icon

Ako sa rozhodnúť pre správny učiteľský smer?

5. máj 2024

Ahojte, ako by ste postupovali v mojom prípade?
Najradšej by som učila druhý stupeň alebo strednú školu (gymnázium) biológiu a geografiu, je to však dosť náročné na uplatnenie / kvôli úväzku. Viem si predstaviť učiť aj prvý stupeň vlastiveda, prírodoveda alebo aj iné predmety, tam by som si našla prácu skôr.
Neviem teraz kam sa zamerať, vyštudovať učiteľstvo biológia a geografia? Ale s tým nemôžem učiť na prvom stupni, alebo áno? Ak sa dám na elementárne neskôr na primárne vzdelanie, môžem učiť len max. ZŠ prvý stupeň.

eleanor2510
•
5. máj 2024

Na prvom stupni uci jeden ucitel vsetky predmety, takze tam nepotrebuju nikoho zvlast na vlastivedu alebo prirodovedu. Ak chces ucit na prvom stupni, je to jeden studijny odbor, s ktorým mozes učiť len na prvom stupni, ale vsetko: slovencinu, matematiku, vychovy. Ak chceš biologiu a geografiu, musis vyštudovať učiteľstvo pre druhy stupen a stredne skoly a ucit mozes len na druhom stupni a strednej skole. Uvazok je s tym slaby, vyber si jedno z toho a pridaj k tomu taziskovy predmet - matiku, slovencinu, cudzi jazyk. Inak uvazok nevyskladas.

anesim
•
5. máj 2024

Na vacsej skole vyskladas uvazok.Mam viac takych kolegyn,kt maju napr BIO -Chem, Geo- TSV, dokonca aj TSV- technika/ informatika, ale musela by si najst pracu na vacsej skole. Na mensej skole ti k tomu daju ucit este nejake ine predmety TSV, technika, ale aj dejepis, fyzika....