icon

Aplikácie a knihy na španielčinu

4. jan 2026

Chcem sa venovat spanielskemu jazyku. Poradite nejake aplikacie v slovenskom jazyku alebo nejake knihy, material? Dakujem.

biba_18
•
4. jan 2026

ja som sa učila súkromne s lektorom - vtedy som sa naučila najviac…
mám aj učebnicu španielčina pre samoukov - ale najviac mi dala učebnica USO https://is.muni.cz/el/law/jaro2020/MP223Z/89181...

najlepšie je ale kombinovať - lebo potrebuješ aj rozprávať…

autor
•
4. jan 2026
@biba_18

ja som sa učila súkromne s lektorom - vtedy som sa naučila najviac…
mám aj učebnicu španielčina pre samoukov - ale najviac mi dala učebnica USO https://is.muni.cz/el/law/jaro2020/MP223Z/89181...

najlepšie je ale kombinovať - lebo potrebuješ aj rozprávať…

Ja by som chcela vsetko od zakladov. Aj ako sa vyslovuju pismena. Napriklad viem ze h sa nevyslovuje vobec vsak? Pise sa ale nevyslovuje.

biba_18
•
4. jan 2026

@anonym_autor preto ako píšem - najlepšie je učiť sa s niekym kto ti to vysvetlí. ja som sa učila prvé 3 mesiace sama, len tak že slovíčka - ale potom súkromne s lektorom…

majka2959
•
4. jan 2026

@anonym_autor Ja som sa asi pred 20 rokmi učila z knihy Španielčina pre samoukov. Teraz som ju oprášila a začala som znova od začiatku. Kombinujem to s lektorom a počúvam španielske rádiá, napr. Baby Radio a ďalšie. Nedávno som objavila na YT výbornú lektorku #španielčina jednoducho. Ponúka aj kompletné platené vyučovanie online.

anninna30
•
4. jan 2026

Duolingo..na začiatok vemi dobré.. dá sa aj zadarmo

lucik194
•
4. jan 2026

praveze duolingo pre spanielcinu je take divne. jasnacka, naucis sa velmi rychlo vela slovicok, aj vela gramatiky, ale nic tam nie je poriadne vysvetlene. detto napr. 2 osoba mnozneho cisla (co je velmi pouzivana) sa tam vobec neuci, nedali ju tam ☹

vkatush
•
5. jan 2026

Ja sa napr učím taliančinu kombinovane:
Duolingo + s lektorom cez SIV 2x do týždňa + knižky pre samoukov, ak sa mi k tomu popri deťoch podarí dostať 😁 a sledujem asi 2-3 lektorov na insta, čo pridávajú super veci, či už z gramatiky alebo z vocab.

anninna30
•
5. jan 2026
@lucik194

praveze duolingo pre spanielcinu je take divne. jasnacka, naucis sa velmi rychlo vela slovicok, aj vela gramatiky, ale nic tam nie je poriadne vysvetlene. detto napr. 2 osoba mnozneho cisla (co je velmi pouzivana) sa tam vobec neuci, nedali ju tam ☹

@lucik194 prepač to som nevedela..

lucik194
•
5. jan 2026
@anninna30

@lucik194 prepač to som nevedela..

@anninna30 nic sa nedeje, mne sa kvoli tomu nemusis ospravedlnovat. na zaciatok uplne staci, duolingo je fajn kombinovat aj s lektorom, alebo nejakym kurzom.... lebo proste tam unikaju niekedy suvislosti, resp. nie su uplne dobre vysvetlene......