icon

Bude už tento rok skrátené externé?

6. feb 2021

Ahojte. Neviete niekto, ci už tento rok sa dožijeme toho, že externé bude skrátené o rok menej? Rada by som išla tento rok na vš, ale chcem až keď to skrátia, no ci to bude tento školský rok nikde neviem zistiť..

vulka
6. feb 2021

Oni to majú skracovať? Ja som počula, že predlžovať. Tak to by teda zaujímalo aj mňa.

nelca84
6. feb 2021

ešte sa o tom len uvažuje, takže pochybujem, že by to stihli zrealizovať už tento rok... veď školy sa budú musieť na to pripraviť, myslím, že to zahŕňa aj nové akreditácie na študijné programy
@vulka predĺžené to už bolo, teraz to chcú vrátiť do pôvodného stavu

aurorastone
6. feb 2021

@vulka tak akože co by ešte chceli predlžovať? bakalára na 5 rokov? to sa im každý na to vykasle 🤦‍♀️... dúfam, že to naopak skrátia späť na 3 roky

vulka
6. feb 2021

@nelca84 Ahá, tak teraz som v obraze. Vďaka.

sofiapp
6. feb 2021

To znamená že ak nastupujem na VŠ v septembri, tak aj keby to napríklad budúci rok skrátili tak musím vychodit tie 4 roky? Teda mne ako už študentke v nejakom ročníku sa neskrati na 3 roky .. chápem to správne ?

nelca84
6. feb 2021

@sofiapp áno, chápeš to správne, doštudovať musíš za podmienok, za akých si nastúpila

kacena4
6. feb 2021

novelu k skolskemu zakonu ak ju schvalia v takej podobe ako ju navrhli ma platit od 1.9.2021 - otazka je ci a co schvalia

skarli
6. feb 2021

Externé bude celý tento rok a do škôl sa nepôjde kvôli 3. a 4. vlne korony + Britskej mutácie a obrovskej nákazy ľudí... Korona tu už je aj navždy bude

trema
Autor odpoveď zmazal
aurorastone
6. feb 2021

@skarli akurát že téma je o niečom úplne inom ale nevadí 😀

nelca84
6. feb 2021

Prave to bolo v spravach... tento navrh sa nasledujuceho sk. roka este netyka
@skarli a ty o com?

autor
7. feb 2021

@nelca84 fakt? Správy nesledujem, keďže sa vyhýbam negatívnym veciam, no super, tak až o rok pôjdem, lebo ako rok zbytočne vyhodiť peniaze to teda nie :/

trema
Autor odpoveď zmazal
autor
7. feb 2021

@trema vieš čo ja nechcem kvôli tomu, že radšej pôjdem 3 ako 4, ušetrím peniaze za ten rok a keďže mam ročného syna a je covid a dovtedy stále bude, tak chcem až za rok. Učenie to si ja rozdelím, aj tak už som chodila externe rok na vš a učenia bolo tak ci tak fakt dosť

dvnz
8. feb 2021

Ahojte baby,to fakt sa neskracuje od nového šk.r. ??? Ja som si poslala prihlášku s nadšením, že od septemra sa ide už iba na 3 roky ;)

autor
8. feb 2021

@dvnz veru nie, že až od toho ďalšieho.T.j. 2022/2023 :/.

dvnz
8. feb 2021

Ahh,no škoda....Viem sa o tom niekde aj dočítať?? Nikde to neviem nájsť,všade iba o skrátení nájdem články

autor
9. feb 2021

@dvnz ja som tiež hľadala, no márne :/

nelca84
9. feb 2021

dievčatá, to preto, že je to ešte len v štádiu návrhu, čiže žiadne termíny ešte nie sú známe, ale aj keby to schválili do septembra, tak školy nestihnú upraviť programy podľa nového zákona, takže účinnosť od nasledujúceho školského roka nie je reálna...