icon

Ako zvládnuť externé štúdium ošetrovateľstva popri materskej?

zuzik97
27. apr 2026

Ahojte ,prosím nájde sa tu niekto kto študuje alebo študoval ošetrovateľstvo v Bratislave ideálne v externej forme? Som momentálne na materskej s dvoma deťmi a láka ma študovať tento odbor a pracovať po materskej v zdravotníctve. Chcela by som vedieť ako prebieha štúdium a či sa to takto popri dvoch deťoch dá zvládnuť. Ďakujem za odpovede 😊

lneviemmeno
27. apr 2026

@zuzik97 ahoj, ja studujem aktuálne externe SZU v BA, žiaľ ak chceš študovať externe, musíš byt ako praktická sestra zamestnaná na plný úväzok v nemocnici. Musíš mať ukončenú strednu zdravotnícku skolu. Ja mám 1 dieťa - 2 ročné a pracujem na TPP v nemocnici na 12tky a popritom studujem, zvládnuť sa to dá ale s pomocou 🙂

zuzik97
autor
28. apr 2026
@lneviemmeno

@zuzik97 ahoj, ja studujem aktuálne externe SZU v BA, žiaľ ak chceš študovať externe, musíš byt ako praktická sestra zamestnaná na plný úväzok v nemocnici. Musíš mať ukončenú strednu zdravotnícku skolu. Ja mám 1 dieťa - 2 ročné a pracujem na TPP v nemocnici na 12tky a popritom studujem, zvládnuť sa to dá ale s pomocou 🙂

@lneviemmeno ďakujem za odpoveď🙂 nemám so zdravotníctvom nič spoločné takže tým pádom plán končí 😁 študovať denne pri dvoch malých deťoch je pre mňa nereálne

paola881
2. máj 2026
@zuzik97

@lneviemmeno ďakujem za odpoveď🙂 nemám so zdravotníctvom nič spoločné takže tým pádom plán končí 😁 študovať denne pri dvoch malých deťoch je pre mňa nereálne

@zuzik97 tak najskôr na 2 roky ako PS a potom môžeš ísť na VS 🙂

anika
2. máj 2026

@zuzik97 nie ke lepsie obdobie, ako studium na materskej, niekd3 maju moznost kombinovaneho studia

anika
2. máj 2026

@zuzik97 este .a zaujima, ci uz mas szš?