icon

Aké vzdelávanie si mám dorobiť, aby som mohla učiť 1. - 4. ročník?

6. jan 2022

Ahojte, možno mi bude niekto vedieť poradiť.
Mám vyštudované všeobecné vychovávateľstvo na UKF v Nitre magisterské štúdium (5 rokov) a rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky na UK Bratislava - pedagogika emocionálne a sociálne narušených.
Momentálne pracujem ako asistent pedagóga na bežnej ZŠ , mám pridelenú žiačku s mentálnym postihnutím. Do budúcna by som na danej škole mohla robiť učiteľku na 1-4, ale nie som kvalifikovaná. A znova študovať 5 ročné štúdium 🤦 skôr by sa mi pozdávalo nejaké rozširujúce štúdium, max 2 roky. Máte niekto skúsenosť? Vďaka za rady a pekný večer 🙂.

petina5001
•
6. jan 2022

Ahoj. Je rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky na UK Bratislava, pracoviská majú aj v Žiline, Spišskej Novej Vsi a v Košiciach. Trvanie 2 rok

matus7030
•
6. jan 2022

Ako vychovávateľka ste absolvovali bakaláraky odbor PEP? Ak áno, tak vám už stačí len dorobiť si 2 roky UPV.

autor
•
6. jan 2022

@matus7030
2 roky UPV? Poprosím vysvetliť. Vopred ďakujem 🙂

ingush616
•
6. jan 2022

Podľa mna stačí Mgr štúdium elementárna pedagogika. Informuj sa na UKF či to môžeš pokračovať nato čo mas 1 stupeň urobeny

terry2003
•
6. jan 2022

Mgr štúdium elementárna pedagogika

matus7030
•
6. jan 2022

Ja som študovala 3 roky bakalára - predškolskú a elementárnu pedagogiku. A potom na magisterské štúdium sme sa akoby rozdelili. Niektoré išli študovať vychovávateľstvo a niektoré (aj ja) na UPV - učiteľstvo pre primárne vzdelávanie (1-4). Totiž aj tak sa na bakalárskom stupni takmer nič o 1-4 neučilo. Ja som chodila v NR 2010 - 2015

poly2406
•
6. jan 2022

Ahoj, ako píše @petina5001, stačí 2 roky na UK. Aj ja sa chystám, po 15tom budú informácie pre nový akademický rok 2022/2023

andrea52
•
24. feb 2022

@poly2406 ahoj.Už mas nejake info?Aj ja by som rada nieco vyskusala.

poly2406
•
1. mar 2022

@andrea52 áno, na stránke UK nájdeš informácie.. Už som aj podala prihlášku

andrea52
•
1. mar 2022

@poly2406 super.Takže prihláška je do 30.04. Vieš prosím ťa aj výšku školného?Pôjdeš do Žiliny?

poly2406
•
1. mar 2022

@andrea52 Pôjdem do KE, mám to bližšie. Školné som nejak ani neriešila nakoľko som rozhodnutá ísť. Mám pocit že 800€, no istá si nie som... Dôkladne som stránku neštudovala 😊 Ty sa chystáš do Žiliny?

andrea52
•
2. mar 2022

@poly2406 ahoj.Ja sa chystam do Ziliny,ale zatial nie som rozhodnuta na 100%.Kazdopadne prihlasku podam.Poznas niekoho,kto to studoval?

autor
•
2. mar 2022

@andrea52 ja som v Žiline študovala špeciálnu pedagogiku, končila som v roku 2004.
Momentálne musím riešiť úplne iné záležitosti, neviem či vôbec budem ešte môcť pracovať 😭. Moja maminka má vážne zdravotné problémy, momentálne sa snažím získať nejaké informácie ako by sme ju vedeli dostať do Kováčovej ( veľmi dobré referencie idú na tieto kúpele).
Takže všetko ostatné ide bokom, žiaľ aj štúdium...

poly2406
•
3. mar 2022

To mi je ľúto.. poznám to veľmi dobre, keď ti niečo kríži plány. Ja som chcela ísť minulý rok. Namiesto školy som strávila začiatok prázdnin v onkologickom ústave, a po operácii zvyšok prázdnin deň čo deň u dr, aby som v septembri mohla nastúpiť do práce.. nakoľko som s deťmi sama a som odkázaná na vlastný príjem.
V Kováčovej som bola s dcérou pred sedemnástimi rokmi. Mnohým liečenie pomohlo. Jej nie. Ale treba skúšať. Návrh na liečbu vypíše obvodný lekár na základe odporúčania od odborného dr. Schvaľuje/posudzuje ZP. Nie je to zložité, lekár vás naviguje.
.... kolegyne dcéra študuje primárnu pg. prvý rok v KE. Tiež mala špecku, vraj jej uznali 20 predmetov... čo sa mi nezdá, no ok.
Prihlášku si podaj. Možno to práve vyjde. Nikdy nevieme, čo bude zajtra, nie to o niekoľko mesiacov.. Ja tiež stále doliečujem to, čo mi spôsobila choroba. Do práce chodím na liekoch, bojujem ako viem. Kým vládzem, chcem ísť dopredu 😊
Prajem vám/mamine veľa síl a zdravie!!!!
M