icon

Ako sa efektívne naučiť anglický jazyk?

22. nov 2025

Ako sa vám podarilo naučiť sa po anglicky?
Učím sa už roky, ale stále mi to nejde.

sweet20
•
22. nov 2025

@anonym_autor chodis do zahranicia, na dovolenky napr? Mne pomohlo ist rovno do tej krajiny, ktory jazyk som chcela vediet

anonym_8fc933
•
22. nov 2025

Ja som sa naučila hlavne slovíčka cez Google translate v tom je základ veľká slovná zásoba potom časom to už pospájaš mne to tiež nešlo ale potom som sa dostala do situácie kde to inak ako anglickou rečou nešlo a naučila som sa ju za 2 roky (nie najspisovnejsie ale dohovorila som sa všade, nemala som problém rozprávať) 👏🏻 takze asi najlepšia možnosť je byt nútený sa ju naučiť

anonym_faca37
•
22. nov 2025

Pisala som si s chatgpt, do toho som riešila selftalk a pozerala seriály + počúvala podcasty,čítala knihy/články. Hlavné je začať rozprávať aj keď nevieš, aj keď skomolíš slovosled - k tomu je super appka tandem (môžeš si tam aj písať s ľuďmi, rozprávať sa alebo pripojiť sa do diskusie). Za mesiac som sa naučila čo roky predtým nie.

braque
•
29. apr 2026

filmy v povodnom zneni (najprv s anglickymi titulkami neskor aj bez), kludne zacni nejakymi jednoduchymi, hoci aj s Peppa Pig 😝 , duolingo na rozbeh a zakladnu slovnu zasobu. Rozpravat s AI (ChatGPT, a pod). Uroven si vyskusaj otestovat na nejakom serioznom detailnom teste. Ja mam dobru skusenost s testami anglictiny Tracktest, maju tam vsetky urovne a vies ich opakvoat hoci aj kazdy mesiac.