icon

Sú ok bielka šľahané nad parou v tehotenstve?

8. máj 2023

Ahojte sú/ nie sú ok pre tehotnú ženu koláče (napr. šamrole, makronky, laskonky atd. ) ktoré sú z bielkov šlahanych nad parou? Je ta teplota dostatočná na zabitie baktérií?

Rady typu : "ja som jedla a nič sa nestalo tu nehľadám"

maros313
Odpoveď bola odstránená
andreakotesova
8. máj 2023

Ja som jedla a nič sa nestalo 😅🤣 vajíčka robené nad parou sú tepelné upravené 😉

mikadooo
8. máj 2023

Ahoj, riziko sa minimalizuje, ak potravinu tepelne upravuješ pri teplote aspoň 70°C aspoň 15 minút. Takže za mňa - áno, je tam možnosť nákazy (ešte som ale nepočula od nikoho, že by sa nakazil z tohto). Ak sa ale bojíš, myslím si, že nikto nemá právo ťa nútiť to jesť. V tehotenstve máme byť v pohode, ak by si mala mať z toho nervy, tak proste si to jedlo nedaj.

rebrambora
8. máj 2023

Ked nechces pocut rady takeho typu a osobnej skusenosti, tak sa opytaj Googlu, kde najdes za 3 sekundy odpovede na vsetky taketo a obdobne otazky.

autor
8. máj 2023

@mikadooo ďakujem za milú odpoveď 😊

maminkadeticiek
8. máj 2023

Boze dobrotivy 🤦‍♀️

basska_b
8. máj 2023

No... ta teplota na to podla mna dostatocna neni. Ja som mala v 4. mesiaci z pokazenej samrhole zo svadobnej vysluzky riadnu hnacku. Ale tak... dieta zije a uz ma 5 rokov 😃

stellarstar
8. máj 2023

Vedela si ze jedla pripravené nad parou, vo vode, nad plynom a v rúre nesmies absolútne jest?

nevenka
8. máj 2023

To, ze je to slahane nad parou, je jedna vec, ale take laskonky ja osobne peciem najprv na 120 stupnov, 15 minut a potom znizim teplotu a uz len dosusim. Rovnako tak parizske rozky, pusinky. Ine som nerobila. Nic sa mi nestalo, jedla som toho dost v tretom trimestri strasne vela, mnam.

nevenka
8. máj 2023

@basska_b no ale ak sa taka laskonka spravne upecie, dosusi, tak to stacit musi predsa.

natali1991
8. máj 2023

A akoze co by da ti malo stat ??? Ci ked to zjes tak porodis vajco ?? 🤦🏼‍♀️😂😂😂😂 boze ako normalne odporucam navstivit odbornika lebo toto je chore

beata_k
8. máj 2023

@natali1991 Zeby salmonela napr.?

natali1991
8. máj 2023

@beata_k ale joooj netrep .. to moze dostat aj z inych veci a nie len ked je tehotna

beata_k
8. máj 2023

@natali1991 Pytala sa na tuto konkretnu vec. Neafektuj.

natali1991
9. máj 2023

@beata_k a ty nebud doštukana

beata_k
9. máj 2023

@natali1991 to je aka?

nelca0510
12. máj 2023

No neviem, predvečerom som mala laskonku a ani ma to nenapadlo :D a dnes aj mozzarellu na raňajky,o nej som tiež počula,že by sa nemala. Okrem nepasterizovanych veci buď v kľude.