Bude sa ešte meniť rozvrh na strednej škole?
Ahojte, je nejaká šanca že sa ešte výraznejšie zmení rozvrh? Prváci. Práve nám prišiel a je pre nás úplne nafigu, tak že či je možné že ešte dôjde k úprave.
dlhé piatky sa zvyknú meniť ak deti potom cestujú domov.... a nulté hodiny najmä v pondelok tiež zvyknúť meniť podľa dochádzania detí na intrák... tieto zmeny sa robia hlavne vtedy ak veľa detí dochádza a najmä na internáty.. pokiaľ denne dieťa dochádza a nevychádza mu to na nulté hodiny, žiaľ hlasil sa na takú školy a musel s tým počítať ako skoro bude začínať...
čím je pre Vás úplne nafigu?? nulté hodiny alebo dlhé piatky sa môžu ešte možno pomeniť ak sa rodičia ozvú na prvom rodičku a bude sa to dať z pohľadu pedagogov podla iných tried.. ale aj nemusí
@anonym_5080ea nejde o nulté hodiny, predĺžili sa napríklad krátke prestávky + veľká prestávka + obedná prestávka, čím sa predĺžil hrozne celý čas vyučovania a mnohé iné veci čo, keď som porovnala s rozvrhom ktorý mali minulý rok, je logické asi tak akoby uloženie predmetov losovali z klobúka.
Zmeny v dĺžke prestávok zvyknú byť následkom dohody vedenia, učiteľov, zástupcov rodičov a žiakov. Toto sa bude meniť iba ak sa zistí, že to veľmi negatívne ovplyvnilo vyučovanie a chod školy.
@anonym_5080ea nejde o nulté hodiny, predĺžili sa napríklad krátke prestávky + veľká prestávka + obedná prestávka, čím sa predĺžil hrozne celý čas vyučovania a mnohé iné veci čo, keď som porovnala s rozvrhom ktorý mali minulý rok, je logické asi tak akoby uloženie predmetov losovali z klobúka.
@anonym_autor ty do toho nevidíš, uloženie predmetov nemusí mať logiku. Rozvrh musí byť v sulade napr. s tym, aby sedeli hodiny aj 30-40 tim uciteľom, x hodín je delený, ucitelia majú rôzne úväzky atď.. Chvalabohu, ze rozvrh a prestávky neurcuju ziaci. Ešte to tak.
@anonym_autor Môže sa zmeniť len minimálne, určite sa neskrátia prestávky. Na 99% je rozvrh platným, tak ako ste ho dostali.
nic v zlom, ale mohla by si vyskusat spravit im rozvrh ty, mozno bude lepsi... (ironia) a mne vcera pobedali, ze sa este v priebehu septembra moze menit. avsak nie prestavky. tie su dane. tiez ma dcera dlhe dni s tym, ze maju aj viac ako hodinovu pauzu v strede vyucka, vysvetlili mi to tym, ze aby sa deti zregenerovali taka hygienicka pauza. takze maju vyucko az do 16tej
Hej, hej, teraz sa tu na mňa niektoré múdre zneste ako vrany, lebo MK a jeho dokonalé prispievateľky, ktoré naprávajú svet. Stačí napísať či máte skúsenosť že sa mení, alebo nie, alebo ísť ďalej keď nemáte čo k veci, ja viem prečo sa to pýtam a nepotrebujem a ani nemám to tu prečo vysvetľovať.
Hej, hej, teraz sa tu na mňa niektoré múdre zneste ako vrany, lebo MK a jeho dokonalé prispievateľky, ktoré naprávajú svet. Stačí napísať či máte skúsenosť že sa mení, alebo nie, alebo ísť ďalej keď nemáte čo k veci, ja viem prečo sa to pýtam a nepotrebujem a ani nemám to tu prečo vysvetľovať.
@anonym_autor múdra si tu jedine ty, my píšeme zo skúseností, meniť sa môže, ak sa nájde nejaká chyba, nie kvôli takým názorom, aké tu prezentuješ.
@anonym_autor mojim detom sa menil (stredoskolakom). Ked si tak spominam, menil sa im aj pocas roka. Rozvrh ale nie dlzka prestavok. Pockaj tyzden-dva, ono sa to utrasie.
@anonym_autor mojim detom sa menil (stredoskolakom). Ked si tak spominam, menil sa im aj pocas roka. Rozvrh ale nie dlzka prestavok. Pockaj tyzden-dva, ono sa to utrasie.
@anonym_25cd6f ďakujem, konečne jeden z mála normálne napísaných komentárov.
@anonym_25cd6f ďakujem, konečne jeden z mála normálne napísaných komentárov.
@anonym_autor ja som jednemu synovi pisala aj ziadost o moznost neskorsich prichodov/skorsich odchodov kvoli spojom, kedze od nas skoro rano a poobede k nam po 4 nic nejde. Riaditel bez problemov schvalil. Uvidite, co a ako. Kedy mate uvodne rodicko ?
@anonym_autor ako sorry, ale ty si na prvá písala ako je rozvrh nafigu. Tak ti tu niektoré vysvetlili, že tvorba rozvrhov nie je len tak a musí sedieť pre každú triedu,musia sedieť úväzky, nesmú sa prekrývať hodiny, nesmú sa kryt ucebne atď. Ocakavaj keď tak len mimalne zmeny. Ďalšia vec máš 15 a máš hlavne skolu, nemáš prácu, kde by bolo niečo zásadné, aby ti rozvrh nevyhovoval alebo si mala iný vážny dôvod. Pofrflat si môžeš kľudne, veď aj ja som si pofrflala keď som bola študent, ale to je tak všetko. Ty nemáš tušenie, čo obnasa tvorba rozvrhov a nefunguje to spôsobom táto hodina sa mi nepáči dajte ju inokedy. Tobôž nie na strednej. Aké také dohody sa dajú robiť s vs študentami. Ak to ovšem nezasahuje do iných veci.
Predmety sa občas menia v rámci dní, ale dĺžky prestávok moc nie. Nám tak zamietli, hoci sme mali potom úplne zlé dochádzanie spojmi a písali sme aj petície. Zato na ZŠ sme nedávno posunuli začiatok vyučovania o desať minút skôr, keďže nám poobedný spoj posunuli a deti ho nestíhali - bola to však naša iniciatíva (učitelia a vedenie).
mojej dcére každý rok na zač.. šk. roku sa ešte upravuje. Na základe čoho - neviem. nikdy som po tom neskúmala. sš.
vš je úplne o niečom inom. tam záleží na dobrej vôli vyuč., na študentoch a či nájdu volnú miestnosť.
Synovi prišiel dnes rozvrh a veru tiež im predĺžili celé vyučovanie o pol hodinu. Pomenili prestávky. Ja pochybujem, že sa bude rozvrh ešte meniť, ono to že tebe sa zdá nelogické je nepodstatné. Škola dáva rozvrh tak, aby vedeli zabezpečiť riadne vyučovanie, čiže tebe sa zdá nelogické, im to pasuje
Rozvrh hodín je viazaný na rozdelenie úväzkov a tiež hodiny nasledujúce po sebe tiež podliehajú presným kritériam. Najdôležitejšie je rozdelenie úväzkov a na základe toho vytvorený rozvrh. Nemôže predsa sa dať do rozvrhu hodina, ktorú má učiť niekto, kto v túto hodinu je daný do inej triedy učiť a pod. Mnohokrát neznalí rodičia by rozhodovali a požadujú niečo, v čom sa nevyznajú . Nechápem čo zlé je na trochu dlhších prestávkach. Asi vedenie školy vie, prečo ich dáva. Často sa študenti nestihnú presunúť na ďalšiu hodinu do inej učebne, meškajú, na chodbách robia pri presune hluk a rušia vyučovanie, predlžujú si veľké prestávky a po nich postupne počas hodiny prichádzajú na vyučovanie,... To sú tie najčastejšie problémy, ktoré predĺžené prestávky riešia. Dôvodov je však viac. Škole ide hlavne o nerušené vyučovanie.

čím je pre Vás úplne nafigu?? nulté hodiny alebo dlhé piatky sa môžu ešte možno pomeniť ak sa rodičia ozvú na prvom rodičku a bude sa to dať z pohľadu pedagogov podla iných tried.. ale aj nemusí