icon

Je pitie vína v tehotenstve bezpečné?

3. jún 2024

Ahojte, chcem sa spýtat, tie co ste tehotne - date si že raz za mesiac deci vinka viac nie? Ja mam niekedy taku chut si dat ozaj len deci vinka k dobremu jedlu a neviem ci je to spravne tak sa chcem spytat ako ste na tom vy. Dakujem a nehejtujte 🙂

Strana
z2
nevenka
3. jún 2024

V tehotenstve nic, teda okrem casu, ked som este nevedela, ze som tehotna 🙃.
A potom pocas dojcenia ano, trosku vinka, ale nie nejak pravidelne. Dojcila som kazde dieta, celkom 4 kusy, zhruba 2 roky.

milanemila
3. jún 2024

Nie nie je v poriadku pit alkohol v tehotenstve 🤷🏼‍♀️ akoze to naozaj jedna zena matka nevie vydrzat aspon tych 9m bez “deci vinka”. Ja nepijem ani pocas kojenia, resp s muzom sme si na vyrocie dali 1 gin tonic (ale to som nakojila pred 20:00 a najblizsie som kojila az rano 3:00) alebo som si dala pripitok na svadbe, proste nic take ze vecer si doma iba tak dam alkohol.
Samozrejme, ze dieta teraz nebude retardovane alebo co kvoli deci vina, ale ani mu to nijako neprospeje.
Skor sa teda zamysli, ci je v poriadku mat taku neprekonatelnu chut na alkohol, ze chces pit tehotna 🙈

svetlonos
3. jún 2024

@diewcatqoo
tak si ešte asi nepila ziadne dobre nealko víno 😀
Ja som raz kamosku posla po tu flasu, lebo sa mi zdalo alkoholické 😁.

svetlonos
3. jún 2024

Pozri si na youtube videa deti s postalkoholickym syndrómom. Ja som si poplakala.
Slak by ma mohol trafiť, nedala by som si. Ja mam rada víno ale sú perfektné nealko. Ťažko ich rozpoznať od tých alkoholických, hlavne tie červené.
Pijem už 5 rokov len tie nealko a som nadmieru spokojná. Ake už sa teším na ladove keď prestanem kojit 😁.
Pokial ti ide len o chuť a nie alkohol, ozaj sú tie nealko vína ci šumivé skvelou náhradou.

petronellla87
3. jún 2024

@svetlonos prosím si tipy na fajne nealko vina🙏behom kojenia ich isto ocenim 🙂

svetlonos
3. jún 2024

@petronellla87
rada, posli mi prosím ta správu až nezabudnem. Odfotim a pošlem ti foto fliaš, momentálne sú v pivnici po sťahovaní 😁.
Ale na rýchlo si skus vygooglit vináreň v Trenčianskej Teplej, zavolaj tam a môžeš sa priamo opýtať. Ten panvici tam má, myslím ze názov firmy je Vino Hruška niekde z Čiech.

svetlonos
3. jún 2024

@petronellla87
inak mne ich nosi manzel z práce 🙃

petracandle
3. jún 2024

Boha to fakt neviete vydržať bez alkoholu, dokonca ani v tehotenstve?? 🤦‍♀️ čo sme my za národ..

amelia89
3. jún 2024

Nedala som si nikdy nic ani birell lebo tam je zostatkovy alkohol, mala som tehotensku cukrovku a nedala som si nic aj ked tie chute boli sialene - ale ovladla som sa lebo nesla o moje chute ale zdravie mojho dietata a cez to nejde vlak. neohrozils by som to nikdy nejakym “a vsak trosku nevadi”. no vadi….

zuzi0911
3. jún 2024

Raz tu písala gynekologická,že deci červeného vína naozaj neublíži a dávala si aj ona

Ja by som si nedala ani keby mi to dr príkaze na červené krvinky . Už je to na tebe . Ale určite vydrziš aj bez ....si neviem predstaviť dat alkohol babatku ...neviem no ...

marianarem
3. jún 2024

Ja som si nedala nic, ide to naozaj aj do babatka. Nie je to ziadna nutnost, prinos je tam nulovy a riziko nenulove, takze za mna nie.

ivik4
4. jún 2024

Nie nepila som, hnus

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
maryskas
4. jún 2024

Nedala som si a to som predtym rada chodila na proseccko alebo 2dcl vinka s kamoskou. A aj ked teraz kojim a teoreticky by som si uz mohla dat, necitila by som sa uplne komfortne s tym :D
ale nealko prosecca chutia dost podobne, cize kedtak by som isla tou cestou, ked je to len pre chut 🙂

kubkovan
19. jún 2024

Som tehotná, za chvíľu vo 8. mesiaci a teda alkohol som si nedala a ani si nedám. Poznám názor aj kamarátok, ktoré si cez tehotenstvo dali malé pivo alebo deci, dva vína a povedia, že však to neublíži, ešte pomaly začnú vravieť, že to je prospešné pre zdravie. Ja som zasa názoru, že alkohol k tehotenstvu nepatrí a nedala by som si za nič. Však potom aj tie, čo sme fajčili pred tehotenstvom, dajme si po jednej tiež neublíži a ešte by sme si to mohli obhajovať, tým klasickým, aby to nebol taký šok pre organizmus a že stresy sú horšie, ako ta jedna ciga. Proste blbosť, ak sa už žena rozhodne stať matkou, takéto sprostosti aspoň v tehotenstve by si mala odpustiť.

veron8883
4. júl 2024

Ja som si dala občas pivo alebo víno 🙂 ale mne to nechutilo ani moc takže fakt len 2 krát .

andy_sixx24
27. júl 2024

Poznám ženskú čo prechlastala celé tehotenstvo a môj názor je ten že nie. Tehotenstvo a alkohol absolútne odcudzujem! Ani kvapka nie to, že deci vínka...

leidin
14. aug 2024

Mne víno nechutí, len občas birell pomelo

Strana
z2