icon

Kde študovať pedagogiku: Bratislava alebo Trnava?

luna_22
Dnes o 14:11

Dobrý deň,
otázka je v podstate už v nadpise. Rada by som sa spýtala, či je lepšie študovať pedagogiku (slovenčina a história) v BA UK alebo v Trnave na TRUNI. Viete mi povedať niečo o kvalite vzdelávania? (Z dejepisu som nematurovala a nemala som ho dva roky. Študuje sa "od základov" alebo sa treba riadne doučiť kým nastúpim?) Budem dochádzať, takže internát je must, no počula som že v TT býva občas problém s MHD a treba veľa prestupovať. Vraj je fakulta takisto dosť vzdialená od internátov.
Už som raz študovala na UK, síce iná fakulta no po zlej skúsenosti ma škola odrádza. Preto by som rada vedela, či sa predsa len cez to preniesť a dať jej znova šancu, alebo ísť do úplne iného mesta.
Ďakujem za každú odpoveď.

anonym_bc474d
Dnes o 14:16

@luna_22 truni co sa kvality stupa, najnovsie hodnotenie:
https://www.truni.sk/news/obrovsky-uspech-trnav...
V TT je pdf fakulta mimo centrum, ale TT je mala, tam sa prejdes aj peso zo stanice to nie je daleko. A TT je krasna.

anonym_a73b0f
Dnes o 14:25

Historiu studujes vzdy "od zaciatku". Uz to davno nie je tak, ze by ucitelske kombinacie studovali len studenti, ktori z aprobacnych predmetov maturovali, a mnohi su zo strednych odbornych skol, takze mali dejepis naposledy v 2. rocniku SS.
Bude to zrejme v kazdom pripade trosku napor, ale ak ta dejiny bavia, dostanes sa do toho. Ale je nepopieratelne, ze tych faktov, ktore sa treba naucit, je vela.
PDF UK sa materialne postupne vzmaha a modernizuje a plati to aj co sa vyucby tyka. Organizuju sa mnohe podujatia a pre aktivnych studentov je moznost pridat sa k oficialnemu studentskemu Spolku mladych historikov.
Pokial ide o dostuonost, v BA to mas z internatu v zasade jednoduche.

demartka
Dnes o 15:46

Z okolia-vyberajú si TU, lebo tam prejde každý🤷‍♀️. Štúdium menej náročné, menej predmetov semestri v porovnaní s inými univerzitami(BA, NR)