Je externé štúdium praktickej sestry výhodné?
Ahojte😊 rada by som sa opýtala či niektorá z vás študovala (prípadne pozná niekoho) odbor praktická sestra,ale formou externého štúdia popri práci na strednej škole čiže 2.maturita. ja mám maturitu v ekonomickom smere. Pracujem no čoraz viac sa zamýšľam či je to práca, ktorú chcem ďalej vykonávať keďže nieje dobre platená. Pracujem v pekárenskej výrobe. Mám 29 rokov. Vaše dojmy, skúsenosti no hlavne či je reálna šanca po škole ( dokopy 2 ročne štúdium) sa zamestnať? Počula som,že je rozdiel medzi praktickou a diplomovanou sestrou čo sa týka kompetencii a platu. Neberú toto 2 ročne štúdium skôr ako kurz ? Za všetky zdieľané informácie vám vopred ďakujem . 😊
Počula som,že je rozdiel medzi praktickou a diplomovanou sestrou čo sa týka kompetencii a platu.
Vieš si to vygoogliť. Áno, je rozdiel medzi praktickou a zdravotnou. Zdravotná môže robiť všetko, čo praktická. Praktická nemôže robiť všetko, čo zdravotná, nemá také kompetencie. A z toho dôvodu sa neposunie platovo ani kariérne tak ako zdravotná.
Takže ja by som v radšej išla na 3 ročného bakalára odbor Ošetrovateľstvo a stala sa zdravotnou sestrou. Ušetríš si 2 roky na praktickej sestre, pretože ak neskôr budeš chcieť byť tou zdravotnou, tak toho minimálne bakalára si budeš musieť urobiť.
Čo sa týka externého štúdia, tk pozor, to nemusí byť striktne cez víkendy či večer. Môže byť aj v priebehu týždňa, aj doobeda. A tiež počítaj s povinnou praxou, ktorá sa vykonáva v týždni cez pracovné dni. Informuj sa v škole v tvojom meste o presných podmienkach štúdia.
V každom prípade, ak chceš byť sestra, choď do toho. Sestier je málo, vždy budú mať prácu. Držím palce.
Praktickych sestier po 2 rocnej skole je uz na trhu vela, v jednej krajskej nemocnici co viem, tak uz preraduju na tieto pozicie na sanitarky alebo si hladaj pracu inde

@merida124 nie neberu to ako kurz, ked ze ide o normalne studium, plat budes mat nizsi, ako keby si mala VS.