icon

Môžem jesť uvarené párky v tehotenstve?

27. mar 2026

Ahojte myslíte že si môžem dať uvarenú parku zipser? Chcem si spraviť hod dog len neviem keďže som na internete čítala že by sa nemali údeniny a tiež parky a tie parky sú vraj údené v zložení som čítala tak čo si myslíte ? Jedli ste parky keď ste boli tehotné ? Takéto veci bežné nejedavam len ako som ostala tehotná mam chute na také veci a všelijaké mixi ...

crazy_cat_lady
27. mar 2026

Urcite si mozes dat

martinkatinka
27. mar 2026

Pokial ich nezjes tonu, tak mozes

viestta
27. mar 2026

Parok je muzskeho rodu, takze vareny parok a kludne so mozes parok dat, kym ich nezjes tolko, ze ti bude zle.

dzulli1980
27. mar 2026

Pokojne si daj ... ja som v tehotenstve jedla všetko, vyhýbala som sa len surovému mäsu, nepasterizovaným veciam a sushi.

anonym_741ed6
27. mar 2026

@anonym_autor no ja párky nejem vôbec a to nie som tehotná. Toto jedlo veľmi zvyšuje pravdepodobnosť rakoviny. Sójové párky ešte ok. Nevieš si predstaviť čo tam melú. Jedna moja známa má niekoho z rodiny kto pracuje v "párkárni". Porozprávala mi rôzne pikošky o výrobe párkov a odvtedy ich nechcem ani vidieť. Normálne do toho melú aj potkany. A stáva sa že v sklade s mäsom uhynie myš, potkan a kým ho nenájdu hnije pri mäse, alebo ak si to nevšimnú hodia to s mäsom do mlynčeka...

loliki
27. mar 2026
@anonym_741ed6

@anonym_autor no ja párky nejem vôbec a to nie som tehotná. Toto jedlo veľmi zvyšuje pravdepodobnosť rakoviny. Sójové párky ešte ok. Nevieš si predstaviť čo tam melú. Jedna moja známa má niekoho z rodiny kto pracuje v "párkárni". Porozprávala mi rôzne pikošky o výrobe párkov a odvtedy ich nechcem ani vidieť. Normálne do toho melú aj potkany. A stáva sa že v sklade s mäsom uhynie myš, potkan a kým ho nenájdu hnije pri mäse, alebo ak si to nevšimnú hodia to s mäsom do mlynčeka...

@anonym_741ed6 Tvoja známa má nikoho niekde... a ty uveríš a šíriš ďalej takéto bludy. Tak známa tvojej známej nech zavolá hygienu, alebo kontrolu nabudúce.

anonym_b6dd6f
27. mar 2026

@anonym_autor pre boha,len to nie!
Párku jedine surovú!

mandarinka555
27. mar 2026
@viestta

Parok je muzskeho rodu, takze vareny parok a kludne so mozes parok dat, kym ich nezjes tolko, ze ti bude zle.

@viestta Len pred chvíľou tu bola diskusia o užívateľkách, ktoré nám chýbajú a navážali sa tam niektoré baby do teba...Tak tu je ukážka, že treba mať v hlave, lebo niektoré jedince ani googliť nevedia, len sa rozmnožujú🙈 Apropos...zdravý sedliacky rozum je im na 💩

anonym_59fee6
27. mar 2026
@anonym_741ed6

@anonym_741ed6 Tvoja známe vie riť o tom, aké sú dnešné hygienické predpisy...ty potkan....myš! Za socíku možno, ale dnes je to nepredstaviteľné

bluka2
27. mar 2026

Baby, vy niekedy čítate čo všetko zatvorili z hygieny a prečo? Len v Nemecku, kde som bývala na jednej adrese iba par mesiacov, zatvorili za ten krátky čas pekáreň, lebo v chleboch bol myší trus. V množstvách nie na varovanie, ale rovno na zatvorenie. Tak som isla na tu stránku hygieny pre zaujímavosť a aj najbližšia reštaurácia k domu mala viacero varovaní, samé šmakotinky, fuuuuj. Pomleté potkany uverím hocikedy

bluka2
27. mar 2026

Ale jeden parok s bonusom či bez ta určite nezabije 😉

nela82
28. mar 2026

@anonym_autor v skratke-jasne,že môžeš.To co su za otázky..

anonym_90b103
28. mar 2026
@anonym_741ed6

@anonym_741ed6 Si extrémne nechutná 🤮.Keby si napísala, že keďže sú ultraspracovanou potravinou,a preto nie je vhodné ich konzumovať často,toto by bol ozajstný argument, ale toto, čo píšeš,je na grc

anonym_855526
28. mar 2026
@anonym_741ed6

@anonym_741ed6 mám vyse 20rokov v potravinárstve, takže napíšem len jedno. Tak určite ....a svišť ju balil do fólie. Hlúposti píšeš

anonym_a0eebb
28. mar 2026

@anonym_autor uvarene možeš, súrovemu som sa vyhýbala

snugglingduckling
28. mar 2026

Ježiš Mária. Parky zvyšujú riziko rakoviny 🙄🙄 par krat do roka si parok môžeš dať aj bez toho aby si sa na toto sústredila. Aj tehotna. Ja nechápem tieto hroty.

sara07
28. mar 2026
@anonym_741ed6

@anonym_741ed6 toto sa ja počula za komančov , aj na mlieko že teda humus
a teda do ust ani jedna nedala ani parok ani mlieko , ani doma to nesmel nik jest
ale čo je na tom pravdy neviem ..len ma udivovalo že proste nikdy to u nich nebolo...
nehrozilo u nich kakao alebo parky na večeru - pritom tie parky žial boli najčastejšie dostat

martinka13
28. mar 2026
@anonym_741ed6

@anonym_741ed6 hm. Lebo sójový párok je brutálne zdravá "lakocinka" 😀

viestta
28. mar 2026
@anonym_855526

@anonym_741ed6 mám vyse 20rokov v potravinárstve, takže napíšem len jedno. Tak určite ....a svišť ju balil do fólie. Hlúposti píšeš

@anonym_855526 hej, to su ti co napisu, ze krabicove mlieko sa vyraba z praskov z ropy

anonym_1cfb8f
28. mar 2026
@anonym_59fee6

@anonym_741ed6 Tvoja známe vie riť o tom, aké sú dnešné hygienické predpisy...ty potkan....myš! Za socíku možno, ale dnes je to nepredstaviteľné

@anonym_59fee6 taketo bludy sa tu siria, len aby sme striekanu burinu jedli. Akoze som za zdravu a vyvazenu stravu, ale odtial potial, este aj tie kysle dazde, co padaju na zem plne skodlivin, to by sme uz nic nejedli! Mam dost.
4 deti som vynosila a porodila a jedla som udene klobasy a vsetci sme tu, zivi a zdravi. A ze zvysuju riziko rakoviny? A co nie? Zacina grilovacia sezona. No ci je taka grilovana cuketa ci sampinon zdravsi ako masovy vyrobok? Zhorene na uhlik, jedno aj druhe skodi! Vsetko s mierou.

anonym_1cfb8f
28. mar 2026
@bluka2

Baby, vy niekedy čítate čo všetko zatvorili z hygieny a prečo? Len v Nemecku, kde som bývala na jednej adrese iba par mesiacov, zatvorili za ten krátky čas pekáreň, lebo v chleboch bol myší trus. V množstvách nie na varovanie, ale rovno na zatvorenie. Tak som isla na tu stránku hygieny pre zaujímavosť a aj najbližšia reštaurácia k domu mala viacero varovaní, samé šmakotinky, fuuuuj. Pomleté potkany uverím hocikedy

@bluka2 dobre a co teda mame jest? Ci zit z prany?

anonym_855526
28. mar 2026
@viestta

@anonym_855526 hej, to su ti co napisu, ze krabicove mlieko sa vyraba z praskov z ropy

@viestta jasné a Tatra mlieko je lepšie ako Tesco, lebo Tesco si patoky. Lebo človek má čas prepínať gombíky 😆

bluka2
28. mar 2026
@anonym_1cfb8f

@bluka2 dobre a co teda mame jest? Ci zit z prany?

@anonym_1cfb8f jedz čo chceš, ja sa snažím kupovat neprocesovane jedlo pre mňa a moje deti, co sa dá, tak bio. Dnes práve ideme na trh s farmarskymi výrobkami, tak sa dufam zásobiť niečím zdravým