Je titul Ing hodnotnejší ako Mgr?
Ahojte, mám vyštudovanú VŠ s titulom Mgr. Teraz sa pohrávam s myšlienkou vrátiť sa späť na vysokú školu len kvôli získaniu Ing. titulu.
V práci ho nevyužijem, nakoľko podnikám chcem ho doslova kvôli nejakej pseudo prestíži. Vyštudovať by nemal byť problém, škola mi šla vždy ľahko.
Považujete titul Ing za hodnotnejší? 😂
Pokiaľ to štúdium nemá pre teba žiadny prínos a chceš vyslovene len Ing. titul, nešla by som do toho. Sú to úplne rovnocenné tituly.
a mgr máš z akej školy? lebo ako, sú to rovnocenné tituly, len je jasné keď povieš ing že máš iný druh školy ako mgr - len či to okolie rozozná a ocení ...
@anonym_autor sú to uplne rovnocenné tituly. Urob si doktorát a budes mat vyšší titul ako Mgr. aj ako Ing.
ze sa vobec niekto s Mgr. titulom pyta taku primitivnu otazku..
@anonym_autor 😂😂😂 mám ing aj mgr a nemám ich ani v občianskom, aká prestíž sa presne za titulmi skrýva ?
neviem asi to k tebe nedoslo, ale bezne sa tituly nepouzivaju .. takze kazdy ma vies kde tvoje tituly. Ja moj nemam ani v OP zapísany.
Mgr - sa smejú že magori. Ing. znie o čosi lepšie, ale na Mudr. nemá nič.
ale ak podnikáš načo ti to bude. Titul si môžeš písať pred menom aj tak - je to beztrestné.
Ing. (inžinier) a Mgr. (magister) sú akademické tituly 2. stupňa vysokoškolského štúdia, ktoré sú ekvivalentné (Master's degree). Hlavný rozdiel je v zameraní štúdia: Ing. sa udeľuje v technických, ekonomických a poľnohospodárskych vedách, zatiaľ čo Mgr. sa zameriava na humanitné, spoločenské alebo prírodné vedy. Oba tituly majú rovnakú úroveň vzdelania.
ale myslim, ze vela ludi povazuje Ing. za hodnotnejsi titul..
@anonym_autor tebe nepomôžu, ani tri ďalšie tituly...normálny človek,nemá potrebu, si niečo dokazovať titulom.
@anonym_autor Takto ti poviem. Moja mama je Mgr. A presne na túto tému sme sa bavili, ona tvrdila že Ing. sú hlupáci, my že Mgr, sú magori. Spravila môjmu bratovi kávu. Brat VŠ nemá. Káva mu nechutila. Povedal že vyslovene zlá. Tak sme sa postavili ja aj priateľ mojej mamy (obaja Ing.), že mu spravíme kávu my. Chvíľu sme v kuchyni niečo kuchtili, vymýšľali, kávu sme zaliali, doniesli bratovi a on že - mňaaaaaam. A my na to - no tak vidíš, vidno že ju robili inžinieri 😂😂😂
Mgr - sa smejú že magori. Ing. znie o čosi lepšie, ale na Mudr. nemá nič.
ale ak podnikáš načo ti to bude. Titul si môžeš písať pred menom aj tak - je to beztrestné.
@anonym_75a367 na ING som počula že " i naďalej glupy" 😀
Inteligenciu nevyučujú na žiadnej VŠ, bez ohľadu na udelený záverečný titul 😉
@anonym_autor normálne som musela zmazať môj komentár lebo neurazam ľudí ani doma ani tu ale ..... Wtf.
Viete kto je pre mňa niekto ? Ten kto si robí svoju robotu s laskou, alebo vedci, alebo záchranári, alebo sestričky. A je mi jedno aký majú titul
Nepoznat rozdiel medzi magistrom a inžinierom je celkom trapas. Ale v jednej veci sa autorky zastanem. Sama uznala, ze jej je ten titul zbytocny. Netvari sa tu chrumkavo, ako 90% ludi hrdo studujucich bezvyznamne a zbytocne odbory, lebo po strednej nevedeli co so zivotom a do roboty sa nechcelo.
Pokial ide len o prestiz, tak z mojho pohladu lepsie posobi Ing. Ale pri mene dobre posobi aj kombinacia :D
Hadam poznas rozdiel tych titulov? A potom je jasne, ze su to rovnocenne tituly, len sa rozdeluje v akej oblasti mas VS.
ďalšiu školu by som si len kvôli inému druhu titulu nerobila, ale zas napr. v nemocniciach je vidno rozdiel v tom, ako sa správajú k ľudom s titulom a k ľuďom bez, možno nie vždy, ale rozdiely tam sú. a áno, podľa mňa je ing. vizuálne lepší, mgr. dostane široká škála absoventov...... aj právnik (pokiaľ si nespraví JUDr.) aj niekto, kto vyštudoval sociálnu prácu, a nehovorím, že niečo z toho je menej alebo viac, ale v praxi sa to tak berie.
Ing. vyznie lepsie ako Mgr. najmä pre tých, ktorí nepoznajú rozdiel.
Kľudne si ďalšiu školu sprav, aj keď to berieš ako prestíž. Keď ti ide vzdelávanie tak ľahko, je naopak škoda to nevyužiť. A napokon, podnikanie môže kráchnúť, možno sa neskôr uplatnis s tým, co si vyštudovala. Chod do toho.
Tie čo ste sa do nej pustili, že nepozná rozdiel medzi titulmi vidíte že by to niekde napísala či zas len domyslené scenáre? Opýtala sa či ostatní považujú titul Ing. za hodnotnejší - nie vyšší.
Nechcem nikoho uraziť. Ale keď vidím oba tituly spolu, mne ten človek pripadá iba ako veľmi nerozhodný, že nevedel, čo má vlastne študovať. Nevnímam to ako niečo "viac".
inak ja som ing. ale uplne som na to skoro aj zabudla 🤣🤣🤣 som 7 rokov po skole a pochybujem ze som to vobec niekedy niekde uviedla co som. a bolo mi strasne smiesne ked som rodila a v nemocnici prisla anestoziologicka a oslovila ma pani inzinierka 🤣🤣🤣🤣 (tam som v nejakych papieroch asi uvadzala najvyssje dosiahnute vzdelanie)
ved toto je uplne jednooo
Nechcem nikoho uraziť. Ale keď vidím oba tituly spolu, mne ten človek pripadá iba ako veľmi nerozhodný, že nevedel, čo má vlastne študovať. Nevnímam to ako niečo "viac".
@anonym_7e49a1 alebo vsestrannejsi. Uhol pohľadu
@anonym_autor Určite sa ti v podnikaní darí aj s jedným titulom.Tych, ktorí majú titul/tituly len pre prestíž,je na našom krásnom Slovensku až -az.
inak ja som ing. ale uplne som na to skoro aj zabudla 🤣🤣🤣 som 7 rokov po skole a pochybujem ze som to vobec niekedy niekde uviedla co som. a bolo mi strasne smiesne ked som rodila a v nemocnici prisla anestoziologicka a oslovila ma pani inzinierka 🤣🤣🤣🤣 (tam som v nejakych papieroch asi uvadzala najvyssje dosiahnute vzdelanie)
ved toto je uplne jednooo
@amelia89 nie je to jedno, aj ked sa teraz tituly dost znevažujú, kedze ich ma kazdy druhý, ale svoj význam stále majú.
A najviac ich znevažujú tí, ktorí ich nemajú.
Nebudem sa k nim pripájať, ak viem, čo ma to stálo za prácu a námahu.

Nie