icon

Ako riešiť problémy s termínmi SCIO testov?

mimt
1. apr 2026

Dobrý deň.
Hlásim sa na Lekársku fakultu na Univerzite Komenského v Bratislave. Tento rok bola možnosť prihlásiť sa na Všeobecné lekárstvo aj bez prijímacích skúšok, podľa priemeru. Nakoniec mi však prišiel mail, že z kapacitných dôvodov som nebola prijatá a musím sa prihlásiť prijímacie skúšky. Tie zahŕňajú SCIO testy a odborné testy. Práve dnes mi prišiel mail, že sa mám zaregistrovať na skúšky, a že posledný možný dátum na SCIO testy, ktoré fakulta uznáva je 25.4.2026. V tento dátum sa však na skúšku dostaviť nemôžem, písala som aj na študijné oddelenie, odpísali len, že 25.4. je posledný termín. Som z toho už vcelku rozčúlená, koľko papierov a potvrdení bolo treba vybaviť vôbec iba k prihláške, za ktorú som zaplatila 100 eur, čo teda ani v Česku takéto poplatky nedávajú, čakám na potvrdenie, či som bola prijatá a nakoniec sa mám prihlásiť na testy, kde je už iba jeden možný termín, ktorý sa uznáva. Hnevá ma, koľko úsilia a vôbec aj peňazí sme do toho vložili a kvôli jedným testom sa to len tak zahodí. Osobne na stránku SCIO som nepísala, lebo odlišné termíny sa ponúkajú iba za vážnych dôvodov, ako je napríklad hospitalizácia v deň skúšky. Naozaj som z toho sklamaná a neviem, či to mám ešte ďalej riešiť, alebo už nie. Je tu možno niekto s podobným problémom alebo Vám napadá nejaké riešenie?
Ďakujem veľmi pekne a prajem Vám pekný deň.

enmery
1. apr 2026

Vyriešila by som tým pádom vec, pre ktorú sa neviem dostaviť na testy.

felycity
1. apr 2026

neviem ako to teraz je, ale dcéra minulý rok mala na výber rôzne termíny scio testy, od decembra tuším boli známe a chodili aj viackrát na testy... nemáš viac možností termínov..

anonym_a6479c
1. apr 2026

Scio testy v ba, čo máš s tým problém.
min. rok boli prijímačky cca 3000 otázok, ale len na jeden termín si mohla ísť.
Scio mala LF MT.
Riskni to, nemáš čo stratiť. ak nepôjdeš stratíš toho viac - až o rok zas môžeš, popr. do ČR, tam sú prijímačky až niekedy v máji - júni. Neskôr majú prijímačky aj Košice.
Ešte keď sa dostaneš na LF ešte len potom zistíš čo to je učenie.

abbey1
1. apr 2026

@mimt Podmienky prijatia sú známe už dávno. Testy SCIO si mohla robiť opakovane. Prečo si sa spoliehal na prijatie bez skúšok? To bola chyba. Treba byť pri takýchto vychytených školách pripravený na všetky varianty.

sisa_s
1. apr 2026

Co vazne mas v ten den, ze sa nemozes dostavit? Suhlasim s komentarom vyssie, mohla si mat scio davno za sebou

suve99
1. apr 2026

..dievčatá - nederte si klávesnice..dnes založený nick

anonym_a6479c
1. apr 2026
@suve99

..dievčatá - nederte si klávesnice..dnes založený nick

@suve99 tak zas to ber tak ,že mladé študentky tu moc nechodia. Načo aj . Deti nemajú, nápadníkov riešia s kámoškami.

nenne27
2. apr 2026

@mimt neda sa ist na scio do ineho mesta ako je miesto bydliska? A naozaj nie su uz volne terminy do 25.4.?dcera bola minuly rok a terminy boli kazde 2 tyzdne myslim
Ja tam vidim 9.april este...