Je vysoká škola v staršom veku zbytočná?
Poznate niekoho alebo ste vy sami šli 1. krat na vš v neskoršom veku? bavime sa o veku 25+ pripadne aj v 30,35… Je to podla vas uz zbytocne? A je skola stale zadarmo ci uz si ju clovek plati?
@deti95060810 pravda 🙂 hlavne ked o 10-20 rokov bude na slovensku dochod. vek aj 70
Moja kamoska začala študovať teraz, má 44.
Už iednue vysku má, ale chcela zmenu. V ročníku sú viacerí čo už majú cez 30 aj 40 rokov.
@pribinak Môžem sa opytať, čo išla študovať? 🙂 Je to skvele že sa chce človek stale posuvat, menit
Pred tyzdnom som mala 40… v maji statnicujem. Doma dve deti 3r a takmer 2r… Vsetko sa da. Drzim palce ;)
Tiež som teraz začala. Keď skončím budem mat 43. To je stále cca 20 rokov do dôchodku, uvidím ako to bude 🤔
Ahoj, mama začala keď mala 32, za pásom jej odchádzal chrbát a blbá nikdy nebola, len pred 89 nebola vhodná na VŠ...spravila si EU v Bratislave externe, založila firmu...nikdy nie je neskoro.
Ja som nastupila na VŠ v 25ke. Teraz mam pred 40kou a zvažujem, že si spravím ešte minimálne volaku nadstavbu. A mala som vtedy 2 spolužiacky, ktoré mali deti v mojom veku, čiže ako moja mama cca 🙂 Nikdy nie je neskoro na vzdelávanie, pokiaľ máš na to chuť a čas.
ja poznám 50ročné a idem aj ja študovať pred 50tkou. A áno v odbore, v ktorom som, sa mi to oplatí
Ja som mala 38, keď som začala. Minulý rok som ukončila druhý stupeň VŠ. 🙂 Vek je len číslo. Začať môžeš aj päťdesiatke.
Som rada čo tu čitam , že aj v 40,50… Čo vas k tomu doviedlo? Ja mam len 22 a vravia mi že som premarnila roky že som mala ist, že prečo som neška a neskor to bude tažke, a skor sa človek nechyti
Vo vyššom veku som myslela že mas 50 + a nie 30. Ludia okolo 30 - 40 su medzi externistami bezne.
Teraz citam ze mas 22. To čo máš preboha ľudí okolo seba? V tomto veku este zacinaju aj na dennom
Mám 46 rokov, som v 1.ročníku VŠ, práve po skúškovom období. Pomaturitné štúdium som ukončila pred 3 rokmi a pokračujem teraz ďalej v štúdiu v mojom odbore.
@lili1313 No že som 2 roky minula už, mohla som už aj končit, im pride ze kym som mlada a kym nemam nejake zazemie tak mam ist, uzit si studentsky zivot, pre nich 25 je vela uz, ze ved uz sa do toho nedostanem, ze uz to bude tazsie, a podobne… Vraj bez vysokej sa nikde nedostanem, a ze cim skor tym lepsie, no ja este stale neviem smer takže nepojdem do toho len tak po hlave, hlavne aby titul bol…
@stvura fúha tak to si neviem predstaviť, študovať medicínu. Toľké roky. Čo plánuješ v budúcnosti? Ja som zostala pri ošetrovateľstve.
za mna 25+ nie je neskorsi vek... ja som 1x isla v 30tke a 3 detoch a teraz robim 2hu VS v 48r 🤪👍 nikdy nie je neskoro ak ju vyuzijes v praci
Ahoj, ja mám 24 a teraz som v prvom ročníku 😊 takisto som hneď po škole nevedela čomu sa chcem venovať a tiež do mňa hučali že musím hneď 😊 vôbec neľutujem že som šla neskôr
Ja mám 33 a mám už podanú prihlášku na druhú Vš. Nikdy nie je neskoro, vzdelávame sa celý život.
a je to zadarmo ked sa ide 1. krat aj v takom veku?
napriklad v 30tke
Ked som citala nadpis tak som čakala v starsom veku 40+ a nie 30tku . Vždy sa oplatí si urobit vzdelanie to ti nikto nezoberie a nikdy nevieš kedy sa ti zide.
Ahoj. Určite nikdy nie je neskoro. Radšej neskôr ako nikdy a potom ľutovať že si to aspoň nevyskusala. Ja budem mať 29 a tento rok budem končiť BC. A mam spolužiačky aj pred 50kou. 🙂

nikdy nie je neskoro... ani v 40tke...však do dôchodku čo - to využiješ.