Ako sa dostať na policajnú akadémiu?
Ahojte.
potrebovala by som poradiť .Nezobrali ma na akadémiu policajného zboru do BA.
Chcela by som sa tam strašne dostať- skúsim o rok.
Poradili mi , že aby som išla na policajnú do Pezinka - 8 mesiacov. Musím tým pádom aj pracovať v PZ?
Alebo čo by ste mi poradili - skúsenejší túto?
Policajnú školu v PK môžu navštevovať iba príslušníci PZ, nie je to verejná škola, je to škola MV SR. Čiže áno, počas štúdia budeš pracovať v PZ, pretože ako prvý krok je prihlásiť sa do PZ, absolvovať testy a byť prijatá do PZ. Po absolvovaní školy budeš niekam pridelená a normálne vykonávať prácu. Popri práci sa môžeš potom prihlásiť do školy, či už na Policajnú akadémiu alebo na inú (napr. právo či podľa toho, čomu sa chceš v budúcnosti venovať).
@melanta počas školy tých cca 8 mesiacov budem aj pracovať v PZ?
@melanta počas školy tých cca 8 mesiacov budem aj pracovať v PZ?
@anonym_autor predpokladám, že sa ti teraz nebude páčiť, čo ti napíšem. Chceš ísť na VŠ, pritom nie si schopná dohľadať si tieto informácie na webe, hoci sú veľmi jednoducho dohľadateľné a sú veľmi zrozumiteľné. Zároveň sa ma pýtaš niečo, na čo som ti odpovedala resp. čo je absolútne zrejmé z toho, čo som napísala. Preto odporúčam pracovať na sebe - byť schopná vyhľadávať informácie, porozumieť informáciám, vedieť ich spracovať. Toto je jedna zo schopností, bez ktorých v PZ kariéru neurobíš.
K tvojej otázke, áno, počas tých 8 mesiacov budeš pracovať v PZ. Budeš v PZ pracovať ešte pred nástupom do školy. Pretože postup je takýto (už som to napísala v prvej reakcii, ale zopakujem).
Dáš si prihlášku do PZ. Ak prejdeš testami (psycho a fyzické) a prijímacím konaním, nastúpiš do PZ. Pred začatím školy a počas nej nebudeš mať hodnosť, budeš mať minimálny tabuľkový plat. Pred začatím školy budeš normálne pracovať, budeš pridelená k nejakej posádke. Počas školy budeš v škole. Po jej skončení budeš zaradená podľa potreby PZ, nie podľa svojej preferencie, čiže kľudne to môže byť iné mesto (proste tam, kde je potreba).
Následne môžeš popri práci chodiť na VŠ, či už na Policajnú akadémiu alebo na inú VŠ. Ak chceš byť napríklad časom vyšetrovateľ, odporúčam skôr právo ako PA.
Kašli na akadémiu... Choď k zboru rovno cez 8 mesačnú a potom choď externe na akadémiu...
Už som sa rozhodla , pogooglila som , idem na právo do BA , po skončeni do Pezinku a potom práca vo vyšetrovatelstve , krimi ... 🙂
Už som sa rozhodla , pogooglila som , idem na právo do BA , po skončeni do Pezinku a potom práca vo vyšetrovatelstve , krimi ... 🙂
@anonym_autor zle si googlila. Začínam mať podozrenie, že viem, prečo si nebola prijatá na PA a prečo bude problém dostať sa na právo a zvládnuť ho. Veď ti nevieš ni vyhľadávať a spracovávať informácie. Naozaj na tom zapracuj - na dôslednosti a na tom, čo som písala vyššie.
Ak vyštuduješ právo druhý stupeň, nepôjdeš do školy do Pezinka. Nastúpiš do PZ a absolvuješ krátke špecializované policajné štúdium na Policajnej akadémii, nie na strednej v Pezinku.
@anonym_autor Veľa šťastia pri skúškach , v rodine je doslova takmer každý policajt a pre tých čo sa nevedia dosť hýbať sú skúšky veľmi náročné
Dalo podrobné inštrukcie známym ( mimo rodiny ) a väčšina neprešla
Ak si myslíš že to dáš
Beh skákanie plávanie atď atď veľa veľa iného tak nech sa páči ale základný plat nieje nič moc v BA , znižovali im platy
@anonym_autor zle si googlila. Začínam mať podozrenie, že viem, prečo si nebola prijatá na PA a prečo bude problém dostať sa na právo a zvládnuť ho. Veď ti nevieš ni vyhľadávať a spracovávať informácie. Naozaj na tom zapracuj - na dôslednosti a na tom, čo som písala vyššie.
Ak vyštuduješ právo druhý stupeň, nepôjdeš do školy do Pezinka. Nastúpiš do PZ a absolvuješ krátke špecializované policajné štúdium na Policajnej akadémii, nie na strednej v Pezinku.
@melanta prosím ťa neurážaj tu a naštuduj si to ty
na Akadémiu PZ do Bratislavy hneď po civilnej výške ísť nemôžeš ,
medzi štúdiom na Akadémii PZ a základnou policajnou školou je zásadný rozdiel, ktorý si uchádzači často pletú.

Policajnú školu v PK môžu navštevovať iba príslušníci PZ, nie je to verejná škola, je to škola MV SR. Čiže áno, počas štúdia budeš pracovať v PZ, pretože ako prvý krok je prihlásiť sa do PZ, absolvovať testy a byť prijatá do PZ. Po absolvovaní školy budeš niekam pridelená a normálne vykonávať prácu. Popri práci sa môžeš potom prihlásiť do školy, či už na Policajnú akadémiu alebo na inú (napr. právo či podľa toho, čomu sa chceš v budúcnosti venovať).