icon

Koniec školského roka: Môžu sa prázdniny začať skôr?

Včera o 16:35

Ahojte, prave mi vyskocil clanok, ze v Cesku bude skolsky rok koncit 26.6. U nas ma koncit az 30.6. Mozu to este zmenit aj u nas alebo to nikdy nerobia?

Koniec školského roka: Môžu sa prázdniny začať skôr?
anonym_5e752d
Včera o 20:02

Nasi budu dostavat vysvedcko 26.6. Popravde, dufala som, ze to tak bude. Naco ich na tie dva dni potom do skoly? Vsetci predsa vieme, ze sa na konci skolskeho roka len flakaju a nerobia nic zmysluplne.

sszuzu8
Včera o 20:35

Načo je to dobré? To už ich fakt zabije dokončiť školský rok? Keď som ja chodila do školy nikdy sa toto nerobilo. Išlo sa do posledného dňa. Už fakt sú tie deti viac doma než v škole

anonym_fed8d7
Včera o 20:42
@msnesquik

@alenamihal realne??? Podte na jeden den na nase miesto, sest hodin, dozor, ani ist na ten hajzel s prepacenim nemate kedy ist! Keby tie prazdniny neboli, tak to nikto nerobi! Lebo je to extremne psychicky vycerpavajuce...taketo komentare ma vytacaju dobiela..

@msnesquik každá robota s ľuďmi je vycerpavajuca a je jedno ci s malými ľuďmi alebo s dospelakmi. V každej robote z nejakej pozície profesionála človek musí budiť rešpekt inak mu škocia na hlavu. Ako povedala naša vedúca - vy ste si vybrali túto prácu 😃 nejdem súdiť keďže sama som neoducila ani jeden deň. Klobúk dole pred pedagógmi mne idú rupnut nervy keď sa učím s malou druhackou. Len ma zaráža ze každý učiteľ píše ako jeho povolanie je jedno z najťažších na psychiku.

janka12335
Včera o 20:56
@tilly

Tak to dúfam, že skončia už v piatok. Načo by išli ešte ten ďalší týždeň.

@tilly Možno na to, aby sa rodičia už načisto nezbláznili z toho, ako vykryjú to množstvo voľna.

janka12335
Včera o 20:58
@anonym_5e752d

Nasi budu dostavat vysvedcko 26.6. Popravde, dufala som, ze to tak bude. Naco ich na tie dva dni potom do skoly? Vsetci predsa vieme, ze sa na konci skolskeho roka len flakaju a nerobia nic zmysluplne.

@anonym_5e752d Lebo rodičia chodia do práce a pre väčšinu pracujúcich je naozaj náročné zvládnuť toľko voľna počas roka. Aj 2 dni pomôžu.

nenne27
Včera o 23:35
@alenamihal

NO dnes som zachytila v radii,ze budu skor od 27.6. brrrrr
kludne mohli ist este tie 2dni...a ucitelia placu,ze male vyplaty maju,vsak z 10mes ucia len 9mes a mozno aj menej

@alenamihal a to ze skoncia deti skor znamena pre ucitelov, ze skoncia tiez? No neviem, my chodime do prace aj ked su deti doma :D si myslis, ze praca ucitela je len ucenie?aha, dalsia mudra, co nikdy nerobila v skole

anonym_4854f4
Včera o 23:42
@janka12335

@anonym_5e752d Lebo rodičia chodia do práce a pre väčšinu pracujúcich je naozaj náročné zvládnuť toľko voľna počas roka. Aj 2 dni pomôžu.

@janka12335 rozumiem, ze ludia chodia do prace, ale skola je vzdelavaci institut, nie strazenie deti. Vtedy bude mozno plus 35 a ano je to s nimi take sedenie a valanie sa na skolskom dvore velmi prijemne. Za mojho mladi sme mali babky, dedov, tetky, susedky, kamaratky, len vy v dnesnej dobe nemate nic, lebo od kazdeho sa najlepsie distancovat.

zuzanaete
Dnes o 03:36
@anonym_4854f4

@janka12335 rozumiem, ze ludia chodia do prace, ale skola je vzdelavaci institut, nie strazenie deti. Vtedy bude mozno plus 35 a ano je to s nimi take sedenie a valanie sa na skolskom dvore velmi prijemne. Za mojho mladi sme mali babky, dedov, tetky, susedky, kamaratky, len vy v dnesnej dobe nemate nic, lebo od kazdeho sa najlepsie distancovat.

@anonym_4854f4 Vtedy a teraz sa tazko porovnava. Vtedy boli babky od 55 rokov na dochodku. Pri viacej detoch aj skor. Teraz je zena v 55 pomaly mlady clovek v praci. Kedysi nebola polovica vychodu v BA, ale byvali rodiny blizsie k sebe. A nie je to o uteku od rodiny, ale cisla v rodinnom rozpocte nepustia.

anonym_fb02dc
Dnes o 04:14

Už teraz mám obavy ako zvládneme letné prázdniny kedy kto bude s deťmi a podotýkam že sme s manželom sami. Žiadne babky k dispozícii, nikto kto by ich postrážil.

anonym_1e6505
Dnes o 05:16
@anonym_f73ff1

@alenamihal prepáč, vy všetci vidíte iba tie voľna pre učiteľov, lenže koľkoktrát ten učiteľ nemá ani toľko dovolenky a musí to riešiť PN-kou, OČR-kou a pod.
Ostatní si môžu vybrať dovolenku počas roka kedy chcú, ale zamestnanci škôl si nemôžu, lebo tu dovolenku si musia nechať na prázdniny

@anonym_f73ff1 myslíš že druhý to tak neriešia že ocr a pn ale jasne vy učitelia môžte, my obyčajní nie lebo hneď že využívame ocr . My sme mali v práci minulý rok nariadené letné ,zimné a plus pár dní 19 dní dovolenky a ako mám poriesit zvyšok prázdnin stymi 6 dňami a ešte keď ja potrebujem keďže pracujem len ráno . Muž podotýkam má tiež takto celozávodnu takže aby si mi tu nemusela písať že sme dvaja .. pred vianocami už ozaj trie tri dni nemohli ísť zrazu dajú že "chrípkové " chcem podpísať papier na ocr tak vymýšľa ako sa len dá a nakoniec na papieri že zriaďovateľ zavrel a nie hygienou ....a ešte ma zrbe veď nemali riaditeľske voľno . No ja zato môžem .ako ozaj už prestante bliakat ako sa len vy máte učitelia najhoršie .

alenamihal
Dnes o 06:55
@nenne27

@alenamihal a to ze skoncia deti skor znamena pre ucitelov, ze skoncia tiez? No neviem, my chodime do prace aj ked su deti doma :D si myslis, ze praca ucitela je len ucenie?aha, dalsia mudra, co nikdy nerobila v skole

@nenne27 smiesna... mam deti,chodim do skoly,stretavam sa s ucitelmi,tak viem ako funguju...este ani jednu ucitelku som nevidela robim poriadne 10-12hod v skole..8hod.kazda druha ucka... a plus toho volna mate dost ,neklame si...

sisska96
Dnes o 07:07
@msnesquik

@sisska96 lebo deckam harasi uz na konci maja, mate uzavrete znamky, v skole je 35 stupnov a je tam na nevydrzanie

@msnesquik No a čo. V dospelosti budú musieť pracovať aj keď bude 40 stupňov. 😅 Neviem kde sú v máji zavreté známky. U nás zavrú posledný týždeň

sisska96
Dnes o 07:10
@alenamihal

NO dnes som zachytila v radii,ze budu skor od 27.6. brrrrr
kludne mohli ist este tie 2dni...a ucitelia placu,ze male vyplaty maju,vsak z 10mes ucia len 9mes a mozno aj menej

@alenamihal oveľa menej. V lete 2 mesiace 0 , zimné prázdniny viac ako 2 týždne, plus Ďalšie, jesenné, jarné, Veľká noc .

anonym_ff2476
Dnes o 07:12
@anonym_f73ff1

@alenamihal prepáč, vy všetci vidíte iba tie voľna pre učiteľov, lenže koľkoktrát ten učiteľ nemá ani toľko dovolenky a musí to riešiť PN-kou, OČR-kou a pod.
Ostatní si môžu vybrať dovolenku počas roka kedy chcú, ale zamestnanci škôl si nemôžu, lebo tu dovolenku si musia nechať na prázdniny

@anonym_f73ff1 Potom flákaš doma celé leto

ketrin1984
Dnes o 07:25

Tak školy,kde je internát určite to urobia tak,že sa na tie 2 dni neoplatí ísť deťom do školy.

anonym_a2be33
Dnes o 07:34
@anonym_ff2476

@anonym_f73ff1 Potom flákaš doma celé leto

@alenamihal
@anonym_ff2476
áno, máme vyše 6 týždňov v lete, skoro 3 týždne v zime, jarné, veľkonočné, rôzne skrátené vyučovania, riaditeľské voľná. Treba vyštudovať učiteľstvo, chýbajú informatici, matikári, odborní učitelia a šup šup učiť a budete mať voľno aj vy : )

ria_sprout
Dnes o 07:39

Nemyslím si že začnú skôr, ale myslím že pár skol si dá na tie dva dni riaditeľske voľno.

Mne to vôbec nebude vadiť, mám 4ri deti a nevadí mi ak sú doma, tobôž nie cez leto.

Paradoxné je, že vôbec Slovensko nemá viac prázdnin ako väčšina európskej únie, len ostatné štáty majú inak prázdniny rozdelené a tak nemusí sa každý fixovat len na hlavnú sezónu.

anonym_c58e03
Dnes o 07:43
@anonym_2f429d

Dufam, ze hej, ved to je uplne zbytocne ist dva dni, aj tak by nic nerobili.

@anonym_2f429d pre vas zbytočne,pre rodičov s malými deťmi to môže byt problém

anonym_c58e03
Dnes o 07:44
@anonym_4854f4

@anonym_4854f4 presne vzdelávací inštitút,teda sa majú ucit

anonym_b4339c
Dnes o 07:46

Nam idu nadstavat. V skole su len do 31.5. Potom distancne, resp.vylety. Vysvedco dostanu uz 19.6. 🤪

anonym_5e752d
Dnes o 07:47
@janka12335

@janka12335 no a? Myslis, ze my do prace nechodime? Neviem, ale pre mna osobne je ovela horsie zorganizovat sa, ak deti koncia skor (co tie dva dni urcite budu koncit skor), nez ked by boli doma od rana a nemuseli ist nikam.
Nemyslim si, ze tie dva dni stoja za to, aby sa clovek kvoli tomu rozhorcoval. Ak tie prazdniny na Slovensku daju takto, tak daju a vsetci sa budu musiet zariadit, ako mozu 🤷‍♀️

letfenixa
Dnes o 07:48

@anonym_autor Česi to zmenili teraz, takže aj naši ecperti môžu.

sisska96
Dnes o 07:55
@anonym_a2be33

@alenamihal
@anonym_ff2476
áno, máme vyše 6 týždňov v lete, skoro 3 týždne v zime, jarné, veľkonočné, rôzne skrátené vyučovania, riaditeľské voľná. Treba vyštudovať učiteľstvo, chýbajú informatici, matikári, odborní učitelia a šup šup učiť a budete mať voľno aj vy : )

@anonym_a2be33 No určite budem za 1000 robiť. 😂 Radšej pracujem 9 hodín denne za normálny plat. Ja nemám ani toľko voľna a nerobím iba pár hodín denne a o 3 doma

anonym_4854f4
Dnes o 08:08
@alenamihal

@nenne27 smiesna... mam deti,chodim do skoly,stretavam sa s ucitelmi,tak viem ako funguju...este ani jednu ucitelku som nevidela robim poriadne 10-12hod v skole..8hod.kazda druha ucka... a plus toho volna mate dost ,neklame si...

@anonym_c58e03 Znamky uz maju uzavrete, je to dane kedy je klasifilakacna. Vacsina skol len ich tam umelo drzi, chodia po vyletoch, ale v 35 stupnoch to prijemne nie je.
@zuzanaete Okrem babiek fakt nikto? Prave o tom pisem, ze kazdy sa od kazdeho distancuje. Ja bezne vidim dochodkyne, cudzie zeny, ktore sa staraju o cudzie deti. Zeny natiahli svoj porodny vek a toto je len tvoja frustacia a najblizie po ruke su ucitelia.

@alenamihal Skola nie je fabrika, ani potraviny, kde robia kratky/dlhy tyzden. Maju normalne svoj uvazok. Ale pracu doma, ktora vyjde na tych 10 hodin nevidi nikto, kruzkove cinnosti atd.

anonym_d09358
Dnes o 08:26
@anonym_878bc3

@anonym_d09358 určite s tým máš bohaté skúsenosti, že? alebo si len myslíš, že sa tam ideme pokusať od nudy? veď poďte všetci k nám, aký problém? budete sa mať rovnako skvelo a nebudete sa musieť rozčuľovať 🤷‍♀️ otázka znie - a môžu učitelia za to, že sú prázdniny a oni musia byť v škole, keď tam nie sú žiaci? opäť sa pýtam, viete, že my o tom nerozhodujeme? a že majú politici prázdniny, to vám nevadí? herci? ....

@anonym_878bc3 My máme ísť do školstva? a pôjdeš ty k nám do výroby na 3 zm. prevádzku. Po pár nočných by si asi bola rada aj za to školstvo.

msnesquik
Dnes o 09:28
@sisska96

@msnesquik No a čo. V dospelosti budú musieť pracovať aj keď bude 40 stupňov. 😅 Neviem kde sú v máji zavreté známky. U nás zavrú posledný týždeň

@sisska96 ved tak to aj je myslene, ze su besne uz od maja, ale tie dva dni uz su uzavrete znamky..

msnesquik
Dnes o 09:31
@anonym_d09358

@anonym_878bc3 My máme ísť do školstva? a pôjdeš ty k nám do výroby na 3 zm. prevádzku. Po pár nočných by si asi bola rada aj za to školstvo.

@anonym_d09358 ja som robila aj na trojzmennej prevadzke pocas externeho studia, ver mi, ze toto urcite nie je horsie ako praca v skolstve..tymto si nestazujem, ale psychicke vycerpanie je ovela horsie ako fyzicke, neda sa tak lahko zregenerovat a ide ruka v ruke aj s tou fyzickou unavou...

zuzanaete
Dnes o 09:37
@anonym_4854f4

@anonym_c58e03 Znamky uz maju uzavrete, je to dane kedy je klasifilakacna. Vacsina skol len ich tam umelo drzi, chodia po vyletoch, ale v 35 stupnoch to prijemne nie je.
@zuzanaete Okrem babiek fakt nikto? Prave o tom pisem, ze kazdy sa od kazdeho distancuje. Ja bezne vidim dochodkyne, cudzie zeny, ktore sa staraju o cudzie deti. Zeny natiahli svoj porodny vek a toto je len tvoja frustacia a najblizie po ruke su ucitelia.

@alenamihal Skola nie je fabrika, ani potraviny, kde robia kratky/dlhy tyzden. Maju normalne svoj uvazok. Ale pracu doma, ktora vyjde na tych 10 hodin nevidi nikto, kruzkove cinnosti atd.

@anonym_4854f4 Voci ucitelom som nepovedala jedine slovo. Vyjadrila som sa jedine k mnozstvu prazdnin.

anonym_a2be33
Dnes o 09:51
@sisska96

@anonym_a2be33 No určite budem za 1000 robiť. 😂 Radšej pracujem 9 hodín denne za normálny plat. Ja nemám ani toľko voľna a nerobím iba pár hodín denne a o 3 doma

@sisska96 nemusis. Reagujem na ine.

anonym_878bc3
Dnes o 14:16
@anonym_d09358

@anonym_d09358 nie, nepôjdem do výroby. Venujem sa špecifickej skupine detí. Ja by som tvoju prácu vo výrobe zastala, naučila by som sa ju za pár dní. Zastala by si aj ty moju prácu v triede s deťmi s viacnásobným postihnutím, s autizmom? ja tvoju prácu neznevažujem. Prečo ty moju áno?