Atestácie po novom
Ahojte. Absolvoval tu niekto atestaciu 1.? Aký je postup .? Mám sa prihlásiť do MPC? Ďakujem za akékoľvek rady.
@daska88 je nutné robiť atestáciu na škole, kde ste študovali? Či sa môže vybrať aj iná?
Ahojte, prosím vás nemá niekto vypracované otázky pre MOV na 1.atestaciu v RK?
@barbora345 zdravím podarilo sa vám zohnať tie otázky pre Mov? A kedy máte skúšku?
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či mi vie niekto poradiť nejaké predatestačné školenie. Ďakujem veľmi pekne.
Ďakujem veľmi pekne. Chcem sa Vás ešte opýtať, či ste už robila atestáciu ako vychovávateľ. Ďakujem
@lulu1321
Ďakujem veľmi pekne. Chcem sa Vás ešte opýtať, či ste už robila atestáciu ako vychovávateľ. Ďakujem
Chcela by som opýtať, či je tu niekto, kto si robil atestáciu z predmetu HUDOBNÁ VÝCHOVA (učiteľ základnej školy - 2.stupeň)
Robil niekto atestáciu z ekonomických predmetov, špeciálnej pedagogiky, nemciny?
@vtacatko3 blahoželám 🙂 tiež sa chcem nato odhodlať, akosi mi to nejde.. Neviem kde začať :/..Obdivujem ľudí, ktorí sú cieľavedomí a idú...
Ahoj, mám za sebou 1. atestáciu, ktorú som absolvovala cez NIVAM. Keďže mi veľmi dlho trvalo, kým som zistila, ako na to, ponúkam pár praktických rád pre ostatných:
• riaďte sa pokynom ministra č. 39/2017 (podľa vášho zaradenia si vyberiete príslušnú prílohu – učiteľ základnej/strednej školy, špeciálny pedagóg atď..
• v prílohe sú opísané kompetencie, ktoré je potrebné preukázať,
• ku každej kompetencii som si zvolila dôkaz, ktorý som následne opísala, napr.:
1.1 Identifikovať vývinové a individuálne charakteristiky žiaka
1.1.1 Dôkaz č. 1 – Pozorovací hárok žiaka (dátum vzniku: 00.00.2024) (opísala som zistenia, závery atď.)
1.2 Identifikovať psychologické a sociálne faktory učenia sa žiaka
1.2.1 Dôkaz č. 2 – Záznam pohovoru s rodičom (dátum vzniku: 00.00.2024)
atď.
Obhajoba prebiehala nasledovne: predstavila som sa, rozprávala som o jednotlivých kompetenciách, odpovedala som na otázky komisie a nakoniec som zodpovedala dve otázky, ktoré mi boli zaslané vopred ako súčasť posudku.
Dúfam, že tieto informácie niekomu pomôžu. Mne veľmi chýbalo, že som nevedela, ako začať a akú má mať portfólio formu. Snáď moja skúsenosť niekomu uľahčí prípravu. 😊

@daska88 áno, prihlásiť. Už sa používa termín NIVAM, nie Mpc (to len na okraj, nie v zlom) Nájdete tam všetky potrebné a podrobné informácie.
https://mpc-edu.sk/sk/atestacie