icon

Ako sa stať učiteľom s nepedagogickým diplomom?

mirus3893
Včera o 22:20

Dobrý deň, prosím vás viete mi poradiť? Mám ukončenú SŠ Obchod a podnikanie, následne mám ukončenú VŠ 2.stupňa Mgr. V odbore Manažment ľudských zdrojov na Prešovskej univerzite.
Nakoľko to nie je pedagogický odbor, čo si musím konkrétne dorobiť aby som mohla učiť, či už v materskej škole alebo na základnej škole ( 1.stupeň).
Niekde som našla že Základný modul DPŠ? Dá sa to študovať aj na SŠ (napr.Požiarnická v KE)? alebo len na VŠ?

Vopred veľmi pekne ďakujem za každú info.

anonym_a9b5cf
Včera o 23:43

@mirus3893 DPŠ si robis na VŠ a môžeš ho urobit len na odbor, na ktorý máš VŠ 2. stupňa. Neviem, či sa to dá na manažment ľudských zdrojov, veď kde by si učila manažment ľudských zdrojov v materskej škole? Ani na základnej. To sa nedá. Jedine ak by si si chcela urobit PhD. na VŠ v manažmente ľudských zdrojov, tam potom mozes prednasat manažment.

letfenixa
Dnes o 00:09

S DPŠ môžeš vyučovať predmety, z ktorých si štátnicovala.

baboobchod
Dnes o 06:24
@letfenixa

S DPŠ môžeš vyučovať predmety, z ktorých si štátnicovala.

@letfenixa ale iba na strednej škole, nie v MŠ a ZŠ 1. stupeň, čiže áno, správne sa tu niekto opýtal, či tie štátnicové prednety bude učiť v škôlke 🙂

anonym_effa70
Dnes o 06:44

Musíš si riadne dorobiť VŠ s pedagogickým zameraním, napr. predprimárne vzdelávanie, ak uvažujete o MŠ. S DPŠ pri tom, čo si vyštudovala, nepochodíš na MŠ ani na 1. stupni ZŠ, lebo manažment ľudských zdrojov sa tam nevyučuje...

ibrunova
Dnes o 07:00

Buď VŠ alebo pomaturitné štúdium na SPgŠ. Pedagogické minimum slúži na niečo celkom iné.

ssnowwhitee
Dnes o 07:09

@mirus3893 môžte si spraviť aj DPŠ (2roky) a následne rozširujúce štúdium ( väčšinou 2 roky) = 4 roky štúdia, alebo si spraviť bc. Predškolská pedagogika (3 roky) a môžte učiť v škôlke.

anonym_6700cb
Dnes o 07:21

Ďalšia skrachovaná existencia, ktorá si myslí, že s deťmi môže robiť hocikto, keď má ukončenú akýkoľvek nezmyselný odbor VŠ a nevie sa s ním uplatniť na pracovnom trhu.

anonym_556608
Dnes o 07:47
@anonym_6700cb

Ďalšia skrachovaná existencia, ktorá si myslí, že s deťmi môže robiť hocikto, keď má ukončenú akýkoľvek nezmyselný odbor VŠ a nevie sa s ním uplatniť na pracovnom trhu.

@anonym_6700cb toto je zas komentar nejakej zakomplexovanej osoby. Odpovedas, ako keby sa to pytala nejaka fetka z ulice, ze skrachovana existencia 🫣

letfenixa
Dnes o 08:09
@baboobchod

@letfenixa ale iba na strednej škole, nie v MŠ a ZŠ 1. stupeň, čiže áno, správne sa tu niekto opýtal, či tie štátnicové prednety bude učiť v škôlke 🙂

@baboobchod tak to je logické.

anonym_6700cb
Dnes o 08:19
@anonym_556608

@anonym_6700cb toto je zas komentar nejakej zakomplexovanej osoby. Odpovedas, ako keby sa to pytala nejaka fetka z ulice, ze skrachovana existencia 🫣

@anonym_556608 Zakomplexovaná si akurát ty. Ja som rodič a nechcem, aby s mojimi deťmi pracovali hocijaké nekvalifikované osoby. A táto si nevie zistiť ani to, čo na prácu v škole potrebuje, tak čo tak chce preboha robiť? Niektorým rodičom fakt stačí hocičo, ale školy a škôlky nie sú odkladiskom detí a ľudia, ktorí tam pracujú by mali mať adekvátne vzdelanie.