icon

Sú pendreky v tehotenstve škodlivé?

6. nov 2025

Ahojte som v 19tt a zjedla som pendreky až potom som čítala že sa nemajú
Treba sa obávať?

anonym_1d2667
6. nov 2025

@anonym_autor čoho preboha? Zjedla si ich 2 kg? Zdravý rozum ostal kde?

anonym_b53c87
6. nov 2025

@anonym_autor prosime zdroj.

katulienka160
6. nov 2025
@anonym_b53c87

@anonym_autor prosime zdroj.

@anonym_b53c87 je to sladké drievko a to by sa v tehotenstve nemalo.
Ale tak ak ich autorka nejedla na kilá, myslim ze pre jedenkrát by sa nic nemalo stat... Myslim, že taketo odporucania sú skôr pre pravidelné používanie

refly
6. nov 2025

A jedla si tie originál čierne alebo tie farebné? Lebo iba čierne obsahujú sladké drievko.

autor
6. nov 2025
@refly

A jedla si tie originál čierne alebo tie farebné? Lebo iba čierne obsahujú sladké drievko.

@refly tie čierne ..napísané že obsahujú 4%drievka..pár som ich zjedla

autor
6. nov 2025
@katulienka160

@anonym_b53c87 je to sladké drievko a to by sa v tehotenstve nemalo.
Ale tak ak ich autorka nejedla na kilá, myslim ze pre jedenkrát by sa nic nemalo stat... Myslim, že taketo odporucania sú skôr pre pravidelné používanie

@katulienka160 však to som si uvedomila že sladké drievko sa nemá..ale ja ich mám inak rada..

cyneric
6. nov 2025

Pokojne ich jedz ďalej, neodporúča sa to kvôli vyššiemu riziku predčasného pôrodu. Za predpokladu že ich ješ vo veľkom množstve, dlhodobo. Každý deň na kilá. 🙂

balerina2025
6. nov 2025

@anonym_autor su ak mas vyssi tlak. pelendrek. zvysuje tlak. sladke drievko. v tehotenstve by sa moc nemalo.ale to hlavne tie co maju vyssi tlak.

tinka_1807
6. nov 2025

@anonym_autor klid 🙈 z pár pelendrekov ti určite nič nebude ;)

a0
6. nov 2025

Ženy, ako môžete vidieť v úvode tejto diskusie je úplne jasné, že tehotným škodia. 😂🤦‍♀️ lebo nik ani len s priemernou mozgovou kapacitou sa toto pýtať nebude.

anonym_f9628f
6. nov 2025
@a0

Ženy, ako môžete vidieť v úvode tejto diskusie je úplne jasné, že tehotným škodia. 😂🤦‍♀️ lebo nik ani len s priemernou mozgovou kapacitou sa toto pýtať nebude.

@a0 mne lekarka povedala ze skodia len zenam co maju vyssi tlak. ale z 2ks sa ozaj nic nedeje. zas autorka nezjedla 2 kg. teda verim :D

a0
6. nov 2025
@anonym_f9628f

@a0 mne lekarka povedala ze skodia len zenam co maju vyssi tlak. ale z 2ks sa ozaj nic nedeje. zas autorka nezjedla 2 kg. teda verim :D

@anonym_f9628f ja som v tehotenstve jedla zázvor, prvé 3 mesiace som sa nevedela zastaviť - celý koreň za deň 😂🙈. Takže ja týmto “odporúčaniam” nejak nefandím.

anonym_66dc17
6. nov 2025

Čo je to PENDREK? Ako vieš, čo sa smie a čo nie, keď to nevieš ani len napísať?