Kolko dní môže dieťa vymeškať na stredoškolskej praxi?
Pekny vecer,chcem sa opytam,ci je mozne ,ze moze v praxe za jeden skolsky rok ,dieta vymeskat maximalne 6 dni ??? Moja dcera chodi do Puchova ,uci sa za kadernicku,ma tyzden akolu a tyzden prax,hned na zaciatku skolakwho roka ochorela,bola doma cely tyzden PN ,normalne ospravedlnene od lekara,majstrova ju hned po prichode na najblizsiu prax upozornila,ze uz do konca skolskeho roka nemoze vynechat ani jeden den inak si to musi nadrabat,takze chodi na prax chora,pretoze ani moznost madrabania nie je daka mozna. Chcem sa spytat ,ci mi miekto mevie.poradit kam sa obratit alebo mi nehie niekto poradit ako to zo zakona je ,kolko ma narok vymeskat percent . Dakujem
@lenka1014 aj u nás musí byť prax 100%, inak si musia nadrabat cez prázdniny alebo vykrývajú prax cez víkendy, ak majú nejakú akciu. Je to hotelová akadémia.
Pozri si podka čísla odboru štátny vzdelávací program, tam je to uvedené, bohužiaľ.
Niektoré odbory majú prax 100% hidin povinne, niektoré majú 90% - tam môžu 10% vymeskat, obyčajne to vychádza 1 týždeň z polroka.
Potom to nahrádzajú cez prázdniny, lebo inak nemôžu vyť klasifikovaní.
@lenka1014 a ja nevidim kde je problém, chodiť chorá na prax mi v poriadku nepride, nie je zodpovedne chodit usmrkana usoplena a este chytať ludom vlasy, mne by to osobne vadilo ako zakaznicka, a bie len ako zakaznicka, ale aj kolegyňa a nebodaj teplotu .. nech sa poriadne vylieči, no a ? Nadrobí si to cez prazdniny a nič sa nestane

My to máme podobne, aj keď sa jedná o inú sš, ale tiež nesmú študenti vynechať laboratorne cvičenia, alebo len určitý počet.
Väčšinou si to študenti nahradzujú, alebo chodia chorí.