icon

Je štúdium praktickej sestry externe náročné?

2. sep 2025

Baby, ste tu taka, co ste tuto skolu nezvladali a radsej odisli zo skoly?

anonym_83ab55
•
2. sep 2025

študovala som spolu s ďalšími 29 ľuďmi, len 1 nedokončila s nami aj to kvôli zdravotným problémom

autor
•
2. sep 2025
@anonym_83ab55

študovala som spolu s ďalšími 29 ľuďmi, len 1 nedokončila s nami aj to kvôli zdravotným problémom

@anonym_83ab55 Dakujem, ze si napisala 🙂 Ja ani neviem ci sa bojim viac skoly alebo praxe ☹ Mali ste aj starsie spoluziacky, myslim 50+?

melanta
•
2. sep 2025

Neboj, zvládneš to. Aj vo veku 50+. Je skvelé, že chceš robiť prácu, ktorá je náročná fyzicky aj psychicky a pritom nie je tomu adekvátne ohodnotená. Je to chvályhodné a držím ti palce. Nepodceňuj sa, povedz si, že chceš byť praktická sestra a budeš.

domka222
•
2. sep 2025

Mamina kamoška si dorobila tento rok. Má tiež 50.

autor
•
2. sep 2025
@domka222

Mamina kamoška si dorobila tento rok. Má tiež 50.

@domka222 A ako to zvladala, islo jej ucenie do hlavy? A prax fyzicky vladala?

domka222
•
2. sep 2025

Áno,zvládla. Ale po pravde,musela si po ukončení od toho oddýchnuť.

domka222
•
2. sep 2025

Inak ja by som sa chcela tiež na to dať od budúceho školského roka. A to mám dve pomerne malé deti a skoro 40. Ak sa na to cítiš a táto práca by ťa bavila,tak by som do toho šla.

anonym_bd9270
•
2. sep 2025

@anonym_autor Je to lahsia skola,nie narocna.

autor
•
2. sep 2025
@anonym_bd9270

@anonym_autor Je to lahsia skola,nie narocna.

@anonym_bd9270 Tak tomuto neverlm, co som pocula od ludi, ktori ju spravili, vsetci povedali, ze to je tazka skola a boli to narocne dva roky a to boli 30tnici.

anonym_face3d
•
2. sep 2025

Študujem momentálne 2. ročník. Začalo nás 31, teraz je náš 26. Takže áno, sú také, čo to vzdajú. Je to náročné popri rodine, deťoch a práci, ale dá sa to.

anonym_bd9270
•
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_bd9270 Tak tomuto neverlm, co som pocula od ludi, ktori ju spravili, vsetci povedali, ze to je tazka skola a boli to narocne dva roky a to boli 30tnici.

@anonym_autor ja mam 🙂mam aj bc-osetrovatelstvo na tom nie je nic narocne,nestudujes medicinu.

anonym_bd9270
•
2. sep 2025
@anonym_face3d

Študujem momentálne 2. ročník. Začalo nás 31, teraz je náš 26. Takže áno, sú také, čo to vzdajú. Je to náročné popri rodine, deťoch a práci, ale dá sa to.

@anonym_face3d ano ale treba doplnit dovod,lebo sa neucia,flakaju a podobne.Okrem toho externa dorma je lahsia ako denna,tam su troska prisnejsie kriteria.Ak su male deri a treba zladit pravu,kruzky deti skola je to zaberak ale ak sus eri samostatne a mas len pracu nie je to nic strasne,len to treba naplanovat kedze ak prax je povinna ale ako vieme sestricky su zlte a daju peciatky,staci prost par krat a potvrdia prax .

pieksamaki
•
2. sep 2025
@anonym_face3d

@anonym_face3d da sa to aj popri 5 detoch?
Uvažujem o tom uz rok.....ale este som sa neodhodlala

o__o
•
2. sep 2025

Ja som tento rok maturovala a pre mna to bola lahka skola.. ale ja si nieco 2x precitam a viem to naspamäť, ty musis vediet ako sa vies naucit, ako si pamatas.. mala som spoluziacku 55+, ktora fakt vsetko vedela, pisomky na 1. A aj spoluziacku 25r, ktora aj pred maturitou nevedela zakladne veci.. ale zmaturovali sme vsetci. V 1. rocniku od nas odisli 3 co to nezvladali (praca, deti, skola)

miamaria
•
2. sep 2025

@anonym_autor Skola je lahka podla mna, hoci ja som ju neabsolvovala, jedno je skola, druhe prax. Mam kolegynu, ktora je zaradena po tejto skole 2 rocnej ako sanitarka, 50+, absolutne nie je schopna robit 90% prace sestry, ako by mala, skusali sme opakovane jej davat sesterske vykony, nula bodov, pri obycajnom GP sa jej trasu ruky ako by slo o zivot, eticky koded zamestnanca asi chybala v skole atd ... Ona ale ocakava, se bude robit prakticku za adekvatny plat, ale nik si to nechce vziat na triko ...

anonym_83ab55
•
3. sep 2025

áno mali sme aj spolužiačky po 50ke, tým išlo učenie ešte ľahšie ako 25 ročným 🙂 prax sa dá zvládnuť, jedna začínala s ročným dieťatkom, druhá mala 3 deti do 10 rokov, všetko ide neboj nič

jaga18
•
3. sep 2025
@pieksamaki

@anonym_face3d da sa to aj popri 5 detoch?
Uvažujem o tom uz rok.....ale este som sa neodhodlala

@pieksamaki áno, ide to. Mám 45 a 6 detí od 4 do 17 rokov.

jaga18
•
3. sep 2025
@anonym_bd9270

@anonym_face3d ano ale treba doplnit dovod,lebo sa neucia,flakaju a podobne.Okrem toho externa dorma je lahsia ako denna,tam su troska prisnejsie kriteria.Ak su male deri a treba zladit pravu,kruzky deti skola je to zaberak ale ak sus eri samostatne a mas len pracu nie je to nic strasne,len to treba naplanovat kedze ak prax je povinna ale ako vieme sestricky su zlte a daju peciatky,staci prost par krat a potvrdia prax .

@anonym_bd9270 tak dôvod nebol ani u jednej flakanie a neucenie sa. Keď už prešli nelahkymi prijímačkami , snažili sa udržať. Dôvod bol, že im zamestnávateľ nechcel vyjsť v ústrety aj napriek prísľubu, že im štúdium umožní. Plus keď vám ochorejú malé deti a nemá vám k nim kto prísť, čo sa stávalo aj mne, prestastie väčšinou vedel ostať manžel s nimi. Všetky skončili kvôli absencii, dochádzka, hlavne na prax sa berie veľmi vážne.