icon

Je neskoro prestúpiť na inú školu z gymnázia?

Včera o 20:25

čaute, je už neskoro na to prestupit na inu školu? z 8 ročneho gympla na nejaku inu? akože do prveho ročníka, ma tak zaujima že či tu niekto ma skusenosti alebo to tiež prave rieši

anonym_ee53c9
Včera o 20:40

Nikdy nie je neskoro zmenit skolu, ak je na to padny dovod.

lejduska
Včera o 21:11

@anonym_autor neviem v ktorom ročníku si (alebo tvoje dieťa 😁). Je to davno ale ja som tak prestupila ale az do 3 ročníka co bol trochu problém, tie 2 roky predtým som váhala. Ano da sa to, ked je to potrebné smelo do toho, bolo to najlepšie rozhodnutie.

anonym_14f183
Dnes o 01:57

@anonym_autor Akurát je ten vhodný čas, pretože prestupové prijímačky sa robia až po tých obyčajných. Dcéra tak odišla z 8-ročného gymnázia po tercii na bilingválne. Odišli viac detí, nielen na iné gymnáziá, ale aj na odbornú školu. Dôležité je vybaviť si to na tej škole, kde chceš ísť, pretože na prestup môžu vziať len určitý počet žiakov. Odchádzali po tercii a kvarte do 1. ročníka.

anonym_3990e0
Dnes o 06:41

No jasne ze sa to da...syn akurat tento tyzden dorobil 8 rozdielovych skusok - takze priprav sa nato ze vsetko co si nemal/a ti daju spravit /ak pojdes do vyssieho rocnika/, ale inac v pohode...prestup z Gympla do prvaku by ale nemal byt problem kedze zacnes od zaciatku, jedine ak by si siel/a do druheho/tretieho rocnika tak urcite daco budes musiet dorobit...vo vyssich rocnikoch su uz aj odborne predmety a prax - moj syn prestupoval opacne, z SOS na Gympel..ale vsetko sa da, treba si obvolat skoly o ktore mas zaujem