icon

Vhodné a nevhodné ryby v tehotenstve

31. mar 2023

Ahojte, som v 1.trimestri. Vseobecne su ryby zdrave, dneska chcem robit zubaca, len viem ze nie vsetky su v 1.trimestri vhodne. Poradite mi prosim?

tyrkysova_kobyla
31. mar 2023

Nevhodne su surove

matullienka
31. mar 2023

Pokiaľ bude normálne tepelne upravený tak samozrejme si daj, v tehotenstve sa neodporúča surové mäso a surové ryby inak môžeš všetko s mierou samozrejme

viestta
31. mar 2023

Vsetky tepelne upravene ryby. Tie "nevhodne" vznikli neuplnou interpretaciou varovania pred konzumaciou morskych ryb pre mozny obsah tazkych kovov. Lenze toto varovanie sa tyka len urcitych oblasti rybolovu v mori a pre oblasti, kde sa ryby a morske plody konzumuju na dennej baze, nie ako u nas, raz za cas.

cookie29
31. mar 2023

nevhodne su tepelne neupravene ryby, ako napriklad sushi, udeny losos, udena treska ci makrela a podobne. A nevhodna je aj prilis casta konzumacia urcitych typov mastnych ryb, prave pre vyssi obsah tazkych kovov, napriklad tuniak a podobne. Ale to neznamena, ze si ho nemozes obcas dat, ide o pravidelnu konuzmaciu. A plati to nielen 1T ale cele tehu

sandra_kul
31. mar 2023

presne tak, kto určuje, čo je vhodné a čo nie? jedla som v tehotenstve, na čo mi prišlo chuť a neriešila som na diskusných fórach, čo sa môže a čo nie. mala som na to chuť, tak som si to dala a hotovo. samozrejme som nešla do extrémov, surové ryby by sa nemali, inak som sa absolútne nijak neobmedzovala.