icon

Je Waterdrop vhodný pri tehotenskej cukrovke?

11. okt 2025

Ahojte, neriešili ste niekto či sú šumivé kocky waterdrop vhodné pri tehotenskej cukrovke, resp. aj všeobecne? Píšu že je to vhodné pre diabetikov, nemá pridaný cukor. Som v cukrovkarskych veciach nováčik.
Veľmi sa mi predstava nápoja len s náhradnými sladidlami nepáči (v tehotenstve ani vseobecne) ale veruze by som sa rada občas napila aj niečoho sladkého (teraz pijem len vodu a nesladené čaje). Budem sa na to pýtať aj svojej diabetologicky, len tam mam termín až o týždeň a docela som zvedavá keďže na mňa začali vyskakovať reklamy na toto 😀

biba_18
11. okt 2025

a to fakt bez sladkej vody nevydržíš?

anonym_ad08b1
11. okt 2025

Určite nie, nájdi v obchode Mattoni Esence minerálku s príchuťou, neobsahuje cukor ani sladidlá

denkabemommy
11. okt 2025

@anonym_autor pozri Cans v dmke, je to len mineralka s kvapkou ovocnej šťavy - pila som celé leto, za mňa super osviežujúce a bez cukru 😊

autor
12. okt 2025
@biba_18

a to fakt bez sladkej vody nevydržíš?

@biba_18 😀 ako som ja vedela že príde táto odveci otázka 😀 je pre teba problém že som sa na to spýtala?

autor
12. okt 2025
@denkabemommy

@anonym_autor pozri Cans v dmke, je to len mineralka s kvapkou ovocnej šťavy - pila som celé leto, za mňa super osviežujúce a bez cukru 😊

@anonym_ad08b1
@denkabemommy
Ďakujem pekne za tipy, pozriem sa na to 🙂

prosimopomoc
12. okt 2025

@anonym_autor ja som si to zvykla kupovať ale ide to strašne do peňazí, jedno balenie 8 €, vydrží to pár dní... ale podľa mňa je zloženie dobré, mohla by si

autor
12. okt 2025
@prosimopomoc

@anonym_autor ja som si to zvykla kupovať ale ide to strašne do peňazí, jedno balenie 8 €, vydrží to pár dní... ale podľa mňa je zloženie dobré, mohla by si

@prosimopomoc ďakujem 🙂 hej, videla som že to nie je práve najlacnejšie, ale u mňa by to bolo len na také veľmi občasné pitie, tak to sa stratí. Bežne fungujeme na vode, cajoch, ale raz za uhorský rok príde chuť aj na to sladké, a toto by mohlo splniť účel 🙂

biba_18
12. okt 2025

@anonym_autor načo tá agresia? o probléme sa dá rozprávať a riešiť ho aj inak ako očakávaš 😏

autor
12. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor načo tá agresia? o probléme sa dá rozprávať a riešiť ho aj inak ako očakávaš 😏

@biba_18 ak už niečo označovať za agresívne (aj keď to je podľa mňa dosť prehnané pomenovanie), tak mne tak vyznie skôr tvoja otázka, než moja odpoveď na ňu. Ale každý má iny uhol pohladu, aktuálne nastavenie s ktorým číta a pod..
Opýtala som sa na konkrétnu vec, ktorá ma zaujima a tvoja odpoveď "to fakt nevydržíš?" mi teda neprišla byť podnetná k ďalšej diskusii ani hľadaniu "riešenia". Preto som sa úprimne zaujímala, či je nejaký problém s tým že som sa spýtala. O tom, že sa dá žiť aj bez sladených nápojov, samozrejme viem (ako asi každý), len tak neplánujem žiť už navždy ...

biba_18
12. okt 2025

áno, to fakt nevydržíš? si tehotná, máš cukrovku, ale nevydržíš nepiť sladké. zaujíma ma to. ako človeka. tebe na tom ale nezáleží že to niekoho zaujíma tak ako sorry 🤷‍♀️ btw, ak to neplánuješ stále a veľa tak tých pár kvapiek je fakt jedno či si kúpiš waterdrop alebo nakrájaš čo ja viem, jahody do vody… ja by som do toho nešla. ty zjavne áno 😏

kiki68
12. okt 2025
@biba_18

áno, to fakt nevydržíš? si tehotná, máš cukrovku, ale nevydržíš nepiť sladké. zaujíma ma to. ako človeka. tebe na tom ale nezáleží že to niekoho zaujíma tak ako sorry 🤷‍♀️ btw, ak to neplánuješ stále a veľa tak tých pár kvapiek je fakt jedno či si kúpiš waterdrop alebo nakrájaš čo ja viem, jahody do vody… ja by som do toho nešla. ty zjavne áno 😏

@biba_18 ked nakraja jahody do vody, tak to nic nespravi, waterdrop nema myslim cukor v sebe. Aspon ja som mala taky a chutilo to hnusne. Uz naozaj radsej jahody a mata vo vode. Ale zase nejde pit fantu s kilom cukru.

biba_18
12. okt 2025

@kiki68 preto píšem že tie 4 kvapky jej asi nič neurobia...

autor
12. okt 2025
@biba_18

@biba_18 preboha a ty si odkiaľ vzala že v tehotenstve nevydržím piť sladké? 🙈To že si domyslas a robíš závery od buka do buka, hneď na základe svojich mylnych domnienok súdiš... Uf. Predstav si, bežne sladké nepijem (len príležitostne), odkedy mám zistenú tehotenskú cukrovku nepijem sladké vôbec nic, nikdy som neriesila (rozumej nemala potrebu piť, nekupovala, nevyhľadávala) ani nápoje s náhradnými sladidlami ani podobné. Snáď som ukojila tvoju "zvedavosť" ako to nazyvas, keď už na tom tak trvas. Opakujem, opýtala som sa na jednu vec, ktorá ma zaujala, a to vo vzťahu k tehotenstvu, ale aj -vsimni si to slovko- "vseobecne" (to znamená aj mimo tehotenstva, lebo neuveríš, ale príde deň kedy už tehotná nebudem). O elementárnych veciach ako trocha ovocia či šťavy do vody sa baviť nemusíme, to vie hádam kazdy.. Ale vidím, že tu je problém čítať s porozumením takže ďalšia debata zbytočná. Aj tak prajem ešte pekný večer.

biba_18
12. okt 2025

@anonym_autor tém sa volá "Je Waterdrop vhodný pri tehotenskej cukrovke?" a aj sama si napísala, citujem: "neriešili ste niekto či sú šumivé kocky waterdrop vhodné pri tehotenskej cukrovke ... ale veruze by som sa rada občas napila aj niečoho sladkého" .. a preto som aj odpovedala tak ako som odpovedala...
takže nie je potreba mudrovať či si domýšľam alebo nie a písať niečo o čítaní s porozumením ... 😒
pekný večer aj tebe

kp7333
12. okt 2025
@biba_18

@biba_18 jahody tiez obsahuju cukor. mala som tehotensku cukrovku a ovocie a niektoru zeleninu som mohla len vo velmi obmedzenom mnozstve a v malych davkach (napr. pol mensieho jablka).

@anonym_autor mne diabetologicka v tehotenstve nedovolila umele sladidla, ani steviu. Ak si chces ochutit vodu, daj si do nej koliesko citronu a cerstvu matu alebo medovku. Treba pocitat sacharidove jednotky a rozdelit si denny prijem sacharidov (nielen cukru) podla doporuceni lekara. Predpokladam, ze mas glukomer a merias cukor pred a po jedle.

anonym_048ba2
12. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor tém sa volá "Je Waterdrop vhodný pri tehotenskej cukrovke?" a aj sama si napísala, citujem: "neriešili ste niekto či sú šumivé kocky waterdrop vhodné pri tehotenskej cukrovke ... ale veruze by som sa rada občas napila aj niečoho sladkého" .. a preto som aj odpovedala tak ako som odpovedala...
takže nie je potreba mudrovať či si domýšľam alebo nie a písať niečo o čítaní s porozumením ... 😒
pekný večer aj tebe

@biba_18 aj keby nevydrzala a mala na sladke chut, co je na tom pokial jej to neuskodi?

biba_18
12. okt 2025

@kp7333 to bol príklad s tými jahodami, nič viac, koľko cukru sa uvoľní do vody? netuším ... či medovka, či citron, nie je to sladké 😒

biba_18
12. okt 2025

@anonym_048ba2 ja jej to niekde vyčítam? veď nech si robí čo chce predsa... ale určite je lepšie sa tomu vyvarovať. či?

alabama0011
12. okt 2025

@anonym_autor ahoj, ja som minule v dmke toto nasla
Vöslauer Orange Passion, Bolo to fajn, bez cukru a osviezi.
Ten waterdrop mne osobne nechuti.

Inak nechapem, ze este aj na takejto otazke sa tu da pohadat.
Clovek uz aby sa aj bal cosi opytat na fore, kazdy len kazdemu nalozi 🙏

anonym_048ba2
12. okt 2025
@biba_18

@anonym_048ba2 ja jej to niekde vyčítam? veď nech si robí čo chce predsa... ale určite je lepšie sa tomu vyvarovať. či?

@biba_18 pisala, ze cukru sa vyhyba a zaujima sa o bezpecnu alternativu.. nevidim na tom nic zle, mas zvytocne rypave poznamky

biba_18
12. okt 2025

@anonym_048ba2 napíš mi to pod svojim nickom, aby sme sa mohli baviť o rýpaní 😒
ty vieš že je to bezpečná alternatíva? odpovedala si jej?

anonym_3f431d
12. okt 2025

@anonym_autor vytlac si pomaranč, jablká odstav a zried s vodou a mätou.Mne water drop nechutili

kp7333
13. okt 2025
@anonym_3f431d

@anonym_autor vytlac si pomaranč, jablká odstav a zried s vodou a mätou.Mne water drop nechutili

@anonym_3f431d vytlaceny pomaranc sam o sebe obsahuje dost cukru, keby k tomu pridala jablka, cukor jej vyleti do vysin. Cukrovkari musia velmi opatrne davkovat ovocie, cerstve ovocne stavy su nadupane ovocnym cukrom, cize pri diabetes uplne nevhodne.

anonym_3f431d
13. okt 2025
@kp7333

@anonym_3f431d vytlaceny pomaranc sam o sebe obsahuje dost cukru, keby k tomu pridala jablka, cukor jej vyleti do vysin. Cukrovkari musia velmi opatrne davkovat ovocie, cerstve ovocne stavy su nadupane ovocnym cukrom, cize pri diabetes uplne nevhodne.

@kp7333 píšem zriediť s vodou pomer nechám na nej

autor
16. okt 2025
@kp7333

@biba_18 jahody tiez obsahuju cukor. mala som tehotensku cukrovku a ovocie a niektoru zeleninu som mohla len vo velmi obmedzenom mnozstve a v malych davkach (napr. pol mensieho jablka).

@anonym_autor mne diabetologicka v tehotenstve nedovolila umele sladidla, ani steviu. Ak si chces ochutit vodu, daj si do nej koliesko citronu a cerstvu matu alebo medovku. Treba pocitat sacharidove jednotky a rozdelit si denny prijem sacharidov (nielen cukru) podla doporuceni lekara. Predpokladam, ze mas glukomer a merias cukor pred a po jedle.

@kp7333 ďakujem pekne za odpoveď 🙂 meriam každý druhý deň, ráno nalačno a potom už len po jedle. Sacharidy zatiaľ rátať nemusím, vychádzajú mi dobre hodnoty aj s opatreniami, ktoré mi kázali (veľa zeleniny pred každým jedlom, celozrnné namiesto bieleho pečiva a pod. - gro vieme označiť za zdravý životný štýl 🙂). Ale odporúčajú mi snažiť sa dodržiavať aj po tehotenstve aby sa predišlo vzniku klasického diabetu.
S tou mätou a medovkou je to dobrý nápad. Inak k tomu citrónu mi povedali že má tiež veľa cukru a taka tá "klasická" citronada (citrón do vody) tiež nieje najlepší nápad 🙈

autor
16. okt 2025
@alabama0011

@anonym_autor ahoj, ja som minule v dmke toto nasla
Vöslauer Orange Passion, Bolo to fajn, bez cukru a osviezi.
Ten waterdrop mne osobne nechuti.

Inak nechapem, ze este aj na takejto otazke sa tu da pohadat.
Clovek uz aby sa aj bal cosi opytat na fore, kazdy len kazdemu nalozi 🙏

@alabama0011 asi tak 🙈 a ďakujem pekne za tip 😊

kp7333
16. okt 2025
@anonym_autor

@kp7333 ďakujem pekne za odpoveď 🙂 meriam každý druhý deň, ráno nalačno a potom už len po jedle. Sacharidy zatiaľ rátať nemusím, vychádzajú mi dobre hodnoty aj s opatreniami, ktoré mi kázali (veľa zeleniny pred každým jedlom, celozrnné namiesto bieleho pečiva a pod. - gro vieme označiť za zdravý životný štýl 🙂). Ale odporúčajú mi snažiť sa dodržiavať aj po tehotenstve aby sa predišlo vzniku klasického diabetu.
S tou mätou a medovkou je to dobrý nápad. Inak k tomu citrónu mi povedali že má tiež veľa cukru a taka tá "klasická" citronada (citrón do vody) tiež nieje najlepší nápad 🙈

@anonym_autor nemyslela som vyzmykat citron do vody, len hodit jedno koliesko do pohara na ochutenie. Jasne, ze aj citron obsahuje cukor, ale ked sa nevyzmyka, tak sa z neho uvolni len aroma (hlavne z kory). S celozrnnym pecivom opatrne, po niektorych druhoch mi vyskakoval cukor, lebo do cesta pridavaju karamel pre farbu. Diabetologicka mi doporucila len grahamove rozky, tie nie su takto prifarbovane. Inak mi dala aj dobry tip, ako znizit glykemicky index ryze - staci pridat celozrnnu ryzu k obycajnej s spolu udusit. U zemiakov zas zalezi od pripravy - plati, ze cim viac vody, tym nizssi glyk. index. Dusene alebo varene v supke maju najnizzsi, kym hranolky alebo pecene zemiaky najvyssi.

autor
16. okt 2025
@kp7333

@anonym_autor nemyslela som vyzmykat citron do vody, len hodit jedno koliesko do pohara na ochutenie. Jasne, ze aj citron obsahuje cukor, ale ked sa nevyzmyka, tak sa z neho uvolni len aroma (hlavne z kory). S celozrnnym pecivom opatrne, po niektorych druhoch mi vyskakoval cukor, lebo do cesta pridavaju karamel pre farbu. Diabetologicka mi doporucila len grahamove rozky, tie nie su takto prifarbovane. Inak mi dala aj dobry tip, ako znizit glykemicky index ryze - staci pridat celozrnnu ryzu k obycajnej s spolu udusit. U zemiakov zas zalezi od pripravy - plati, ze cim viac vody, tym nizssi glyk. index. Dusene alebo varene v supke maju najnizzsi, kym hranolky alebo pecene zemiaky najvyssi.

@kp7333 na ten celozrnný chlieb mi dala diabetologicka aj dva tipy, Slatinský celozrnný chlieb a Olz celozrnný toastovy chlieb, kupujem len tieto. Merania mám po nich dobré. S tým citrónom máš pravdu, mne najprv len tá šťava napadla. A ďakujem aj za tip s tými zemiakmi a ryžou. Zatiaľ som to nemusela riešiť lebo mi vychádzajú dobre hodnoty, ale keby to vyskočí tak je super vedieť ako tomu viem pomôcť 🙂