Čo robiť, ak máte zápis na VŠ a čakáte na inú prijímaciu skúšku?
Chcela by som sa poradiť, keďže s týmto nemám skúsenosti a nechcem urobiť chybu. Tento rok som sa hlásila na viac vysokých škôl, mám jednu prioritnú, ale pre istotu aj ďalšie dve. Už mi prišla info, že ma prijali na jednu z nich, ktorá ale nie je moja prioritná škola. Na túto školu mám zápis do 30. mája, inak prichádzam o miesto. Problém je v tom, že prijímačky na moju prioritnú školu budem mať až koncom júna, takže ešte neviem, či ma prijmú alebo nie. Môžem sa zapísať na školu, na ktorú ma už prijali, aj keď ešte čakám na výsledok z mojej prioritnej a ak by ma neskôr prijali na tú školu, dá sa potom z tej prvej školy normálne odhlásiť emailom alebo sa píše list o zanechaní štúdia?

@anonym_autor zapíšeš sa na túto školu, počkáš na vyjadrenie druhej a potom oznámiš prvej, že nenstupuješ, nejedná sa o zanechanie štúdia.
určite je to zápis?? ten nebýva v septembri? 🤷 toto je len návratka a.k.a informácia že nastupuješ či nie?
@anonym_autor ty chceš ísť na VŠ a nevieš čo robiť v takejto situáciii? veď toto nie je jadrová fyzika , skús sa zamyslieť a porozmýšlať aké máš možnosti.....obe si napísala vo svojom príspevku....
@mogaa A ako to mám vedieť, keď som sa s tým ešte nestretla? Neslúži toto fórum na to, aby sa ľudia, ktorí si tým už prešli, pýtali otázky a dostali rady? A prečo sa vôbec vyjadrujete takýmto spôsobom? Veď ak neviete poradiť, nemusíte písať nič. A áno, áno, ten, kto chce ísť na vysokú školu, musí vedieť úúúúúvúplne všetko… ach jaj.😉
určite je to zápis?? ten nebýva v septembri? 🤷 toto je len návratka a.k.a informácia že nastupuješ či nie?
@zuzanka.zuzu Pýtam sa hlavne preto, lebo podobný problém sa stal aj mojej kamarátke. Tiež sa zapísala online v máji a od septembra bola automaticky študentkou bez toho, aby sa fyzicky zapísala v septembri na školu. Neskôr od nej vyžadovali list o zanechaní štúdia, a tým pádom prišla o rok. Niektoré školy to takto robia, iné až od septembra. Len rozdiel je v tom, že ona nešla na žiadnu vysokú školu. Ja by som išla, takže sa v podstate pýtam na rovnakú situáciu, ale s iným výsledkom.
lenže ona im nenapísala že nakoniec nenastúpi 😀 stačilo to urobiť hneď ako to vedela, jún, júl, august, času dosť ... v septembri už naozaj treba "zanechať štúdium" 🤷

@anonym_autor ty chceš ísť na VŠ a nevieš čo robiť v takejto situáciii? veď toto nie je jadrová fyzika , skús sa zamyslieť a porozmýšlať aké máš možnosti.....obe si napísala vo svojom príspevku....