icon

Má žena na rodičovskom príspevku nárok na kurz cez úrad práce?

9. júl 2023

Dobrý deň chcem sa spýtať, žena ktorá má dieťa do 3 rokov ma nárok na nejaké kurzy z úradu práce?

listy456
•
9. júl 2023

nechapem preco by malo rolu hrat ze mas dieta?? kurzy od uradu prace su pre nezamestnanych to je jedno ci s dietatom ci bez ja som raz tak bola pridelili ma tam a cely mi ho zaplatili ale to som nemohla odmietnut inak by ma vyradili z uradu, preplatili aj stravu aj cestu tam ale to si ty nemozes vybrat iba tak musis byt evidovana jak nezamestnana a oni ta moozno na daky pridelia ja som mala iba daky fakt moc jednoduchy kruz odkial mam europsky certifikat prace na pc

patka06
•
9. júl 2023

Nárok na kurz máš ak si v evidencii UPSVaR ako nezamestnaná a to nie si, pokiaľ si na rodičáku

natall113
•
9. júl 2023

Myslíš ten program nestrať prácu vzdelavaj sa? Vtedy máš nárok aj na rodičaku

autor
•
9. júl 2023

Som zamestnaná na dobu neurčitú, ale po rodičaku sa do prace ,ktorú som vykonávala nevrátim
Boli to 12h smeny
Muž robí na 3 smeny takže je to nereálne, potrebujem nájsť niečo iba na ranné aby som mohla deti vodiť zo školy a zo škôlky tak isto ako aj tam .
A mam školu zameranú na účtovníctvo ale z toho som už dávno mimo.
Tak som to myslela pre upresnenie

natall113
•
9. júl 2023

Do 15.10 funguje program nestrať prácu vzdelavaj sa kde si môžeš spraviť kurz ale buď si tým zvýšis kvalifikáciu ktorú máš alebo podložiš niečím, že to využiješ v ďalšej práci čo asi nebude tvoj prípad

zuzkaa1991
•
9. júl 2023

@natall113 kde to viem najst?poslali by ste mi nejaky link ?ďakujem za info

autor
•
10. júl 2023

@natall113 mam nejaké iné možnosti?

natall113
•
10. júl 2023

Začať podnikať, otvoriť si živnosť, do pol roka od preplatenia kurzu musíš doložiť na UPSVaR papier o tom, že pracuješ v odvetví na ktoré si mala kurz