icon

Jedálniček v tehotenstve pre silnejšie ženy

veselo_neveselo
17. aug 2022

Ahojte, citala som diskusie kto kolko v tehotenstve pribral...a zacinam sa trochu bat.
Uz teraz som tlsta, a v tehotenstve by som nechcela prilis vela pribrat. Planujem navstivit odbornika, ked to bude aktualne (prave som po MA, tak mam este cas)
Ako ste sa stravovali pocas tehotenstva? Mate niekto vzorovy jedalnicek, o ktory by ste sa podelili?

domka222
17. aug 2022

Však jesť môžeš normálne, len nie za dvoch

pukina
17. aug 2022

@veselo_neveselo ja teda stihla nie som ani zdaleka, planovala som sa v tehotenstve stravovat zdravo a neviem ako poriadne a dopadlo to tak, ze mi doteraz (32tt) nic nechuti, len sladke, chlieb, cestoviny a blbosti 😂 a pribrala som doteraz len cca 7-8 kg, nemam ani cukrovku. Jasne, ze si dam aj zeleninu, ovocie, ale velmi malo a malo druhov, proste to do seba neviem dostat, ryby mi hrozne smrdia, z vajec ma napina. Okrem lahsej anemie mam vsetky vysledky super aj babo je v poriadku, nastastie

lenuska9999
17. aug 2022

@veselo_neveselo podla mňa stravu v tehotenstve plánovať úplne nemôžeš. Ja som sa plánovala zdravo stravovať a prve 4 mesiace som nejedla skoro vôbec kvôli extrémnym nevolnostiam (hypermesis gravidium), niekedy už som nevedela ani vodu udržať a veľa krát som skončila v nemocnici na infuziach , lebo som sa z toľkeho zvracania až debydrovala. Nechutilo mi nič jest, všetko mi smrdelo a schudla som. Potom keď prešlo vracanie mi to nechutenstvo stále ostalo. Teraz som mesiac po pôrode a predstav si, že stále nemôžem cítiť mäso, niektorú zeleninu, ryby, cibuľu, cesnak, niektoré korenie atď.. ku koncu som samozrejme dosť pribrala keďže som jedla len sladkosti a blbosti , proste nič iné som do seba ani nasilu nedostala.. neviem kedy to konečne prejde..

petamich
17. aug 2022

podla mna neexistuje nic ako vzorovy jedalnicek v tehotenstve, plati to iste ako inokedy racionalna a pestra strava 🤷‍♀️ a hlavne v tehotenstve by asi clovek nemal uplnen experimentovat

ja som pribrala 23 kg a teda nie neprezierala som sa, nejedla som za dvoch, pol tehotenstva mi zle bolo a aj tak som priberala rychlostou svetla 😵‍💫

bororka
17. aug 2022

Ja už mám po. Začínala som na 78 kg. Pribrala som najviac v 5m/ 6kg a od 8m. Do kopy cez 20kg.
Nemala som žiadne špeciálne chute a ani som sa neprezierala. K.prijem som mala nižší akoby som ako tehu mala mať. Akože z pohľadu všetkého čo viem o tom ako funguje moje telo, sa to telo spravalo uplne inak. Keby som vedela, ze tolko priberiem, tak asi kludne zeriem 😅
Stale mam 8kg na sebe, a to sa zevraj dojčením chudne 😂 No v mojom prípade, nie. Ale uz sa netrapim.

jaskolka
17. aug 2022

Neexistuje vzorový jedálniček. Normálne jesť, neprepchavat sa sladkým, mastným a podobne, ale zase to neznamená, že nesmieš si dat ani zmrzlinu dakedy, či Milu, aj keď ti budu sliny tiecť.
Všeobecne ale ženy, čo už začínajú na vyššej váhe, obvykle nepriberu veľa.
Jedz normálne, a vserko bude ok. Ono priberať môžeš aj z toho, že zadržiavas vodu, hormóny tiež to robia, s tým neurobíš nič. Ja napríklad som cca do 6 mesiaca pribrala 3 kg pri oboch tehotenstvach a potom v 3 trimestri bum aj 3kg za mesiac. A jedla som rovnako, čiže bolo jasné že to je z iných dôvodov, ako zo stravy. Po pôrode okamžite 10 kíl šlo dolu.

zuzkacik4
17. aug 2022

Ziadny dobry vyzivovy poradca ti neda jedalnicek v tehu...lebo vie, ze by to nemalo zmysel...ja mam vypracovane 2 jedalnicky, ktore som dodrziavala mimo tehu, ziadne hladovanie, naozaj vyvazena pestra a zdrava strava..chcela som sa podla nich stravovat aj v tehu..a hadaj co...neexistuje... proste aktualne napr. biely jogurt s ovsenymi vlockami, co bezne jedavam, nezjem ani keby co..proste zaludok nepusti a hotovo...a tak je to s vela jedlami, ktore mi naozaj predtym chutili... proste tie chute sa v tehu zmenili a branit sa tomu nema vyznam, lebo vsetko, co zjem nasilu, tak mi je zle alebo vyvratim... takze papaj vsetko na co mas chut, len s mierou...priberat v tehu budes tak ci tak, ako uz bolo spomemute aj vyssie...

zuzuliennka1
17. aug 2022

@veselo_neveselo je ti ale jasne, ze pribrat v tehotenstve je nieco ine, ako pribrat “len tak”? ze dieta nieco vazi, zvacsena maternica, plodova voda,…
v tehotenstve si stravu vopred prilis nenaplanujes, ako tu uz pisu zeny
niektore maju brutalne nechutenstva od zaciatku, mne napr. extremne smrdela a napinalo ma z kavy, mojej milovanej kavy, pozvracala som sa z paradajk. polievky.
najviac mi chutilo slane a kysle, zjedla som denne tak pol kila mandarinok
nijak extremne som nepribrala
staci jest vyvazene, pit dost tekutin, neprezierat sa somarinami