Strava v 1. trimestri

domcavesel
6. feb 2024

Ahojte, mali ste nejakú špeciálnu stravu v 1. Trimestri ?

Obmedzili ste niečo ? Samozrejme nerátam alkohol, cigarety a pod - to je samozrejmosť.

veronikaszabova
6. feb 2024

@domcavesel cele tehotenstvo (3x) som jedla vsetko, na co som mala chut. Ziadna speci strava.

cookie29
6. feb 2024

Nie, nielen v prvom trimestri ale cele tehotenstvo. Pre mna je samozrejmost aj vyhybanie sa riziku toxoplazmozy a listeriozy, cize ziadne nepasterizovane vyrobky. Ovocie a zelenina len doma, aby som si poriadne umyla. Sunky syry a pod som kupovala jedine balene, ziaden narez. Ziadne nedostatocne tepelne upravene masa a pod (napriklad carpaccio, tatarak, udeny losos). Ziadne surove morske plody. Inak som jedla bez problemov vsetko, aj pikantne, aj exoticke, ziadne vyhybanie sa, len zakladna hygiena.

lucia13022023
6. feb 2024

Celé tehotenstvo som nejedla tatarak, surové ryby, steaky, bryndzu, plesnive syry.. Ale bolo to kvôli tomu, že ich nejem ani v bežnom stave.
Inak som jedla všetko, v prvom trimestri sme boli na opekacke, varil sa aj guláš a ja som si tam dala plno chilli 😁 nevedela som, že sa to nemá.

gaia14
6. feb 2024

vseobecna klasika, ziadne surove ryby, ziadne surove plesnove syry ( po tepelnom spracovani ako napriklad niva na pizzi ano). Ale uprimne, v prvom trimestri mi bolo tak zle a mala som take averzie na vela veci, ze som jedla co mi zaludok dovolil, aj ked to boli obcas blbosti :D Nastastie takmer vsetky moje tehotenske chutky su na ovocie a zeleninu v kvantach

cookie29
6. feb 2024

@gaia14 nivana pizzi nestaci, nedostatocne tepelne upravene... ale to uz si nech kazdy robi co chce. (teplota je dostatocna, ale cas nie)

domcavesel
autor
6. feb 2024

Ďakujem za odpovede, ja zatiaľ tiež jem normálne všetko len dá vyhýbam ako ste všetky písali surovým potravinám, tepelné neupravovanym. Miesto kávy pijem caro, ale sem tam raz do dňa si dám aj kávu. Inak som sa stravovala vždy zdravo, ale mala som už aj steak, ale bol dostatočne tepelne spracovaný tak snáď to bude okej 😊

kiki68
6. feb 2024

Sladke asi, to prestalo chutit.

saxana000
6. feb 2024

Normalne doradu vsetko bryndza pecienka koreniny kava aj deci sampanskeho na novy rok..