Strava a vitamíny pre správny vývoj bábätka v tehotenstve
Ahojte .... Chcem sa opýtať som v 33 týždňi a vôbec nepriberam len za mesiac priberie. 1 kg mám výšku 151cm a vážim len 49 kg ......chcem sa ešte opýtať čo mám jesť aby mala viacej víživy.... A. Aké vitamíny si mám kúpiť.........
ďakujem za každé odpovede.,❤️
@harvanovam19 plod rastie ?
@majus2323 no doktor mi odvážil malú tak povedal že má 1777kg ...povedal mi že to je málo a že bude mala ...tá sa už bojím neviem čo ďalej
@majus2323 no doktor mi odvážil malú tak povedal že má 1777kg ...povedal mi že to je málo a že bude mala ...tá sa už bojím neviem čo ďalej
@harvanovam19 viete aj vy ste malá a aj keď to nie je pravidlo keby máte 180cm muž 200 tak spozorniem. Vitamíny sú má trhu určené pre 3 trimester a strava pestrá hlavne je leto ovocia je kopu zeleniny ... Určite bude všetko fajn nebojte sa.
@harvanovam19 môže mať aj viac no ale aj menej , tieto merania su doooost doooost orientačné.... Podľa mňa je všetko fajn
@harvanovam19 viete aj vy ste malá a aj keď to nie je pravidlo keby máte 180cm muž 200 tak spozorniem. Vitamíny sú má trhu určené pre 3 trimester a strava pestrá hlavne je leto ovocia je kopu zeleniny ... Určite bude všetko fajn nebojte sa.
@majus2323 koľko môže ešte malé. Pribrať do 9 mesiacov
@majus2323 koľko môže ešte malé. Pribrať do 9 mesiacov
@harvanovam19 no moja nabrala najviac posledné týždne+ som prenášala= 4350. Ale ja aj muž sme vysoké korby pevné. Dnes má 4 mesiace a je tak dlhá a veľká že nosí oblečenie na ročné dieťa. Proste nemusí to byť pravidlo že aký sú rodičia take je aj dieťa ale vy ste naozaj malinka keď tak môžem povedať preto nejak sipim že to bude ok
@harvanovam19 Koľko si vážila pred otehotnením? Koľko si zatiaľ pribrala počas tehotenstva? To napovie viac, ako keď sem napíšeš, že vážiš 49 kg a meriaš 151 cm. Si drobná, takže je normálne, že aj dieťatko bude menšie. A do pôrodu máš ešte necelé dva mesiace, takže váha dieťatka a asi aj tvoja sa ešte o niečo zvýši. Tie merania bábätiek nie sú vôbec presné a väčšinou deti vážia viac, ako "nameral" lekár.
V lekárni dostať vitamíny pre tehotné (aj podľa trimestra). Teraz je leto, takže máš možnosť jesť naozaj zdravú a vyváženú stravu plnú vitamínov. Jedz veľa zeleniny a ovocia, nezabúdaj na bielkoviny - mäso, ryby, strukoviny, vajíčka, syr, jogurt... Nezabúdaj aj na pitný režim. Z vitamínov je dôležitá kyselina lisová (hlavne v prvom trimestri), omega 3-mastné kyseliny, vápnik, železo...
A veľa spi a oddychuj, ak sa ti dá👍

@harvanovam19 plod rastie ?