icon

Ako sa pripravovali deviataci na monitor a prijímačky?

20. sep 2026

Ahojte, učili sa len v škole alebo si aktívne aj doma rátali príklady navyše, úlohy zo slovenčiny z nejakých kníh atď? Alebo stačilo to čo im zadávaní učitelia? Aj teraz im v rámci prípravy zadávajú úlohy navyše, keďže majú hodinu slovinu aj matiky navyše.ucili sa ešte aj nad rámec tohoto? Dcéra má známky 1-2, z matiky mala trojku a teda jej vravím že sa na učiť ešte aj navyše, nielen to čo robia v škole a majú na ulohu. Či to preháňam?

Strana
z2
martinkatinka
20. sep 2026

Ucil sa aj doma navyse, mal dve knihy, respektive zosity, pripravu na monitor. Aj SJ aj MAT. V skole mali este doucko raz tyzdenne z oboch predmetov. Velmi mu to pomohlo.

anonym_984a54
20. sep 2026

Moji sa učili aj mimo, začali po vianociach robiť testy cez víkendy, nech nacvičia rôzne typy úloh.
Cez jarné takisto. Vyplatilo sa.

autor
20. sep 2026
@martinkatinka

Ucil sa aj doma navyse, mal dve knihy, respektive zosity, pripravu na monitor. Aj SJ aj MAT. V skole mali este doucko raz tyzdenne z oboch predmetov. Velmi mu to pomohlo.

@martinkatinka moja chce ísť na školu kde sa robia prijímačky z biológie, tak sa učí ešte aj tu. Jej všetko dlhšie trvá, čiže mne sa zdá, že by sa mohla učiť viac ale... Nestíha lebo ma na všetko čas a zrazu je vecer

anonym_d38127
20. sep 2026

Vykašľala sa na to. Vedela že nad 90% neurobí aby ju na strednu vzali bez prijímačiek a iný vsledok nie je zaujímavý (zmenilo sa to? )

martinkatinka
20. sep 2026
@anonym_autor

@martinkatinka moja chce ísť na školu kde sa robia prijímačky z biológie, tak sa učí ešte aj tu. Jej všetko dlhšie trvá, čiže mne sa zdá, že by sa mohla učiť viac ale... Nestíha lebo ma na všetko čas a zrazu je vecer

@anonym_autor no moj bol cisty priemer, skor taky lenivec na ucenie. A ako zacala deviatka, tak sam iniciativne pytal tie testovacie zosity a trenoval. Na to doucko chodili piati, aj ked bolo zadarmo a dobrovolne. A dostal sa potom na skolu aku chcel. Az som bola prekvapena, lebo sa tam hlasilo dost deti.

autor
20. sep 2026
@anonym_d38127

Vykašľala sa na to. Vedela že nad 90% neurobí aby ju na strednu vzali bez prijímačiek a iný vsledok nie je zaujímavý (zmenilo sa to? )

@anonym_d38127 tak ja to beriem že príprava na monitor a prijímačky je tá istá... Veď monitor je až po prijímačkách...

autor
20. sep 2026
@martinkatinka

@anonym_autor no moj bol cisty priemer, skor taky lenivec na ucenie. A ako zacala deviatka, tak sam iniciativne pytal tie testovacie zosity a trenoval. Na to doucko chodili piati, aj ked bolo zadarmo a dobrovolne. A dostal sa potom na skolu aku chcel. Az som bola prekvapena, lebo sa tam hlasilo dost deti.

@martinkatinka moja tiež, na doučovanie v škole chodí celá trieda, aj oba, zošity som jej nakúpila, tiež chcela..len to učenie, mne sa zdá, že sa mali tomu venuje, lebo odmala je taká zaspata a spomalená

biba_18
20. sep 2026

chodil na doučko, resp. ako to nazvať - učil sa od 6. triedy kontinuálne vybrané predmety s dozorom (má add)

midka
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_d38127 tak ja to beriem že príprava na monitor a prijímačky je tá istá... Veď monitor je až po prijímačkách...

@anonym_autor veď monitor býva vždy skôr ako prijímačky....

autor
20. sep 2026
@midka

@anonym_autor veď monitor býva vždy skôr ako prijímačky....

@midka bože, zle som napísala... Monitor je pred prijimackami... Čiže učiť sa musí, je jedno či na monitor do prijímačky

anonym_d38127
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor monitor bol 100% pred prijimackami

anonym_488fae
20. sep 2026

tak zalezi na aku skolu chce ist ak na gympel deti sa ucia viac, ak na 4rocny ci 3rocny odbor ucia sa menej, zalezi kolko deti sa v priemere hlasi na dany odbor. moja sa doma neucila sjl len mat. doucko nemala (teraz je v 1r ss)

autor
20. sep 2026
@anonym_d38127

@anonym_autor monitor bol 100% pred prijimackami

@anonym_d38127 áno už som sa opravila

autor
20. sep 2026
@anonym_488fae

tak zalezi na aku skolu chce ist ak na gympel deti sa ucia viac, ak na 4rocny ci 3rocny odbor ucia sa menej, zalezi kolko deti sa v priemere hlasi na dany odbor. moja sa doma neucila sjl len mat. doucko nemala (teraz je v 1r ss)

@anonym_488fae tak chce ísť na pedagogického asistenta. Vôbec neviem aké múdre a šikovné deti sa tam hlásia. Matika jej moc nikdy nesla, v osmičke z nej mala trojku, aj v sedmičke. Preto chce robiť prijímačky z biológie ale monitor ju neminie, čiže matiku sa učiť musia druhú školu ešte ani nevieme...

anonym_d38127
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_488fae tak chce ísť na pedagogického asistenta. Vôbec neviem aké múdre a šikovné deti sa tam hlásia. Matika jej moc nikdy nesla, v osmičke z nej mala trojku, aj v sedmičke. Preto chce robiť prijímačky z biológie ale monitor ju neminie, čiže matiku sa učiť musia druhú školu ešte ani nevieme...

@anonym_autor na pedagogicku šla aj moja, robila SJ + talentobky.
Z matiky nevie nič, neviem či urobila na 60%.
Na prijimackach bola na 5tom mieste
Sj má veľmi dobrú.

autor
20. sep 2026
@anonym_d38127

@anonym_autor na pedagogicku šla aj moja, robila SJ + talentobky.
Z matiky nevie nič, neviem či urobila na 60%.
Na prijimackach bola na 5tom mieste
Sj má veľmi dobrú.

@anonym_d38127 no moja tiež slabá z matiky a ešte aj to čo vie, z nepozornosti zle vynásobí alebo odráta a výsledok je zly. A slovné úlohy a logické tak to koniec...kam šla, do ktorého mesta?

anonym_488fae
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to je super na tento odbor ide pomenej deti, aj dcera ho vystudovala a potom VS specialny pedagog

anonym_d38127
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_d38127 no moja tiež slabá z matiky a ešte aj to čo vie, z nepozornosti zle vynásobí alebo odráta a výsledok je zly. A slovné úlohy a logické tak to koniec...kam šla, do ktorého mesta?

@anonym_autor Trenčín

martinkatinka
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor monitor je pred prijimackami. A v tej skole, kde chcel ist syn, tam brali, ze kto spravi 80% monitor, je prijaty...

doriiis
20. sep 2026

Vôbec nijak extra sa nepripravoval

autor
20. sep 2026
@anonym_488fae

@anonym_autor to je super na tento odbor ide pomenej deti, aj dcera ho vystudovala a potom VS specialny pedagog

@anonym_488fae a ešte študuje vs? Či už skončila? Našla uplatnenie po škole?

autor
20. sep 2026
@doriiis

Vôbec nijak extra sa nepripravoval

@doriiis asi bol x tých sikovnejsich deti, či?.

anonym_488fae
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_488fae a ešte študuje vs? Či už skončila? Našla uplatnenie po škole?

@anonym_autor končí posledný ročník a uplatnenie uz ma zabezpecene, tato profesia je vysoko hladana

anonym_b8d34f
20. sep 2026

taka otazka pisu aj u vas na skole komparo

doriiis
20. sep 2026
@anonym_autor

@doriiis asi bol x tých sikovnejsich deti, či?.

@anonym_autor .... Tak on od 8.rocnika vedel, na akú školu chce ísť a vedel, že tam sú prijímačky iba z matiky a sloviny. Matika mu vždy išla a slovina mu išla ale nemal ju rád. Na prijímačkách bol 3.najlepsi a povedal, že prijímačky boli ľahšie ako monitor .

anonym_d38127
20. sep 2026
@anonym_b8d34f

taka otazka pisu aj u vas na skole komparo

@anonym_b8d34f bolo na dobrovoľnej báze
Deťom to vysvetľovali tak, že uvidia ako na tom sú a ako približne bude vyzerať monitor

doriiis
20. sep 2026
@anonym_d38127

@anonym_b8d34f bolo na dobrovoľnej báze
Deťom to vysvetľovali tak, že uvidia ako na tom sú a ako približne bude vyzerať monitor

@anonym_d38127 ... Presne tak ak u nás. A tie percenta boli veľmi podobné potom

anonym_5b0528
20. sep 2026

Vidim, ze tu su tiez skvele deti, co vsetko vedia, nemusia sa ucit a dostanu sa kam chcu 😆😆😆

anonym_b8d34f
20. sep 2026

a pripravovali sa na to komparo nejako alebo nechali to tak ze vyskusam uvidim

autor
20. sep 2026
@anonym_488fae

@anonym_autor končí posledný ročník a uplatnenie uz ma zabezpecene, tato profesia je vysoko hladana

@anonym_488fae super, ďakujem

Strana
z2