Ako sa stať učiteľom s nepedagogickým diplomom?
Dobrý deň, prosím vás viete mi poradiť? Mám ukončenú SŠ Obchod a podnikanie, následne mám ukončenú VŠ 2.stupňa Mgr. V odbore Manažment ľudských zdrojov na Prešovskej univerzite.
Nakoľko to nie je pedagogický odbor, čo si musím konkrétne dorobiť aby som mohla učiť, či už v materskej škole alebo na základnej škole ( 1.stupeň).
Niekde som našla že Základný modul DPŠ? Dá sa to študovať aj na SŠ (napr.Požiarnická v KE)? alebo len na VŠ?
Vopred veľmi pekne ďakujem za každú info.
S DPŠ môžeš vyučovať predmety, z ktorých si štátnicovala.
@letfenixa ale iba na strednej škole, nie v MŠ a ZŠ 1. stupeň, čiže áno, správne sa tu niekto opýtal, či tie štátnicové prednety bude učiť v škôlke 🙂
Musíš si riadne dorobiť VŠ s pedagogickým zameraním, napr. predprimárne vzdelávanie, ak uvažujete o MŠ. S DPŠ pri tom, čo si vyštudovala, nepochodíš na MŠ ani na 1. stupni ZŠ, lebo manažment ľudských zdrojov sa tam nevyučuje...
Buď VŠ alebo pomaturitné štúdium na SPgŠ. Pedagogické minimum slúži na niečo celkom iné.
@mirus3893 môžte si spraviť aj DPŠ (2roky) a následne rozširujúce štúdium ( väčšinou 2 roky) = 4 roky štúdia, alebo si spraviť bc. Predškolská pedagogika (3 roky) a môžte učiť v škôlke.
Ďalšia skrachovaná existencia, ktorá si myslí, že s deťmi môže robiť hocikto, keď má ukončenú akýkoľvek nezmyselný odbor VŠ a nevie sa s ním uplatniť na pracovnom trhu.
Ďalšia skrachovaná existencia, ktorá si myslí, že s deťmi môže robiť hocikto, keď má ukončenú akýkoľvek nezmyselný odbor VŠ a nevie sa s ním uplatniť na pracovnom trhu.
@anonym_6700cb toto je zas komentar nejakej zakomplexovanej osoby. Odpovedas, ako keby sa to pytala nejaka fetka z ulice, ze skrachovana existencia 🫣
@letfenixa ale iba na strednej škole, nie v MŠ a ZŠ 1. stupeň, čiže áno, správne sa tu niekto opýtal, či tie štátnicové prednety bude učiť v škôlke 🙂
@baboobchod tak to je logické.
@anonym_6700cb toto je zas komentar nejakej zakomplexovanej osoby. Odpovedas, ako keby sa to pytala nejaka fetka z ulice, ze skrachovana existencia 🫣
@anonym_556608 Zakomplexovaná si akurát ty. Ja som rodič a nechcem, aby s mojimi deťmi pracovali hocijaké nekvalifikované osoby. A táto si nevie zistiť ani to, čo na prácu v škole potrebuje, tak čo tak chce preboha robiť? Niektorým rodičom fakt stačí hocičo, ale školy a škôlky nie sú odkladiskom detí a ľudia, ktorí tam pracujú by mali mať adekvátne vzdelanie.

@mirus3893 DPŠ si robis na VŠ a môžeš ho urobit len na odbor, na ktorý máš VŠ 2. stupňa. Neviem, či sa to dá na manažment ľudských zdrojov, veď kde by si učila manažment ľudských zdrojov v materskej škole? Ani na základnej. To sa nedá. Jedine ak by si si chcela urobit PhD. na VŠ v manažmente ľudských zdrojov, tam potom mozes prednasat manažment.