Je normálne začať strednú školu v 19 rokoch?
Mám 18 rokov a v 19 chcem študovať denné štúdium na strednej. Starú školu ( odbor stolár) som musel zanechať z vážnych dôvodov týkajúcich sa srdca, preto ma zaujíma či je v 19 rokoch je normálne začať strednú školu,a či to nieje v dnešnej dobe chyba, že som zdravie uprednostnil pred školou ,keď sa mi stav každým dňom v škole zhoršoval? A či mám právo byť za to odcudzovaný aj rodinou?
Nie, tvoja rodina nema pravo odsudzovat ta za to, ze si upredmnostnil zdravie a ani za to, ze si sa teraz rozhodol studovat aby si si zabezpecil buducnost. Ty mas pravo rozhodovat o svojom zivote a je spravne, ze sa rozhodujes pre vzdelavanie. Drzim ti palce, aby si to zvladol.
Vzdelanie je dolezite, ale zdravie je prednejsie. Dolezite je, ze si to chces dokoncit a nikdy nie je neskoro ;)
Dost divna rodina, miesto toho, aby sa tesili, ze si dokoncis studium ta odcudzuju.. 😕
@adamcikmaros59 aku skolu chces studovat teraz? bol si na prijimackach ci kedy zacinas? nedala sa dokoncit uz ta stolarska skola? naozaj je to tak ako pises? rodina to vidi asi inak, myslim, ze ta skor odsudzuju ako sa ti odcudzuju, 😉 kazdopadne dokonci si aspon nejaku skolu ako ,,ziadnu,,, ja by som to skor riesila prestupom ako ukoncenim a nasledným znovu- zacatim studia
A da sa vobec bezplatne denne studovat na SS ked uz mas vek 19 rokov, to budes chodit do triedy s 15 rocnymi?
Mám 35 a v septembri nastupujem na denné štúdium vysokej školy. Je to len tvoja vec.
Zisti, ci sa ti nedaju niektore predmety akceptovat z byvalej skoly a dorobil by si len odborne? Ze by si nezacinal od nuly.
Druha vec, ci to das mentalne. Budu tam deti 15-16 rocne, nebudete mat vela spolocneho...
Vzdelanie je dolezite, ale zdravie je prednejsie. Dolezite je, ze si to chces dokoncit a nikdy nie je neskoro ;)
Dost divna rodina, miesto toho, aby sa tesili, ze si dokoncis studium ta odcudzuju.. 😕
@adamcikmaros59
@cyberk
Nikto nikoho neodcudzuje,keď tak odsudzuje.
odcudziť=ukradnúť
@adamcikmaros59
@cyberk
Nikto nikoho neodcudzuje,keď tak odsudzuje.
odcudziť=ukradnúť
@anonym_2a4e1d asi nabuduce pre nechapave napisem kappa, mozno potom pochopis :P

Chceš študovať, to je super, urobiť niečo pre svoju budúcnosť. Držím Ti palce 🍀🍀