Kto sa učí doma angličtinu?
Ahojte, je tu niekto kto sa učí po anglicky doma? Bez pomoci druhých ako samouk? Je to tak lepšie? Chcela by som začať len neviem ako, ak by to bola milá dušička, čo by mi s tým poradila, bola by som moc rada. Ďakujem a prajem pekný deň.
@gdpr ďakujem za radu super nápad.. 🙂 najviac ma na tom desia tie všetky časti ktoré sú tam.. Ja som angličtinu mala aj na základke aj na strednej rok na vš teda nejak som to asi flakala ale bolo by pekne hovoriť viac po anglicky a rozumieť a určite by mi to pomohlo k budúcemu povolaniu ktoré je este vo hviezdach 🙂 ale dlaujem za radu
Pozri si jazykový mentoring od Lýdie Machovej. V podstate ide o to, aby si sa venovala každý deň aspoň hodinu učeniu a to tak ze 20.minut napr. čítanie, 20 minút gramatika a 20 min.rozpravanie. Alebo kombinácia počúvanie, slovíčka, písanie.
@dadulamamula Odporucam aspon 1x tyzdenne hodinu s ucitelkou. Rozpravat, rozpravat, rozpravat.

Určite sa to dá naučiť a niekedy je to dokonca lepšie aj keď dlhšie to trvá treba pozerať hlavne veľa filmov (s titulkami svk, neskôr anj a nakoniec bez), kľudne aj detských rozprávok spočiatku pretože sú tam jednoduché vety a lepšie pochopíš dej, pesničky + preklad, rôzne relácie, interview s celebritami... A kúpiť si nejakú učebnicu s gramatikou a zapisovať si rôzne fràzy a slová ktoré ťa zaujmú z toho, čo budeš pozerať. Neskôr ak budeš kať ako-takú slovnú zásobu tak určite pomôže konverzácia kľudne aj sama so sebou si hovor čo ideš robiť, čo robíš alebo čo si robila cez deň alebo píš si denník, nákupný zoznam, recepty čokoľvek v AJ 😊