Môže sa jesť v tehotenstve veľkonočná hrudka?
Ahojte, môže sa jesť v tehotenstve veľkonočná hrudka? Mam na ňu strašnú chuť a neviem či môžem som v 10tt.
Ďakujem
@viestta ďakujem. Bojím sa hocičo zjesť. Minule som si dala sleďove filety a z chuti zjedla ale tiež neviem či som dobre spravila 🙈
@mirka1122019 preboha ty mas kolko rokov? To si fakt tehotna?
pane bozeee zeny 😭
@mirka1122019 je len velmi malo potravin, ktore sa vobec neodporucaju, ten zvysok jest mozes v primeranom mnozstve
@mirka1122019 teraz nic nebudes jest? Ako fakt vajicko a mlieko?😄
Tomu sa hovorí slabo,ale presne 🤦🏻♀️
Potrebuješ pestrú a vyváženú stravu. Proste všetko s mierou. Na vajíčkach s mliekom nie je nič zlé. Aj slede sú v pohode.
@mirka1122019 preboha 🙈😄 dievča zlaté…do konca 9 mesiaca to ešte budeš mať ťažké..jasné, že môžeš/..
Mne mama vravela, že kedysi tehotné ženy nemohli jesť ryby lebo sa verilo, že dieťa bude mať "rybiu nohu". Ale myslím (dúfam), že doba už natoľko pokročila, že už na podobné báchorky nikto neverí.
@ibatanecnica som prvorodička.. raz som už potratila tak sa bojím čo je na tom??? Mam 25 rokov ak ťa to zaujíma
@alienkami ďakujem pekne
@tetapetra ??
@mirka1122019 ale ty si tehotná nie? Alebo si chorá?
@mirka1122019 zo sleďov nepotratiš, skôr z toho stresu že si zjedla slede alebo hrudku…
V tehotenstve sa neodporuca jest tepelne neupravene vajcia, maso, ryby a nepasterizovane mliecne vyrobky. A aj to len z toho dovodu, ze ak by obsahovali bakterie/parazity (ktore tepelna uprava eliminuje), mozne ochorenia by mohli mat negativny dopad na vyvoj plodu. Vsetko ostatne mozes normalne v primeranej miere jest.
@andaluzia12 ja sa len pýtam nato tu táto stránka je. Ako som písala predtým som prvorodička tak zisťujem a pýtam sa..čo je na tom..
Jo to syr. Tepelne upravene.
@mirka1122019 môžeš jest všetko (skoro). Si tehotná, nie chorá. Kľudne si daj hrudku, mňam, aj by som si dala🤣. Ved hádam nezjes 1kg.🤣
@mirka1122019 neviem či myslíš tie v kyslom náleve (ako zavináče), lebo ak áno, tak by sa vraj nemali konzumovať v tehotenstve lebo nie sú tepelne upravené..no ja som si ich raz dávno dala, lebo som si myslela že to je v tej sklenenej fľaši aj trochu povarené. Našťastie sa mi niečo nestalo, ale už si ich pre istotu nedávam.
@mirka1122019 otázniky ti nepomôžu. Ja by som pre istotu na tvojom mieste nič nejedla a pre istotu na nepila. Máš potvrdené,že si potratila z jedla?
@alienkami 😁😁a bravčové mohli jest? Co keď by dieťa malo prasacie uši? 🤣🤣
@mirka1122019 nesmie sa nič surové (mäso,vajcia,ryby) a lesné huby..a treba obmedziť konzumáciu pečene lebo ta je vo väčšom množstve a častejšej konzumácii trochu nebezpečná aj kvôli toxínom ktoré sa v nej bežne nachádzajú aj kvôli veľkému množstvu vitamínu A .
@mirka1122019
Nestresuj. Ja som ešte nevedela ze som tehotna a doslova som zobrala snáď 300g Nivy s hroznom a to 3 večery po sebe teda takmer kilo tohoto syra.
Povedala som to mojej gynekologické, tak ze nech to zbytocne neriešim, he to ok len od teraz s mierou rafsej - aby som nemala 100 kg. Fakt nestresuj, to škodí viac. Štát sa vzdy môže čokoľvek ale strachom si len uškodiť viac. Tes sa na baby a keďže a pi co ti hrdlo reči okrem tých pár vymenovaných veci a jasne, žiadna alkohol a podobne smakotinky ale to ty isto nerobíš 😀
@mirka1122019 prepac ale trocha sudnosti a logiky. To sa budes teraz pytat na kazde jedlo?
Vajcia a mlieko su bezne potraviny obsahuje ich kopa jedal, cestoviny jogurty syry......kolace...co budes jest?
@tetapetra ja som preto dala tie otázniky lebo som nepochopila tvojej správe...človek sa nemôže ani nič spýtať lebo hneď je za blbú..
@svetlonos nivu milujem tiež som ju jedla pred tehu večer nonstop so slaninkou 🤣 teraz po pravde nemám veľmi a i chuť na ňu
@mirka1122019 ja som to pochopila,že si nepochopila
@tetapetra no nechopila tak prosím o vysvetlenie

Preco by si nemohla? Vajicka su v nej tepelne upravene, inac by sa nezrazili