Ako riešiť nevhodné správanie učiteľky voči študentom?
Ahojte, moj syn, gymnazista, sa mi uz dlhsiu dobu stazuje na jednu ucitelku, ktora je vraj velmi neprijemna a ze sa vobec netesi do skoly, pretoze dalsi rok ju bude mat zase a mysli si, ze to bude este horsie ako doteraz. Dotycna osoba ma vraj ku vsetkemu a ku kazdemu nejaku "pritupenu" sarkasticku poznamku, z ktorej sa ziaci citia ponizeni. Neustale sa sprava neprofesionalne a kompenzuje si na ziakoch komplexy. Syn mi tiez povedal, ze raz dostal z odpovede pred tabulou zlu znamku aj ked sa do noci ucil, pretoze k nemu bola ucitelka hnusna a tak ho vystresovala, ze si nespomenul na spravne odpovede napriek tomu, ze je okrem toho vyborny student. Zial, uci tam uz niekolko rokov a ma na starosti dolezite veci okolo skoly, takze vedenie ju len tak nevyhodi. Syn sa triednej tiez boji zalovat, lebo s touto ucitelkou ma dobre vztahy a nechce si postvat aj triednu. Co sa da robit?
A aký predmet ho učí? Či je s ňou denne alebo raz do týždňa.
@anonym_autor
Co sa dá robiť? Nuz, rada by som videla vec aj z pohľadu druhej strany. Lebo všetci vieme, ze to nie je vzdy tak, ako to dieta poda. Aj ked je to nase dieta.
@anonym_45702a Co chces vidiet z druhej strany? Pravidelne hovorit studentom veci typu ci su padnuti na hlavu a "neser ma" naozaj nema v skole miesto bez ohladu na kontext situacie. Vzdy ked syna z miesta vyvola, ma stres lebo po sekunde rozmyslania si uz donho ide. Boji sa vobec pohnut, lebo ta zacne komentovat aj to, ze si niekto dovoli nadychnut sa. Ja synovi verim v tom, co hovori, pretoze ako som povedala, je dobry student a ku kazdemu je slusny, takze to nie je o tom, ze on ju provokuje alebo nieco a potom mi povie len o dosledku. A tato situacia ma stve nielen preto, lebo mojmu dietatu sposobuje trapenie, ale aj preto, lebo neznasam ludi ako ona. Tu je uplne vidno, ze dama zneuziva svoju autoritu na ukor dostojnosti ziakov.
A aký predmet ho učí? Či je s ňou denne alebo raz do týždňa.
@anonym_fb6073 Maju spolu chvalabohu len dve hodiny tyzdenne, ale vraj su tie hodiny tak neznesitelne, ze chudak pocital, kolko ich este budu mat do konca skolskeho roka
@anonym_fb6073 Maju spolu chvalabohu len dve hodiny tyzdenne, ale vraj su tie hodiny tak neznesitelne, ze chudak pocital, kolko ich este budu mat do konca skolskeho roka
@anonym_autor podaj na učiteľku sťažnosť na školskú inšpekciu, nech si ju preveria...
Každá škola mala, má aj bude mať aspoň jednu takú učiteľku, ktorej sa žiaci " boja", a tak to má byť! Aj na také veci treba potom spomínať!;)
Presne...volakedy sme stali v pozore cela trieda pri niektorych uciteloch.
Poznas nejakych inych rodicov aby si si preverila ci aj ine deti maju podobny problem? Nejake rodicovske zdruzenie, kde sa na to opytat?
nič iné len zvyknúť si. Tiež sme sa sťažovali ako rodičia na nevhodné správanie učiteľa - učí maturitný predmet a od sept. veselo na škole učí ďálej.
Tie vyjadrenia sú omnoho horšie.
Hanbim sa za taketo kolegyne. Je mi do placu z ich nevhodnych komentarov. Ale vies co. Maju na hodinach ticho a mozu ucit! My, priatelskejsie, neucime, iba vychovavame.. Syn sa musi obrnit, nic ine nepomoze. Ju nevyhodia, ani sa nezmeni. Podla mna su to zakomplexovane typy, ktore si svoje nespracovane traumy kompenzuju na slasich-na ziakoch. Podla mna v skolstve nemaju co robit. Ale kazdy sme si aspon 1takuto ucitelku zazili. Povedz mu, nech z nej nie je vykolajeny. Je to len clovek, ktory je velmi nestastny vo svojom vnutri. Ma potrebu ponizovat. Ak pojdes za nou, bude mu to pripominat na kazdej hodine. Nepomozes si nic iba zocelit syna.
@anonym_autor nahrat a zverejnit, ano nie je to legalne ale da to veci do pohybu. Vsetky tie zakonne bezzube postupy by som preskocila. Nikdy sa nic nevyriesi, tak ako sa nikdy nevyriesi sikana. Snad len ked ucitel posle ziackam nejaku oplzlost tak vtedy sa to riesi.
Nech su zvyka , v praci sa tiez stretne s roznymi ludmi. Učiteľka sa kvôli nemu nezmení
povedať gymnazistovi že je na hlavu alebo ma neser - ok, nemalo by sa - ale hovoríme o tých gymnazistoch čo sú samé kkt a pca, čo keď čítaš na skupine tak sa červenáš - tak práve títo sa rúcajú keď im povie učia že ma neser?
no, syna nauč predýchať aj bulvátov - v živote ich ešte stretne viac ako dosť… alebo ho nauč brániť sa…
Chcem ta povzbudit, ze nie je nemozne zbavit sa takehoto ucitela. A, nie, naozaj si nemyslim, ze na takychto ludi si treba zvykat, ze budu v praci a bla, bla. Praveze ludom treba ukazat, ze ak budu debili, su proti nim paky. Neter mala na gympli ucitelku, z ktorej jej bolo psychicky zle, nebola jedina, nieslo sa to roky celou skolou. Studenti a rodicia sa zmobilizovali, spisali peticiu, milostiva letela.
@anonym_autor a keby syn siel k psychologovi, ktory by spisal posudok a s tymto posudkom by sa dalo nieco riesit u riaditela skoly? Maju z nej traumu aj ostatni ziaci?
Ak chcete niečo robiť, tak treba informovať tr.ucitelku, vedenie. Nie, že nedá sa.
Ono nie je úplne povinnosť aby mal každý vzdelanie. Ak chalan gymnázium nezvláda nech robi niečo iné napríklad pomáha v praci tebe. Riesit učiteľa namiesto seba je strata casu.
Keby to bolo take vazne, uz sedis v riaditelni a nie na Koniku 🤷🤦
Uc psychickdn odolnosti syna sama, alebo pomocou psychologa. V zivote natrafi na roxnych ludi a co? Budes to za neho riesit, alebo sa on bude chodit stazovat vedeniu na zleho kolegu? Kazdy sme si tym presli, uz od skoly, cez rodinu, zamestnanie a zazivame to denne.
@anonym_autor A syn si akurát teraz, cez prázdniny, na toto spomenul a Teba nenapadlo nic lepšie ako dať to ihneď sem, leboj si uplne bezradná...
Pride mu to ako vymyslená, účelovo založená diskusia od adminov MK. Ak nie, bola vy som rada, keby niekto preveril IP a nahlásil takéto témy na políciu , či nejde len o ako ohovánie, pretože tu sa tak ponižujú učitelia ako hádam nikde inde.

@anonym_autor
Co sa dá robiť? Nuz, rada by som videla vec aj z pohľadu druhej strany. Lebo všetci vieme, ze to nie je vzdy tak, ako to dieta poda. Aj ked je to nase dieta.