icon

Je inžinierske štúdium na NHF vhodné pre rodiča?

29. júl 2025

Ahojte zvazujem zacat inzinierske studium na Ekonomickej v BA, na NHF, program Financie a dane, je tu niekto kto tam studuje?
Je to velmi narocne studium?
Su tam aj studentky s malymi detmi, ktore to zvladaju?
Bojim sa ci to zvladnem uspesne absolvovat s dvoma detmi vo veku 4 a 7....

zmrzlinka2021
•
29. júl 2025

@anonym_autor
Ako chces kariérne rásť, keď už teraz sa pýtaš na náročnosť štúdia.
Ak chces titul, tak sme debiliny typu sociálna práca, pedagogika a potom šup nejaký Job za 900 v čistom.

Bez práce nie sú koláče. Buď niečo chces a ideš si za tým, alebo na to kašli

autor
•
29. júl 2025

Chcem karierne rast ale som hlavne mama,ktora rozmysla ako najlepsie sklbit rodinny a pracovny zivot.

zmrzlinka2021
•
29. júl 2025
@anonym_autor

Chcem karierne rast ale som hlavne mama,ktora rozmysla ako najlepsie sklbit rodinny a pracovny zivot.

@anonym_autor prosím ťa, a myslíš si že všetci s dobrym vzdelaním a platom sú bezdetní?
Ak už teraz takto uvazujes, nezabijaj čas na náročnejšom odbore. Na administratívu ti úplne stačí stredná škola.

autor
•
29. júl 2025

Pytala som sa na konkretnu fakultu, a skusenosti z nej, ak nemas,venuj sa prosim inej teme.

konik07
•
29. júl 2025

Ahoj ,ja to mám vyštudovane denne. ..je to dosť náročné..pre mňa ako dosť poctivku to bola makacka aj bez deti

melanta
•
30. júl 2025

Študovala som pred rokmi popri práci manažment na UK. Teraz študujem právo, v anglickom jazyku v zahraničí, čiže pravidelne cestujem. Popri tom sa venujem už vnúčaťu, mužovmu synovi, podnikaniu, práci. A zvládam to úplne v pohode. Áno, financie a dane na EUBA nie je úplne jednoduchý obor, ale poznám ženy, ktoré študovali aj výrazne náročnejšie odbory, popri práci a deťoch a zvládli to. Záleží od tvojho nastavenia. A to nevnímam ako správne, pretože máš v sebe asi niečo ako zlosť, nervy, únavu, neviem čo konkrétne. Pretože reakcia na odpoveď od zmrzliny nie je v poriadku. Neviem, aké životné a pracovné skúsenosti máš, ale jej reakcia bola v poriadku. Nechoď študovať, ak máš takéto nastavenie. Choď študovať, ak študovať chceš a ak chceš študovať toto konkrétne. Ak to máš v sebe upratané, nebudeš sa zaoberať obavami. Držím palce v správnom rozhodnutí a ak do toho pôjdeš, tak nech ťa to baví a rýchlo to úspešne ubieha.