Vhodné a nevhodné ryby v tehotenstve
Ahojte, som v 1.trimestri. Vseobecne su ryby zdrave, dneska chcem robit zubaca, len viem ze nie vsetky su v 1.trimestri vhodne. Poradite mi prosim?
Pokiaľ bude normálne tepelne upravený tak samozrejme si daj, v tehotenstve sa neodporúča surové mäso a surové ryby inak môžeš všetko s mierou samozrejme
Vsetky tepelne upravene ryby. Tie "nevhodne" vznikli neuplnou interpretaciou varovania pred konzumaciou morskych ryb pre mozny obsah tazkych kovov. Lenze toto varovanie sa tyka len urcitych oblasti rybolovu v mori a pre oblasti, kde sa ryby a morske plody konzumuju na dennej baze, nie ako u nas, raz za cas.
nevhodne su tepelne neupravene ryby, ako napriklad sushi, udeny losos, udena treska ci makrela a podobne. A nevhodna je aj prilis casta konzumacia urcitych typov mastnych ryb, prave pre vyssi obsah tazkych kovov, napriklad tuniak a podobne. Ale to neznamena, ze si ho nemozes obcas dat, ide o pravidelnu konuzmaciu. A plati to nielen 1T ale cele tehu
presne tak, kto určuje, čo je vhodné a čo nie? jedla som v tehotenstve, na čo mi prišlo chuť a neriešila som na diskusných fórach, čo sa môže a čo nie. mala som na to chuť, tak som si to dala a hotovo. samozrejme som nešla do extrémov, surové ryby by sa nemali, inak som sa absolútne nijak neobmedzovala.

Nevhodne su surove