Koľko stojí štúdium medicíny na MUNI v Brne?
Dobrý deň.
Je tu niekto, koho dieťa študuje VŠ v Brne? Konkrétne medicínu na MUNI? Alebo ak sa nikto taký nenájde, zaujíma ma aj akýkoľvek iný odbor - koľko mesačne vás výjde ten základ, ktorý treba zaplatiť (najom+cestovanie+strava)?
ahoj, studujem v brne ale nie na LF, ceny budem pisat v ceskych korunach -- najom v zdielanej izbe pre dvoch cca 5-6tisic, samostatna izba pocitaj tak 8-11tisic, zalezi ake mas stastie. internaty na muni su tažko dosiahnutelne a su aj dost drahe, VUT je na tom lespie . cestovanie po brne si urcite kup online salinkartu (na celu brnensku MHD) studentska stoji na 3 mesiace 670kc (šalinkarta lebo tramvaj (električka) sa v brne vola šalina), ceny potravin su velmi podobne ako na slovensku, alebo aj lacnejsie, tam moc rozdiel nie je. dokonca aj menička v restauraciach su lacnejsie ako na slovensku
Nie lekarska fakulta 550 eur/mesiac.
Brno,iny odbor nie medicina,internat cca 180,ostatne tak,ze mesacne dostava 550 eur od nas a vraj stači,ubytko z toho plati,cez leto si zarobil par tisic,takze v pohode. Na zaciatku semestra dal dost za knihy.

@anonym_autor ahoj. Odkedy som j študovala sa ceny intrákov určite niekoľkokrát menili. Napríklad ja som začínala 2015 za 1800 ČK a po 4 rokoch to už bolo 2300KČ, potom som si teraz už s manželom našla garsónku na prenájom.
Cesta záleží odkiaľ bude cestovať (iné je z Košíc do Brna a iné je z Trenčína do Brna), strava 50-100KČ/deň (tiež veľmi individuálne).
Nezabudaj ani na knihy a pomôcky ktoré si bude musieť kupovať. Napríklad len pri nástupe potrebuješ knihy za 150-200€.
Držím plave, dá sa to zvládnuť. Manžel nemal tak situovaných rodičov, aby mu vedeli prispievať niečo na štúdium medicíny tak ťahal úplne všetko sám (od intráku, stravy, dopravy až po pomôcky) - bude to náročnejšie ale zvládne to ❤️