icon

Je normálne začať strednú školu v 19 rokoch?

adamcikmaros59
Dnes o 13:16

Mám 18 rokov a v 19 chcem študovať denné štúdium na strednej. Starú školu ( odbor stolár) som musel zanechať z vážnych dôvodov týkajúcich sa srdca, preto ma zaujíma či je v 19 rokoch je normálne začať strednú školu,a či to nieje v dnešnej dobe chyba, že som zdravie uprednostnil pred školou ,keď sa mi stav každým dňom v škole zhoršoval? A či mám právo byť za to odcudzovaný aj rodinou?

anonym_c7f80f
Dnes o 13:20

Chceš študovať, to je super, urobiť niečo pre svoju budúcnosť. Držím Ti palce 🍀🍀

anonym_f3a25e
Dnes o 13:35

Nie, tvoja rodina nema pravo odsudzovat ta za to, ze si upredmnostnil zdravie a ani za to, ze si sa teraz rozhodol studovat aby si si zabezpecil buducnost. Ty mas pravo rozhodovat o svojom zivote a je spravne, ze sa rozhodujes pre vzdelavanie. Drzim ti palce, aby si to zvladol.

cyberk
Dnes o 13:55

Vzdelanie je dolezite, ale zdravie je prednejsie. Dolezite je, ze si to chces dokoncit a nikdy nie je neskoro ;)
Dost divna rodina, miesto toho, aby sa tesili, ze si dokoncis studium ta odcudzuju.. 😕

anonym_49b9cd
Dnes o 13:59

@adamcikmaros59 aku skolu chces studovat teraz? bol si na prijimackach ci kedy zacinas? nedala sa dokoncit uz ta stolarska skola? naozaj je to tak ako pises? rodina to vidi asi inak, myslim, ze ta skor odsudzuju ako sa ti odcudzuju, 😉 kazdopadne dokonci si aspon nejaku skolu ako ,,ziadnu,,, ja by som to skor riesila prestupom ako ukoncenim a nasledným znovu- zacatim studia

midka
Dnes o 14:11

A da sa vobec bezplatne denne studovat na SS ked uz mas vek 19 rokov, to budes chodit do triedy s 15 rocnymi?

iffushka
Dnes o 14:14

Mám 35 a v septembri nastupujem na denné štúdium vysokej školy. Je to len tvoja vec.

maris5
Dnes o 14:27

Zisti, ci sa ti nedaju niektore predmety akceptovat z byvalej skoly a dorobil by si len odborne? Ze by si nezacinal od nuly.

Druha vec, ci to das mentalne. Budu tam deti 15-16 rocne, nebudete mat vela spolocneho...

januska12323
Dnes o 14:42

@adamcikmaros59 chceš študovať ale ešte si si nič o tom nezisťoval?

anonym_2a4e1d
Dnes o 14:52
@cyberk

Vzdelanie je dolezite, ale zdravie je prednejsie. Dolezite je, ze si to chces dokoncit a nikdy nie je neskoro ;)
Dost divna rodina, miesto toho, aby sa tesili, ze si dokoncis studium ta odcudzuju.. 😕

@adamcikmaros59
@cyberk
Nikto nikoho neodcudzuje,keď tak odsudzuje.
odcudziť=ukradnúť

luliu
Dnes o 14:52
@iffushka

Mám 35 a v septembri nastupujem na denné štúdium vysokej školy. Je to len tvoja vec.

@iffushka je veľký rozdiel SS a VS, to sú dve neporovnateľne veci.

Podľa mňa nemôžeš v 19 nastúpiť na denné štúdium SS. To sa dá len zo ZŠ. Musís nájsť nejaké externé studium

cyberk
Dnes o 14:58
@anonym_2a4e1d

@adamcikmaros59
@cyberk
Nikto nikoho neodcudzuje,keď tak odsudzuje.
odcudziť=ukradnúť

@anonym_2a4e1d asi nabuduce pre nechapave napisem kappa, mozno potom pochopis :P

eliska31
Autor odpoveď zmazal