icon

Ako si zlepšiť slovenčinu?

8. okt 2023

Dobrý večer,
som maďarka a i napriek tomu, že vcelku dobre ovládam slovenský jazyk, mám silné nedostatky. Problém nachádzam v tom, že sa 99% času pohybujem medzi ľuďmi, ktorí komunikujú po maďarsky a tým pádom veľa pozabúdam.
Je pre mňa veľmi dôležité ovládať tento jazyk čo najlepšie a preto ma zaujíma, ako by som sa mohla zlepšiť? Základ je používať jazyk čo najviac, avšak nemám s kým.
Ďakujem 🙂

autor
•
8. okt 2023

A hlavný problém mám s prízvukom, toho sa neviem ako zbaviť 😃

vanilkovazmrzka
•
8. okt 2023

Pises lepsie ako polovica rodenych slovakov ;)

guiseppinka
•
8. okt 2023

@vanilkovazmrzka pise lepsie ako 80% kona...
Pozeraj slovenske filmy, citaj slovenske knihy, pocuvaj svk radio... v podstate si vezmi ako keby si sa ucila cuzi jazyk, len to rob so slovencinou...

h2
•
8. okt 2023

Ahoj, tvoja slovenčina je fantastická! Ja mám dlhoročné pracovné skúsenosti s Maďarmi (nemyslím tých z Maďarska, ale tých zo Slovenska 😁) a teda žiadny z nich sa na teba ani zďaleka nechytá, čo sa slovenčiny týka.

kvietok2891
•
9. okt 2023

Ja som na tom tak isto deti som nahlásila do slovenských škôl aby nemali problém ale podľa mňa máš aj dobrý pravopis

tl999
•
30. dec 2023

Ahoj! Aj ja mam ten isty problem. Musime si najst priestor na kommunikáciu so Slovakmi. Preply, italki som pouzivala na ucenie anglitciny, tam sa urcite najde slovenskeho ucitela. 🙂