Kam podať prihlášku okrem medicíny?
Pýtam sa žien, ktoré majú doma maturantov, alebo terajších /bývalých študentov medicíny..
Kde ste si ešte okrem medicíny podali prihlášku? ďakujem.
Tak ty vieš, akým ucelom si chceš dať prihlášku niekde inde. Mnoho ľudí dáva aj na farmáciu, ale myslim si, že aj tam sú náročné prijímačky, takže skôr to robia ti, čo sa nevedia rozhodnúť pre medicinu/farmáciu. Ak to chceš ako rezervu, že keď medicína nevyjde, aby si mohla študovať ten rok niekde, tak by som zvolila niečo, kde ta príjmu bez prijímacie a stále je to blízke chémii, fyzike, biológii. Napr ja som si dávala učiteľstvo biológia-angličtina. Mnohí spolužiaci prišli z prírodovedeckej fakulty (molekularna biológia napr) alebo študovali rok ošetrovateľstvo. Ale mam kamošku, ktorá študovala turizmus a následne ju prijali na LF.
Tak ty vieš, akým ucelom si chceš dať prihlášku niekde inde. Mnoho ľudí dáva aj na farmáciu, ale myslim si, že aj tam sú náročné prijímačky, takže skôr to robia ti, čo sa nevedia rozhodnúť pre medicinu/farmáciu. Ak to chceš ako rezervu, že keď medicína nevyjde, aby si mohla študovať ten rok niekde, tak by som zvolila niečo, kde ta príjmu bez prijímacie a stále je to blízke chémii, fyzike, biológii. Napr ja som si dávala učiteľstvo biológia-angličtina. Mnohí spolužiaci prišli z prírodovedeckej fakulty (molekularna biológia napr) alebo študovali rok ošetrovateľstvo. Ale mam kamošku, ktorá študovala turizmus a následne ju prijali na LF.
@anonym_8b9010 áno, chcem niečo ako rezervu, niekde študovať rok odbor blízky che-bio. Ďakujem.
@anonym_8b9010 áno, chcem niečo ako rezervu, niekde študovať rok odbor blízky che-bio. Ďakujem.
@anonym_autor kolegova dcéra je veľmi spokojná na JLF. Maju spoločne prednášky s medikmi, chodia spolu do pitevne a pod. Uvidi, ci tento rok skusi medicínu, vedomosti na to ma.
Dcéra JLF. Mala prihlášku do Ba a MT. Mohla si vybrať, zobrali ju na obe.
V prípade neúspechu nemala žiadnu prihlášku, ale uvažovala o chemickotechnol. fakulte.
Ja som sice nemala ziadnu poistku, ale spoluziaci, ktori mali, nedostali sa prvy rok a museli studovat inde, nadavali, ze ich to brzdilo pri uceni sa na prijimacky /myslim chodenie na prednasky, seminare, atd/, niektori potom ukoncili studium, ale zasa boli v strese, ze co ak sa nedostanu… a vacsinou vsetci isli na prirodovedecke fakulty.
@anonym_autor Plán B pre spolužiakov z gympla bola biológia-chémia. Štúdium si zvolili aj preto, lebo si mysleli, že ak ich nezoberú na medicínu, toto im pomôže pripraviť sa na prijímačky o rok.
@anonym_autor choď robiť. Treba zamestnancov kade tade, nie v škole vysedávať.
@anonym_f58491 hlavne v Samsungu v Galante ich treba, ci v Ecco v Martine.
@anonym_f58491 hlavne v Samsungu v Galante ich treba, ci v Ecco v Martine.
@anonym_autor Ecco MT už nefunguje. Nájdeš tam asi 10 pracovníkov. Budovu už kúpila iná firma - automobilka.
@anonym_f58491 Dáme tebe šancu a príležitosť. Môžeš ísť. Naše deti nechaj vzdelávať.
@anonym_autor Ecco MT už nefunguje. Nájdeš tam asi 10 pracovníkov. Budovu už kúpila iná firma - automobilka.
@anonym_fec5a3 ehm, moj prispevok bol sarkazmus.
Hlavne žiadne ošetrovateľstvo ani PA. Ja som na ošetrovateľstve mala veľa spolužiačok, ktoré si mysleli, že sestry sa učia podobné veci ako lekári a ten rok ich pripraví na ďalší pokus skúšok. Mala som spolubývajúcu, ktorá študovala LVMZ a tam mala teda celkom dosť biochémie a biofyziky, stále nejaké príklady, okrem toho samozrejme latinčinu, anatómiu atď veľmi veľa užitočných predmetov. Tiež to študovala, pretože ju hneď v prvý rok nevzali na medicínu. Ale bolo to náročné štúdium, možno ju v niečom mohlo brzdiť v príprave na prijímačky, neviem, každopádne to boli väčšinou užitočné predmety.
Takže by som pozerala, kde sa učí veľa biochémie a biofyziky.
Hlavne žiadne ošetrovateľstvo ani PA. Ja som na ošetrovateľstve mala veľa spolužiačok, ktoré si mysleli, že sestry sa učia podobné veci ako lekári a ten rok ich pripraví na ďalší pokus skúšok. Mala som spolubývajúcu, ktorá študovala LVMZ a tam mala teda celkom dosť biochémie a biofyziky, stále nejaké príklady, okrem toho samozrejme latinčinu, anatómiu atď veľmi veľa užitočných predmetov. Tiež to študovala, pretože ju hneď v prvý rok nevzali na medicínu. Ale bolo to náročné štúdium, možno ju v niečom mohlo brzdiť v príprave na prijímačky, neviem, každopádne to boli väčšinou užitočné predmety.
Takže by som pozerala, kde sa učí veľa biochémie a biofyziky.
@anonym_b44f20 vyskúšaj si ošetrovateľstvo na JLF v Martine....
@anonym_b44f20 vyskúšaj si ošetrovateľstvo na JLF v Martine....
@anonym_ac960f je jedno na akej VŠ máš ošetrovateľstvo. Na oše sa učí veľa predmetov, ktoré sú zbytočnou stratou času pre študentov, ktorí sa pripravujú na medicínu. Nechodila som na žiadnu pofidérnu KU ani nič podobné, avšak podľa mňa je pre budúceho medika nejaká teória ošetrovateľstva a pod. zbytočná. To budúcemu medikovi nedá nič, zbytočne zabije dôležitý čas. Biofyz a biochem sme mali spoločne s LVMZ, rovnaké osnovy, takže dosť náročné. Avšak keď porovnám ich ostatné predmety a naše.. oni prax v labákoch, kde sa toho veľa naučili vs. naša prax (ktorá im síce tiež možno mnoho dala, avšak tento medzirok by mali stráviť dôslednou prípravou na ďalšie prijímačky a nie ošetrovateľskými prácami. Tie ich síce mnoho naučia, avšak zároveň berú čas na oveľa nutnejšie a aktuálnejšie veci).
Ešte sa dá s tým tak vybabrať, že dať prihlášku hocikde, zapísať sa tam a vôbec tam nechodiť, na niektorých školách ho vyradia až v auguste. A čas využiť na poriadnu prípravu na medicínu.

Kolegova dcéra - pôrodná asistencia na JLF. Zobrali ju bez skúšok. Na medicínu ani nešla robiť prijímačky, nejako jej to časovo nevyšlo.