Ktorá vysoká škola je najjednoduchšia na získanie titulu?
kde sa hlási najmenej študentov, škola je bez praxe a nie je tam matematika?
Nemá niekto skúsenosť napríklad z filozofickou fakultou v Trnave štúdium filozofie?
ďakujem
@zuzanaam ved jasne, medicina to nie je, ale baba chce co najlahsiu skolu a predsa nejaka chemia, biologia zase najlahsie nie su.
@zuzana76 tak pre mňa boli. Pretože ma to odjakživa bavilo. Ja by som sa zase trápila na nejakej sociálnej práci, alebo humanitnom smere, lebo ma to nezaujíma. Každému je ľahké to, k čomu prirodzene inklinuje. Len nerozumiem tomu, prečo autorka nejde študovať odbor, ktorý by súvisel s jej prácou, posunul by ju v nej. Už som asi "stará", učím sa rada celý život, ale veru by som sa neprinútila študovať nič len "kvôli" titulu. Mrhať čas vecami, čo ma nebavia.
@zuzana76 tak pre mňa boli. Pretože ma to odjakživa bavilo. Ja by som sa zase trápila na nejakej sociálnej práci, alebo humanitnom smere, lebo ma to nezaujíma. Každému je ľahké to, k čomu prirodzene inklinuje. Len nerozumiem tomu, prečo autorka nejde študovať odbor, ktorý by súvisel s jej prácou, posunul by ju v nej. Už som asi "stará", učím sa rada celý život, ale veru by som sa neprinútila študovať nič len "kvôli" titulu. Mrhať čas vecami, čo ma nebavia.
@zuzanaam suhlas.
@stvura mam dobru pracu pri ktorej s titulom tabulkovo stupnem a odrazi sa to na vyplate. Zaroven mam cas a chut studovat
@anonym_autor ak mas cas a chut studovat tak si najdi studium na urovni,nie taky kde dostanes zadarmo titul
ja mam aj filozofiu na UK a nebol to lahky odbor,ale dnes uz neviem...uroven vzdelania hlboko klesla
neskor som robila historiu na UKF proti UK to bolo upne nekvalitne studium,skusky za nic,a napriek tomu nas z 50 skoncilo 7..nechapala som to....
@titla práveže teraz so sociálnou prácou sa všetci trepu do škôl a škôlok ako asistentky a sociálne pedagogicky. Takže celkom využiteľné.
@lulua15 Socialna praca je velmi potrebny odbor. Moja sesternica ju vystudovala pred viac ako 20 rokmi na Presovskej univerzite a teda lahka skola to nebola - skusky z prava, sociologie, psychologie... neskor ako socialna pracovnicka vedomosti ziskane studiom vyuzivala denne.
Avsak medzitym sa pootvarali sukromne VS, externe formy studia v tomto odbore, ktore nie su nicim inym ako rychlokvasne skoly, ktore cely odbor dehonestovali, co je velka skoda. Pamatam sa ako som sa vo vlaku dala do reci so studentom socialnej prace na sv. Alzbete, ktory sa mi stazoval, ze sa na skusku musi naucit 8 A4! Ale na pocitaci! Sorry, ale to je vysmech.
@anonym_autor V plnej vážnosti plánuješ robiť VŠ len kvôli titulu? Nech je akákoľvek, len nech ma neroznebolí hlava? Už som tu na MK stretla rôzne úbohosti, ale toto prerazilo dno.
Dnes nie je problém, že ľudia idú po tituloch, lebo každý sa potrebuje nejako odprezentovať v spoločnosti. A pre niekoho má titul vyššiu hodnotu ako samotné vedomosti.
Horšie je, že štát umožní prevádzku takýchto chabých VŠ, kde študujú deti prominentov alebo ľudia v štátnej sfére. To absolútne degraduje intelektuálnu obec a znižuje kvalitatívnu úroveň na rôznych výkonných alebo riadiacich postoch.
Dnes je až tragikomické, ako sa niekto, po známostiach, vyhupne na vysoko riadiaci post, len preto, lebo mu ku kariére chýbal už len akýkoľvek titul, hoci aj zo Sládkovičova. A tí, čo na tieto posty majú kvalifikáciu, prax aj adekvátne vzdelanie (len nie toho strýka) sa nestačia čudovať. A buď to potom skepticky odtrpia alebo radšej odchádzajú inde.
@anonym_autor Ja som chodila na SPU, na fakultu agrobiológie a potravinových zdrojov, program manažment živočíšnej výroby - matika tu vôbec nie je, akurát nejaké počty na agrochémii, veľa študentov vyselektuju už v prvom ročníku na predmete ako je anatómia a pod. Ľahká škola to tiež nie je. Po čase ma to ale prestalo baviť. Teraz som na Gréckokatolíckej v Prešove, kde študujem externe európske štúdiá, základ je história, ale vo veľkom sa venuješ aj filozofii, a to aj napriek tomu, že nie je súčasťou štátnicových skúšok. Mňa ale história vždy bavila + na tento program sa hlási veľmi málo študentov, nastupovali sme 9, teraz v treťom sme 6. Nie je to ťažké štúdium, ale pri niektorých predmetoch treba zabrať.
@anonym_autor Ja som chodila na SPU, na fakultu agrobiológie a potravinových zdrojov, program manažment živočíšnej výroby - matika tu vôbec nie je, akurát nejaké počty na agrochémii, veľa študentov vyselektuju už v prvom ročníku na predmete ako je anatómia a pod. Ľahká škola to tiež nie je. Po čase ma to ale prestalo baviť. Teraz som na Gréckokatolíckej v Prešove, kde študujem externe európske štúdiá, základ je história, ale vo veľkom sa venuješ aj filozofii, a to aj napriek tomu, že nie je súčasťou štátnicových skúšok. Mňa ale história vždy bavila + na tento program sa hlási veľmi málo študentov, nastupovali sme 9, teraz v treťom sme 6. Nie je to ťažké štúdium, ale pri niektorých predmetoch treba zabrať.
@viki2505 dakujem 🙂
@viki2505 dakujem 🙂
@anonym_autor mna by zaujimalo, preco si nenajde vš s odborom, v ktorom pracujes. Ved pises, ze mas cas aj chut studovat.
@anonym_autor v dnešnej dobe je to o peniazoch a znamostiach
@anonym_autor v dnešnej dobe je to o peniazoch a znamostiach
@vlado19822 Dostať sa na treťotriednu školu nevyžaduje jedno ani druhé.
@stvura mam dobru pracu pri ktorej s titulom tabulkovo stupnem a odrazi sa to na vyplate. Zaroven mam cas a chut studovat
@anonym_autor napíš správu
@anonym_autor ako niekto vyssie pisal Sladkovicovo a podla mna i Trencianska a NR polnohospodska (ale tam je tusim matika prvy rok).
Otazka ale znie, naco ti to bude? Minule som sa bavila s nasou upratovackou vo firme a ma Bc titul zo socialnej prace. Za mna, radsej by som bola kadernicka ale za svojou pracou si stojim a urcujem si cas sama a nie s titulom upratovacka a makam ako das.
@stvura polnohospodarska v NR nie je zas tak lahka skola
Veľmi smutné ako ľudia stále vnímajú sociálnu prácu. Sama som vyštudovala Bc a pokračujem ďalej. Je tam široký záber od úradov, práce v zariadeniach so seniormi, týrané ženy, duševné ochorenia, telesne ochorenia... v nemocniciach, práca s mládežou, dokonca aj napr v IPčku pracujú sociálny pracovníci. Väčšina ľudí sa teda aspoň raz v živote so sociálnym pracovníkom stretne a bude ho potrebovať. Určite to nie je ľahká škola nakoľko musíte vedieť veľa zákonov, ochorení... a minimálne základy z rôznych ďalších odborov. Ale myslím si, že skoro každá vysoká škola sa dá vyštudovať veď preto je toľko pokusov aj na skúšky.. hlavne sa treba zamerať na to aby ste prešli a bakalárku. Keď si vyberieš odbor ktorý ťa baví bude to o to ľahšie
Sládkovičovo, Dubnica ... to sú asi najväčšie odpady, to bude niečo pre teba.
@ivka225 Ružomberok tiež
Veľmi smutné ako ľudia stále vnímajú sociálnu prácu. Sama som vyštudovala Bc a pokračujem ďalej. Je tam široký záber od úradov, práce v zariadeniach so seniormi, týrané ženy, duševné ochorenia, telesne ochorenia... v nemocniciach, práca s mládežou, dokonca aj napr v IPčku pracujú sociálny pracovníci. Väčšina ľudí sa teda aspoň raz v živote so sociálnym pracovníkom stretne a bude ho potrebovať. Určite to nie je ľahká škola nakoľko musíte vedieť veľa zákonov, ochorení... a minimálne základy z rôznych ďalších odborov. Ale myslím si, že skoro každá vysoká škola sa dá vyštudovať veď preto je toľko pokusov aj na skúšky.. hlavne sa treba zamerať na to aby ste prešli a bakalárku. Keď si vyberieš odbor ktorý ťa baví bude to o to ľahšie
@anonym_e3d2a0 nevravime, že nie je dôležitá, hovoríme, že ju vystuduje každý ... Netvarme sa, že je náročná. Vďaka ♥️
A taketo nieco blbe potom dostane titul.
@anonym_autor ak mas cas a chut studovat tak si najdi studium na urovni,nie taky kde dostanes zadarmo titul
ja mam aj filozofiu na UK a nebol to lahky odbor,ale dnes uz neviem...uroven vzdelania hlboko klesla
neskor som robila historiu na UKF proti UK to bolo upne nekvalitne studium,skusky za nic,a napriek tomu nas z 50 skoncilo 7..nechapala som to....
@pipistrel13 Ja mám ukončenú medziodborovú filozofiu a históriu na UK, bakalárske štúdium. Bolo to celkom ťažké štúdium, ale zvládol som ho na červený diplom a popri tom som vypublikoval niekoľko vedeckých a odborných prác z oblasti histórie. Žiaľ, na magistra sa nedalo pokračovať v medziodborovom, preto som išiel na históriu, čo bolo až príliš jednoduché štúdium. Teraz medziodborové na UK zrušili úplne, tá kvalita na škole ide dole vodou. Na druhej strane, je pravdou, že, napriek publikačnej činnosti a rôznym úspechom, mám veľký problém s uplatnením a musím si urobiť rekvalifikačný kurz cez ÚP.
Myslím si, že len kvôli titulu stačí študovať hocijaký odbor na filozofických fakultách UMB alebo KU v RK, tam naozaj skončí každý.
@glade22 dakujem. Ta by ma ale asi najviac bavila. Na socialnej praci je podla mna vacsi "natresk" pri prijimani
@anonym_autor a čo budeš robíš s vyštudovanou filozofiou? Pokiaľ viem ak si ju dáš ako učiteľský smer s niečím môžeš učiť občiansku a etiku max. Plus ďalší predmet. To máš ledva na úväzok
@anonym_autor ako niekto vyssie pisal Sladkovicovo a podla mna i Trencianska a NR polnohospodska (ale tam je tusim matika prvy rok).
Otazka ale znie, naco ti to bude? Minule som sa bavila s nasou upratovackou vo firme a ma Bc titul zo socialnej prace. Za mna, radsej by som bola kadernicka ale za svojou pracou si stojim a urcujem si cas sama a nie s titulom upratovacka a makam ako das.
@stvura na poľnohospodárskej je aj biochémia, biofyzika a pod. Keď dáva niekto takéto otázky na kona, tak pochybujem, že sa dokáže v Nitre zorientovať tak aby tam našiel fakultu bez matiky 😁 radšej iné mesto. To zas bude adeptka na sociálnu prácu. Tých už je ako nasr…ch. Ale robiť to nepôjdu, pomáhať ľudom už nie, stačí titul.
Asi nerozumiem. Ide ti o to, aby si získala titul bez námahy? O vedomosti nestojis, zaujíma ťa len titul.
A čo si myslíš, že keď potenciálnemu zamestnávateľovi predložiis diplom (a to ešte z nejakej pofidernej školy), spadne na zadok a rovno ti sľúbi plat 3 000?
Ak chcete v živote uspieť, zabudni na skratky, uc sa a nauč sa, ver mi že to za tu námahu stojí.
Bohužiaľ, takto funguje štátna správa. Neplatí sa za výkon a odbornosť, ale podľa dosiahnutého vzdelania. Takže sa bežne stáva, že človek s dlhoročnou praxou a školou v odbore dostane nižší plat ako človek s VŠ v odbore, ktorý s danou prácou vôbec nesúvisí. Ale práca sa samozrejme prideľuje podľa schopností a vedomostí - takže maturant toho dostane na stôl niekedy viac a hlavne odborné náročnejšie úlohy - len na plate to nevidno.
@viki2505 a kde sa z toho uplatniš?moja známa študovala tiež na tej škole, ale iný odbor.probačná práca alebo niečo také.nevie sa z toho uplatniť a už dlhšie je nezamestnaná.
@anonym_autor a to v tej tvojej dobrej práci ti len tak zvýšia plat za titul z akejkoľvek VŠ, aj keď nebude mať žiadnu súvislosť s odborom, v ktorom pracuješ? No to je teda zaujímavá práca... A keď máš vraj chuť študovať, prečo hľadáš najľahšiu školu a nie takú, ktorá by ťa bavila?
@danica2711 asi štátna správa

@anonym_autor akurat, ze potom riskujes, ze ti cela VS bude na nic. Socialna praca a bezpecnostny manazment sa stali odbormi, ktorych absolventi su vyselektovani uz pri triedeni zivotopisu. Prave preto, ze tam si chodia ludia len pre titul a cele studium stratilo pridanu hodnotu.
Ak ti ide len o titul, tak si VS nerob. Strata casu a zdrojov.
@titla práveže teraz so sociálnou prácou sa všetci trepu do škôl a škôlok ako asistentky a sociálne pedagogicky. Takže celkom využiteľné.