icon

Je štúdium inžinierstva po chémii dobrý nápad?

julia51
31. mar 2026

Chemik vs. inžinierstvo
Ahojte, tento rok (dúfam) končím štúdium chémie na vysokej škole a mám pocit, že by bolo lepšie pokračovať ďalšie 2 roky v inom odbore. Myslíte si, že je to dobrý nápad? Ako sa na to pozerajú firmy? Aké inžinierske odbory by ste odporúčali, ktoré by sa oplatilo kombinovať s chémiou?
Keďže už mám skúsenosti z laboratória, nechcem ďalej pokračovať čisto v štúdiu chémie. Momentálne ako študentka pracujem v strojárskej firme, kde pomáham chemickému inžinierovi.

janinah
31. mar 2026

Ako sa vola tvoj odbor?

melanta
31. mar 2026

Čo sa týka čisto chémie, tak biochémia, enviro geochémia, jadrová chémia, to sú oblasti, po ktorých je a aj bude dopyt. Taktiež odbory spájajúce chémiu a medicínu či technológie. Záleží na tom, čo ťa zaujíma a v čom sa vidíš.

titla
31. mar 2026

Este musis zobrat do uvahy, ze ked chces nastupit na magisterske studium musis mat ukoncene bakalarske studium v rovnakom alebo pribuznom studijnom odbore. Nemozes mat napr. bakalara z matematiky a ist studovat sociologiu na magisterskom stupni...

julia51
autor
31. mar 2026
@janinah

Ako sa vola tvoj odbor?

@janinah Chémia iba

julia51
autor
31. mar 2026
@titla

Este musis zobrat do uvahy, ze ked chces nastupit na magisterske studium musis mat ukoncene bakalarske studium v rovnakom alebo pribuznom studijnom odbore. Nemozes mat napr. bakalara z matematiky a ist studovat sociologiu na magisterskom stupni...

@titla ja napr som rozmýšľala o strojarstve, napr priemyselné inžinierstvo a pod

anonym_8ed907
31. mar 2026

Priemyselné inžinierstvo? Tak tam zakapeš.
Nemáš asi ani poňatie o materiáloch v strojárstve, liatina, zliatina, diagr. Fe - Fe3C, IRA , ARA diagramy, A štruktúrach a rôznych skúškach. To ti moc neodporúčam.
Ale skúsiť môžeš, uvidíš.
Zobrať ťa môžu, prečo nie, keď zoberú na stroj. fakultu kuchárov, čašníkov, opravárov obuvi a rôznych učňovkárov, ktorí nemaju o matematike ani páru. Ešte že zrušili tú deskriptívu.
Ach jaj to školstvo.
Nebude lepšie pre teba biomedicína? Niekde je na elektrotechn. fakulte.

titla
31. mar 2026
@julia51

@titla ja napr som rozmýšľala o strojarstve, napr priemyselné inžinierstvo a pod

@julia51 Tak si nastuduj sustavu studijnych odborov a zisti si ake su podmienky prijatia na konkretny magistersky studijny program, o ktory mas zaujem.

julia51
autor
31. mar 2026
@anonym_8ed907

Priemyselné inžinierstvo? Tak tam zakapeš.
Nemáš asi ani poňatie o materiáloch v strojárstve, liatina, zliatina, diagr. Fe - Fe3C, IRA , ARA diagramy, A štruktúrach a rôznych skúškach. To ti moc neodporúčam.
Ale skúsiť môžeš, uvidíš.
Zobrať ťa môžu, prečo nie, keď zoberú na stroj. fakultu kuchárov, čašníkov, opravárov obuvi a rôznych učňovkárov, ktorí nemaju o matematike ani páru. Ešte že zrušili tú deskriptívu.
Ach jaj to školstvo.
Nebude lepšie pre teba biomedicína? Niekde je na elektrotechn. fakulte.

@anonym_8ed907 nie na stroj.fakulta som si myslela ale na materialovotechnologicku fakultu.