci červeného, vraj na vyvolanie pôrodu ale nepomohlo😃 inak nič. Ale teda strávila som celé prvé tehotenstvo hľadaním nealko vína co ozaj chutí ako víno😁 teraz pri druhom som nemala chuť
Ja som si napriklad v tehotenstve nedala radsej nic alkoholicke. A to som si po precitani nazorov viacerych odbornikov usudila, ze raz za cas male mnozstvo asi neuskodi. Ale kvalitne studie na to robene nie su, nebudu predsa liat do tehotnych zien alkohol a cakat, pri akom mnozstve sa narodia deti postihnute. Takze som nechcela riskovat, clovek netusi ako sa to dieta v brusku prave ma, ci nebude mat nejake alergie alebo hoci len oslabenu imunitu pocas zivota a ten alkohol je pren len zbytocna zataz a mu to zhorsi dany problem. Je to uplne zbytocna zataz, s ktorou sa ale musia vysporiadat a nie je to pre ne prijemne aj ked im to hoci neuskodi. Ani malym detom by sa mozno nic vazne nestalo, keby sme im obcas naliali trochu alkoholu, len by sa citili chvilu strasne. Napriek tomu to nikto nerobi, lebo je to blbost davat dietatu nieco, z coho sa citi zle a cakat, ci to nahodou neuskodi.
Nie nedala som si ani kvapku. Alkohol nie je nieco co potrebujem.
Na Slovensku mame totálnu pandemiu alkoholizmu, tato diskusia je jej dokonalým príkladom
Tehotná hľadá odobrenie, že môže piť alkohol a ďalšia žena, možno aj matka ju v tom povzbudzuje (toto je úplne mimo môjho chápania)
@pribinak presne, na Slovensku je divný ten co nepije (na oslavách, svadbách, v tehotenstve alebo pri dojčení 🤦🏼♀️🤢) mne tiež rozum neberie, že ako silno moc musí mať žena chuť na sprosté deci vína keď vedome ohrozuje svoje dieťa 🤢🤦🏼♀️. Hnusnejšia už je len ze as cigaretou hube co tlačí kočík /koji 🤢
Hnusnejšia už je len žena s cigaretou s hube co tlačí kočík /koji 🤢

jasne. daj si. je to uplne v poriadku